Vijesti - Susret generalnog vizitatora franjevaca trećoredaca s bratstvima OFS-a i FRAMA-e u Belišću

 

Susret generalnog vizitatora franjevaca trećoredaca s bratstvima OFS-a i FRAMA-e u Belišću

Susret generalnog vizitatora franjevaca trećoredaca s bratstvima OFS-a i FRAMA-e u Belišću Autor: ika
Objavljeno: 08. 02. 2021 - 14:50

Susret je organiziran poslije večernjega euharistijskoga slavlja

Generalni vikar Trećega samostanskoga reda sv. Franje fra Sean Sheridan pohodio je samostansko bratstvo u Belišću od 5. do 8. veljače, u sklopu kanonske vizitacije Provincije franjevaca trećoredaca glagoljaša.

Osim sastanka i razgovora sa svakim fratrom belišćanskoga samostanskoga bratstva, susreo se u nedjelju 7. veljače i s članovima mjesnoga bratstva Franjevačkoga svjetovnoga reda (OFS-a) i Franjevačke mladeži (FRAMA) u Belišću.

Susret je organiziran poslije večernjega euharistijskoga slavlja u Dvorani bl. Alojzija Stepinca koja se nalazi u sklopu kompleksa belišćanske crkve. Nakon uvodne molitve i pozdrava župnika fra Branka Janjića, koji je ujedno duhovni asistent Franjevačkoga svjetovnoga reda, uslijedilo je predstavljanje bratstava. Najprije se uvodnim pozdravom Korine Sinković, predsjednice Mjesnoga bratstva, predstavila Franjevačka mladež. Prezentaciju na engleskom jeziku priredile su framašice Maja Korpar i Marija Stanković, koja je ujedno na engleskom jeziku ukratko prikazala povijest belišćanske FRAMA-e, njezino sadašnje stanje i djelovanje te perspektive i poteškoće s kojima se framaši susreću, napose u ovim uvjetima pandemije. Poslije predstavljanja FRAMA-e predstavilo se i Mjesno bratstvo Franjevačkoga svjetovnog reda koje je, također na engleskom jeziku, predstavila Marija Pintarić, doministra mjesnog bratstva. Prigodni dar, majicu i masku s logom belišćanskoga bratstva OFS-a, generalnom vizitatoru predao je Šimo Šarčević, mjesni ministar.

Na kraju susreta braći i sestrama Franjevačkoga svjetovnoga reda i FRAMA-e obratio se generalni vizitator, zahvalio na lijepom dočeku i potaknuo ih na ustrajnost na putu franjevačkoga poziva i kršćanskoga svjedočenja u svijetu.

 
 

Galerija slika:

Poveznice:
Povratak na sve vijesti
 

Najave događanja

 
Škola za novakinje

Zimski semestar (Zagreb, 5. listopada - 15. prosinca 2021.)

Adventska duhovna obnova

12. prosinca 2021. (Franjevački samostan - Avenija Gojka Šuška 2, Zagreb); s. Mirjam Peričić, OP "Praštanje za pojedinca - pomirenje za zajednicu"

Izdavaštvo

Dar vjernosti
Dar vjernosti
Vijesti 2 (2021)
Vijesti 2 (2021)
Nedjelja Dobroga Pastira 2021.
Nedjelja Dobroga Pastira 2021.
Posvećeni život (2020)
Posvećeni život (2020)
Zlatni jubilej naše Konferencije
Zlatni jubilej naše Konferencije
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)

Linkovi