Vijesti - Treći dan trodnevnice u čast bl. Marije Propetoga u Dubrovniku

 

Treći dan trodnevnice u čast bl. Marije Propetoga u Dubrovniku

Treći dan trodnevnice u čast bl. Marije Propetoga u Dubrovniku Autor: ika
Objavljeno: 09. 07. 2020 - 08:28

U dubrovačkoj katedrali 8. srpnja proslavljen je posljednji dan trodnevnice u čast bl. Marije Propetoga pred njezin blagdan.

Trećega dana trodnevnice u čast bl. Marije Propetoga euharistiju je predslavio don David Marjanović, kancelar dubrovačke biskupije.

„Osim na djelotvornu ljubav pomaganja, blaženičin život nas danas potiče i na svetost. Ovom pripravom na proslavu njezina blagdana otkrili smo dva važna trenutka u njezinu životu po kojima je postigla svetost. Imala je otvoreno i jednostavno srce koje je prepoznavalo i prihvaćalo Božje poticaje. Sve to što je primila od Gospodina konkretizirala je u svom radu s malenima. Upravo ta ljubav koju je drugima davala, nju je posvećivala“, kazao je don David u propovijedi.

„Promatrajući taj put bl. Marije Propetoga u jednostavnosti srca, dolazimo do spoznaje što bismo mi trebali činiti za svoju svetost: Otvoriti svoje srce Gospodinu! Tom otvorenošću postajemo nesebični i dobrodušni prema drugima. Čini se jednostavno, ali iskustvo života nas uči da to nije nimalo jednostavno. Potreban je velik životni zaokret da bismo išli putem svetosti. Svijest o našim slabostima i manama, o grijesima i propustima, o tome da se ne ostvaruje sve kako smo zamislili – sve nas to može ponukati da već u početku odustanemo od puta svetosti, uvjereni da je to samo za iznimne ljude“, ustvrdio je.

„Ali pogledajte samo različitosti među apostolima. Isus je izabrao različite karaktere, bira i jake i slabe, sposobne i manje sposobne, one s velikom vjerom i one s manje vjere. Isus izabire obične ljude i povjerava im zadaću djelatne ljubavi prema malenima. Izabire obične ljude koji su zaokrenuli svoj život prema svetosti i ostali na tom putu unatoč svim teškoćama, svojim slabostima i grijesima. I mi ih danas zovemo svetima“, rekao je propovjednik.

„To vidimo i u životu bl. Marije Propetoga, koja je kao osoba imala i unutarnje i vanjske protivštine, ali je uvijek ustrajala na putu djelatne ljubavi i rasta prema Bogu u svetosti. Poruka svima nama je taj poziv na svetost, poziv da zaokrenemo svoje živote prema Bogu i ustrajemo na putu svetosti“, istaknuo je don David.

Uz predslavitelja misu su suslavili katedralni župnik Župe Gospe Velike don Marin Lučić i katedralni ispovijednik don Ivan Penava, a posluživao je don Tomislav Sikavica, trajni đakon.

 
 
Poveznice:
Povratak na sve vijesti
 
 
Susret animatora za duhovna zvanja

U Splitu, na Kmanu od 14. do 16. rujna 2020. godine. 

Redovnički dani

Split, 18-19. rujna 2020.

Dubrovnik, 19. rujna 2020.

Zagreb, 25-26. rujna 2020.

Rijeka, 26. rujna 2020.

Đakovo, listopad 2020.

Seminar za medicinske sestre/braću

Ludbreg, 9-11. listopada 2020.

voditelj: mons. mr. Bože Radoš, biskup varaždinski

tema: Gospodine, daj da ozdravim!

Izborna skupština HRK

14. i 15. listopada 2020. godine u Franjevačkom samostanu u Dubravi (Zagreb)

Izdavaštvo

Posvećeni život
Posvećeni život
Cor orans
Cor orans
Vijesti
Vijesti
Nedjelja Dobroga Pastira 2020.
Nedjelja Dobroga Pastira 2020.
Zlatni jubilej naše Konferencije
Zlatni jubilej naše Konferencije
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)

Linkovi