Vijesti - Tribina o milosrdnici Sv. Križa, bl. s. Ulriki Nisch

 

Tribina o milosrdnici Sv. Križa, bl. s. Ulriki Nisch

Tribina o milosrdnici Sv. Križa, bl. s. Ulriki Nisch Objavljeno: 15. 05. 2013 - 16:52

U župi sv. Josipa Radnika u Osijeku, u Godini vjere, a u sklopu projekta Svjedoci vjere, 15. svibnja održana je tribina o bl. sestri Ulriki Nisch, članici Družbe milosrdnih sestara sv. Križa u povodu stote obljetnice smrti. Pojedinačna predavanja nastala su prema knjizi "Tajna sestre Ništice" novinara Angela Montonatija, a bila su popraćena slikokazom vezanim uz blaženičin život. Nastupile su prosvjetne djelatnice župe sv. Josipa Radnika, koje kao skupina djeluju u župi od godine 2008. Blaženka Budimčić, Nada Knežević, Marija Mudri, Vesna Podhorski i Biserka Sorić. Skupinu vodi i tribinu je moderirala s. Marija Stela Filipović.

Nakon poslušane snimke pjesme "Tihi glas" (tekst i glazba s. Mihovila Tenžera, pjeva zbor sestara), slijedila su predavanja, a zatim su sestre otpjevale himan blaženoj sestri Ulriki "O zdravo sestro Ulrika" (tekst s. Mariangela Žigrić, glaza s. M. Svjetlana Paljušević). Tekst himna bio je i na slikokazu te su se u pjevanje uključili i svi prisutni, uz orguljašku pratnju Domagoja Čošića, profesora glazbe.

Prosvjetne djelatnice, nadahnute radom blaženice, ispekle su kolačiće, školjkice sestre Ulrike, kojima su počastile prisutne. Dio školjkica, spakiranih, uz prigodnu Ulrikinu poruku koja je stavljena u latice miomirisnih cvjetića, podijelile su kao uspomenu. Kako bi zagovor blažene sestre Ulrike pratio sve one koji su pozvani da joj se utječu, za tu priliku izrađene su sličice s likom blaženice i tekstom molitve koju je molila svakoga sata u danu: "Zahvaljujem ti, o Bože, za sve sate svojega života. Udijeli mi milost da živim puninom života i da vedro umrem. U srce Marijino i u Isusove rane preporučujemo se sada i u sve dane. Amen."

Blažena sestra Ulrika Nisch prva je proglašena blaženica Milosrdnih sestara svetoga Križa. Proces proglašenja blaženom bio je najbrži u 20. stoljeću: trajao je samo šest godina. Blaženom ju je proglasio papa Ivan Pavao II. u Rimu 1. studenoga 1987. godine. (ika)

 
 
Poveznice:
Povratak na sve vijesti
 

"Pozvani i poslani"
emisija o redovništvu

 
Škola za novakinje (zimski semestar 2019./20.)

Semestar započinje 9. listopada, a završava 19. prosinca 2019.

Spomendana blaženih Drinskih mučenica u zagrebačkoj katedrali

15. prosinca 2019. u zagrebačkoj katedrali u 18 sati.

Adventska duhovna obnova za redovnice i redovnike u Zagrebu

15. prosinca 2019. (Treća nedjelja Došašća) u 15.30 u crkvi sv. Franje, Kaptol 9, Zagreb

Škola emocija

Kako povećati emocionalnu inteligenciju i postići afektivnu zrelost

Interdisciplinarni tečaj za redovnike, svećenike, bogoslove, novake i novakinje

Od 30. siječnja do 2. travnja 2020.

49. vijećanje redovničkih odgojitelja i odgojiteljica

49. vijećanje redovničkih odgojitelja i odgojiteljica održat će se od 27. do 29. ožujka 2020. u Međugorju (Put Kovačici 14, hotel Lavanda) Teme susreta su: Odnos autoriteta i poslušnosti Vođenje kolokvija.

Izdavaštvo

Vijesti
Vijesti
Vijesti
Vijesti
Vijesti
Vijesti
Vijesti
Vijesti
Cor orans
Cor orans
Vijesti
Vijesti

Linkovi