Vijesti - Tribina o milosrdnici Sv. Križa, bl. s. Ulriki Nisch

 

Tribina o milosrdnici Sv. Križa, bl. s. Ulriki Nisch

Tribina o milosrdnici Sv. Križa, bl. s. Ulriki Nisch Objavljeno: 15. 05. 2013 - 16:52

U župi sv. Josipa Radnika u Osijeku, u Godini vjere, a u sklopu projekta Svjedoci vjere, 15. svibnja održana je tribina o bl. sestri Ulriki Nisch, članici Družbe milosrdnih sestara sv. Križa u povodu stote obljetnice smrti. Pojedinačna predavanja nastala su prema knjizi "Tajna sestre Ništice" novinara Angela Montonatija, a bila su popraćena slikokazom vezanim uz blaženičin život. Nastupile su prosvjetne djelatnice župe sv. Josipa Radnika, koje kao skupina djeluju u župi od godine 2008. Blaženka Budimčić, Nada Knežević, Marija Mudri, Vesna Podhorski i Biserka Sorić. Skupinu vodi i tribinu je moderirala s. Marija Stela Filipović.

Nakon poslušane snimke pjesme "Tihi glas" (tekst i glazba s. Mihovila Tenžera, pjeva zbor sestara), slijedila su predavanja, a zatim su sestre otpjevale himan blaženoj sestri Ulriki "O zdravo sestro Ulrika" (tekst s. Mariangela Žigrić, glaza s. M. Svjetlana Paljušević). Tekst himna bio je i na slikokazu te su se u pjevanje uključili i svi prisutni, uz orguljašku pratnju Domagoja Čošića, profesora glazbe.

Prosvjetne djelatnice, nadahnute radom blaženice, ispekle su kolačiće, školjkice sestre Ulrike, kojima su počastile prisutne. Dio školjkica, spakiranih, uz prigodnu Ulrikinu poruku koja je stavljena u latice miomirisnih cvjetića, podijelile su kao uspomenu. Kako bi zagovor blažene sestre Ulrike pratio sve one koji su pozvani da joj se utječu, za tu priliku izrađene su sličice s likom blaženice i tekstom molitve koju je molila svakoga sata u danu: "Zahvaljujem ti, o Bože, za sve sate svojega života. Udijeli mi milost da živim puninom života i da vedro umrem. U srce Marijino i u Isusove rane preporučujemo se sada i u sve dane. Amen."

Blažena sestra Ulrika Nisch prva je proglašena blaženica Milosrdnih sestara svetoga Križa. Proces proglašenja blaženom bio je najbrži u 20. stoljeću: trajao je samo šest godina. Blaženom ju je proglasio papa Ivan Pavao II. u Rimu 1. studenoga 1987. godine. (ika)

 
 
Poveznice:
Povratak na sve vijesti
 
 
Susret animatora za duhovna zvanja

U Splitu, na Kmanu od 14. do 16. rujna 2020. godine. 

Redovnički dani

Split, 18-19. rujna 2020.

Dubrovnik, 19. rujna 2020.

Zagreb, 25-26. rujna 2020.

Rijeka, 26. rujna 2020.

Đakovo, listopad 2020.

Seminar za medicinske sestre/braću

Ludbreg, 9-11. listopada 2020.

voditelj: mons. mr. Bože Radoš, biskup varaždinski

tema: Gospodine, daj da ozdravim!

Izborna skupština HRK

14. i 15. listopada 2020. godine u Franjevačkom samostanu u Dubravi (Zagreb)

Izdavaštvo

Posvećeni život
Posvećeni život
Cor orans
Cor orans
Vijesti
Vijesti
Nedjelja Dobroga Pastira 2020.
Nedjelja Dobroga Pastira 2020.
Zlatni jubilej naše Konferencije
Zlatni jubilej naše Konferencije
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)

Linkovi