Vijesti - Susret katehistica Školskih sestara franjevki Bosansko-hrvatske provincije

 

Susret katehistica Školskih sestara franjevki Bosansko-hrvatske provincije

Susret katehistica Školskih sestara franjevki Bosansko-hrvatske provincije Objavljeno: 09. 01. 2014 - 21:18

U četvrtak, 9. siječnja u organizaciji Vijeća za apostolat Školskih sestara franjevki Bosansko-hrvatske provincije održan je već tradicionalni susret sestara katehistica u sklopu Katehetske zimske škole. Susret je i ove godine održan u samostanu Navještenja Gospodinova u Zagrebu.

Na ovogodišnjem susretu okupilo se 25 sestara katehistica koje su vrednovale prvi dio zajedničkog Katehetsko-pastoralnog plana te nastojale uskladiti termine koji predstoje. Prema planiranom sestre su u prvom polugodištu školske 2013/2014 godine održale značajan broj molitveno-odgojnih seminara, duhovnih obnova, radionica i drugih susreta koji su okupili veliki broj djece, mladih, odraslih. Svaki susret obogaćuje i pokreće u čovjeku novu dinamiku, nove želje, nove ideje i otvara nove vidike koji vode pojedinca u životna stremljenja još nekušana i pojedincima do tada nepoznata. Za sudionike su, kako i sami ističu, takvi susreti obnova vjere, osvježenje snage i rađanje novih spoznaja i dobrih odluka.

Ovaj susret bio je također prigoda u kojoj je pročelnica Vijeća za apostolat s. Ana Oršolić zahvalila svakoj pojedinoj sestri koja se uključila u zajednički projekt i stavila svoju kreativnost i vrijeme Zajednici na raspolaganje. „Važno je prepoznati svoje mogućnosti i ispuniti svoj udio u poslanju Zajednice. Kad smo ujedinjene kao da se snaga umnaža, a s druge strane naše zajedništvo/sestrinstvo je franjevačka vrednota koju naviještamo i svjedočimo. Biti u službi onih koji uče i pokušavaju živjeti iz vjere donosi radost i smisao redovničkom posvećenju.“ istaknula je s. Ana.

Na tom susretu sestre katehistice dogovorile su detalje o predstojećem Kvizu znanja koji će se, kako je planirano, održati 5. travnja 2014. u župi Sv. Ante Padovanskog u Sivši. Osnovnoškolci i srednjoškolci će se ove godine upoznati ili proširiti svoje znanje o sv. Franji Asiškom. Sestre iz Vijeća odabrale su za temu kviza Asiškog Sveca kako bi primjer Franjina života, njegovo oduševljenje i življenje evanđelja bili poticaj u osobnom rastu i produbljivanju vjere. I sam papa Franjo naglašava kako je ideal Crkve kakvu je propovijedao sv. Franjo prije 800 godina danas još aktualniji, jer kao kršćani pozvani smo ljudima vratiti nadu, pružiti pomoć i širiti ljubav.

Na susretu sestre su razgovarale o predstojećim planiranim zajedničkim događanjima: Škola za animatore u Žumberku i Hrvatskoj Tišini, odgojno-molitvenim seminarima u Bugojnu, vikend seminaru posta, molitve i šutnje, susretima kroz korizmu te o određenim župskim događanjima. Ukoliko se dogodi da su sestre katehistice osobno spriječene sudjelovati na nekim od spomenutih susreta, pročelnica Vijeća je potaknula sestre da u tom slučaju iznađu načina kako poslati i omogućiti djeci, mladima i odraslima sudjelovanje na organiziranim događanjima koja će im koristiti duši i tijelu.

Sestre katehistice ponovno će se naći na Provincijskom katehetskom danu koji će se održati koncem lipnja u Bugojnu, dan prije duhovnih vježbi za katehistice. (kvrpp bih)

 
 
Poveznice:
Povratak na sve vijesti
 
 
Novicijatska škola

Predavanja zimskog semestra:
7. listopada - 17. prosinca 2020.

Adventska duhovna obnova

13. prosinca 2020. u 15.30 sati
Vjera koja život mijenja
Crkva sv. Antuna, Sv. Duh 31

Izdavaštvo

Posvećeni život
Posvećeni život
Cor orans
Cor orans
Vijesti
Vijesti
Nedjelja Dobroga Pastira 2020.
Nedjelja Dobroga Pastira 2020.
Zlatni jubilej naše Konferencije
Zlatni jubilej naše Konferencije
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)

Linkovi