Vijesti - Susret mladih isusovaca

 

Susret mladih isusovaca

Susret mladih isusovaca Objavljeno: 10. 07. 2014 - 09:03

Mladi isusovci, njih 29 koji pripadaju Hrvatskoj pokrajini Družbe Isusove, okupili su se od 5. do 10. srpnja u Rimu na Susretu mladih isusovaca – SMI. Geslo susreta bilo je "Prijatelji u Gospodinu", a Rim je odabran kako bi na taj način obilježili 200. obljetnicu ponovne uspostave Družbe Isusove. Stoga je susret bio obilježen promišljanjem o temeljima isusovačkog identiteta i načinima kako ga danas živjeti i jačati, izvještava portal hrvatskih isusovaca.

Mladi isusovci, tj. novaci, bogoslovi, časna braća i mladi svećenici, iskoristili su taj susret i za posjet značajnim mjestima isusovačke povijesti. Tako su razgledavali sobe sv. Ignacija i slavili misu na mjestu gdje je umro, boravili u isusovačkim kolegijima Del Gesu i Bellarmino. Također su posjetili Družbinu Generalnu kuriju, crkve Sv. Ignacija i sv. Andrije, kapelice Gospe od Puta i Dei nobili, te La Stortu, gdje je Ignacije imao poznatu viziju Boga Oca i Krista koji mu je rekao "Hoću da nam služiš". (www.isusovci.hr / ika)

 
 
Poveznice:
Prethodni članak:
Nove “Vijesti”
Povratak na sve vijesti
 
 
Novicijatska škola

Predavanja zimskog semestra:
7. listopada - 17. prosinca 2020.

Vijeće HBK za UPŽ i DAŽ

Susret Vijeća HBK za UPŽ i DAŽ s (nad)biskupijskim povjerenicima za UPŽ i DAŽ: 28. listopada 2020. u 10.00 sati (Ksaverska cesta 12a). OTKAZANO

Izdavaštvo

Posvećeni život
Posvećeni život
Cor orans
Cor orans
Vijesti
Vijesti
Nedjelja Dobroga Pastira 2020.
Nedjelja Dobroga Pastira 2020.
Zlatni jubilej naše Konferencije
Zlatni jubilej naše Konferencije
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)

Linkovi