Vijesti - Studijsko-rekreativni dana Novicijatske škole

 

Studijsko-rekreativni dana Novicijatske škole

Studijsko-rekreativni dana Novicijatske škole Autor: Anamarija Čelinić, kandidatica ss. ančela
Objavljeno: 08. 05. 2019 - 17:43

U srijedu, 8. svibnja 2019., u sklopu Novicijatske škole organiziran je studijsko-rekreativan dan na kojima su sudjelovale kandidatice, postulantice i novakinje različitih redovničkih družbi zajedno sa svojim odgajateljicama.

Na rođendan blaženoga Alojzija Stepinca, u 7 sati ujutro sestre su se okupile na misi u Zagrebačkoj katedrali kako bi uz blaženikov zagovor zahvalile Gospodinu za dan koji je pred njima. Misu je zvucima gitare pratila postulantica sestara Franjevki, a novakinja sestara Kćeri Božje Ljubavi zvucima tamburice. 

Nakon mise sestre su se autobusom uputile prema Sloveniji, najprije u kartuziju u Pleterju. Ondje su pogledale film o kartuzijancima, njihovoj povijesti i životu. Prije odlaska iz kartuzije sestre su u znak zahvale u najbolje očuvanoj, akustički snažnoj, ranogotičkoj crkvi Srednje Europe, pjesmom pozdravile Nebesku Majku. 

Potom su u Stični sestre posjetile cistercite. Nakon što su ih monasi ljubazno primili i proveli svojim samostanom, prisustvovale su molitvi Srednjeg časa Božanskog časoslova. U sklopu samostana razgledale su Muzej kršćanstva na slovenskom tlu. Monasi su na odlasku sestre darovali svojimdomaćim jabučnim octom. 

Sudionice su potom pohodile samostan Školskih sestara Franjevki koje ove godine slave jubilej 150 godina postojanja Družbe, gdje su u njihovoj samostanskoj kapeli primile potpuni oprost. 

Oko 16 sati sestre su krenule za Bled gdje su mogle uživati u u prekrasnoj prirodi, a potom natrag za Zagreb.

„Okrijepljene duše i vesela duha druženje smo nastavile uz pjesmu, molitvu i četiri svjedočanstva koja su nas obogatila i dala nam snagu za nastavak našega puta s Gospodinom.Naš smo dan završili uz poruku i zaključak; da smo, u ovome svijetu u kojem vlada beznađe, tuga i sebičnost, pozvane biti znak nade, radosti i zajedništva.“
 
 

Galerija slika:

Poveznice:
Povratak na sve vijesti
 

Najave događanja

 
Novicijatska škola

Predavanja ljetnog semestra traju od 2. ožujka do 27. svibnja 2021. godine.

Korizmena duhovna obnova

U nedjelju, 21. ožujka 2021. u Crkvi sv. Antuna - Sv. Duh 31 u 15.30 sati.

Izdavaštvo

Vijesti 4 (2020)
Vijesti 4 (2020)
Umijeće traženja Božjega Lica
Umijeće traženja Božjega Lica
Posvećeni život 39-41 (2017-2019)
Posvećeni život 39-41 (2017-2019)
Nedjelja Dobroga Pastira 2020.
Nedjelja Dobroga Pastira 2020.
Zlatni jubilej naše Konferencije
Zlatni jubilej naše Konferencije
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)

Linkovi