Vijesti - Splitski Kman okupan posebnim milosnim darovima

 

Splitski Kman okupan posebnim milosnim darovima

Splitski Kman okupan posebnim milosnim darovima Autor: dd
Objavljeno: 03. 09. 2016 - 15:10

Gospodin je taj koji se čovjeku daje u potpunosti

Župa Pomoćnice kršćana na splitskom Kmanu u subotu 3. rujna bila je domaćin velikom događaju za Hrvatsku salezijansku provinciju. Četvorica mladića: Domagoj Bešlić, Mario Bobić, Mate Kujundžić i Josip Petrčić ponovno su potvrdili svoju vjernost Gospodinu kao redovnici salezijanci, no ovaj put doživotno. 

Sam događaj doživotnih zavjeta odvio se pod svečanom svetom misom u 10.30 sati, koju je predvodio provincijal Hrvatske salezijanske provincije don Pejo Orkić, uz koncelebraciju dvadesetak drugih svećenika.

Don Pejo Orkić je u propovijedi istaknuo ljepotu i važnost odgovora na Gospodinov poziv, te je potaknuo mlade koji su sudjelovali na misnom slavlju da se ne boje odgovoriti na poziv koji im Gospodin upućuje. Ohrabrio je i pozvao sve prisutne vjernike na „suradnju“ s Gospodinom, naglašavajući kako je upravo On taj koji se čovjeku daje u potpunosti.

Po završetku misnog slavlja, proslava ovog važnog događaja i zajedničko druženje nastavljeni su u prostorijama oratorija na Kmanu.

No, kruna tom predivnom danu bila je obnova redovničkih zavjeta devetorice bogoslova za vrijeme svečane večernje molitve časoslova.

Zahvalni Bogu na ovom danu i daru, čestitamo doživotno zavjetovanima kao i mladim salezijancima koji su obnovili svoje zavjete i sve ih preporučamo u vaše molitve. 

 
 
Poveznice:
Prethodni članak:
Video-spot “Hvala...
Slijedeći članak:
Redovnički dan u Dubrovniku
Povratak na sve vijesti
 
 
Novicijatska škola

Predavanja zimskog semestra:
7. listopada - 17. prosinca 2020.

Izdavaštvo

Posvećeni život
Posvećeni život
Cor orans
Cor orans
Vijesti
Vijesti
Nedjelja Dobroga Pastira 2020.
Nedjelja Dobroga Pastira 2020.
Zlatni jubilej naše Konferencije
Zlatni jubilej naše Konferencije
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)

Linkovi