Vijesti - Spomen-slavlje u Pupnatu

 

Spomen-slavlje u Pupnatu

Spomen-slavlje u Pupnatu Autor: ika
Objavljeno: 24. 08. 2020 - 10:58

Vjernici Pupnata na otoku Korčuli i njihovi gosti okupili su se u ponedjeljak 24. kolovoza zajedno s korčulanskim svećenicima na misnom slavlju u župnoj crkvi Gospe od Sniga na spomendan svoga sumještanina o. Marka Tvrdeića.

O. Marko Tvrdeić preminuo je u Riminiju 1785. godine na glasu svetosti, a njegovi posmrtni ostaci preneseni su u rodno mjesto Pupnat 1877. godine. 

Misno slavlje predvodio je fra Drago Ljevar, župni vikar župe Velike Gospe u Rožatu, a na kraju mise molitvu pred posmrtnim ostacima o. Marka predmolio je župnik don Miroslav Karatović. Liturgijsko pjevanje predvodio je župni zbor, a vjernici su i u osobnim molitvama zahvalili ili se pomolili svome sumještaninu za zagovor kod Boga.

U propovijedi je fra Drago podsjetio na neke činjenice iz života o. Marka koji je  1733. godine  rođen u Pupnatu, a kasnije je postao član Franjevačke provincije sv. Jeronima u Dalmaciji i Istri. Školovan je u Badiji, Hvaru i u Riminiju u Italiji. Pet godina je djelovao na Badiji, pa zatim kao propovjednik na Korčuli. Drugi dio svog života proveo je u samostanu pokraj Riminija gdje je i preminuo. 

Propovjednik je također ispričao vjernicima primjere iz života, naglašavajući kako se ne ozdravlja po nekim predmetima nego je vjera ona koja pomaže. Naglasio je i Pavlovu misao o tome kako je najvažnija ljubav, pa onima koji nju biraju sve drugo za njom dolazi.  

 
 
Poveznice:
Povratak na sve vijesti
 

Najave događanja

 
Škola za novakinje

Zimski semestar (Zagreb, 5. listopada - 15. prosinca 2021.)

Izdavaštvo

Dar vjernosti
Dar vjernosti
Vijesti 1 (2021)
Vijesti 1 (2021)
Nedjelja Dobroga Pastira 2021.
Nedjelja Dobroga Pastira 2021.
Posvećeni život (2020)
Posvećeni život (2020)
Zlatni jubilej naše Konferencije
Zlatni jubilej naše Konferencije
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)

Linkovi