Vijesti - Slavlje prvih zavjeta u Đakovu

 

Slavlje prvih zavjeta u Đakovu

Slavlje prvih zavjeta u Đakovu Autor: s. F.
Objavljeno: 18. 04. 2015 - 13:01

U samostanskoj crkvi Presvetoga Srca Isusova, u subotu 18. travnja 2015. god., položila je s. Rafaela Jozić svoje Prve zavjete, nakon duhovnih vježbi koje je vodio mr. Bože Radoš, duhovnik Bogoslovnog sjemeništa u Đakovu. Svečanu sv. misu u nazočnosti sestara, svećenika, brojne rodbine i gostiju, predvodio je mons. dr. Đuro Hranić, nadbiskup đakovačko-osječki.

Obred zavjetovanja tumačio je i kroz svetu misu vodio vlč. Zdenko Ilić, rektor samostanske crkve, a zbor sestara i kandidatica pod ravnanjem s. Svjetlane Paljušević uzveličao je liturgiju svečanim pjevanjem.  

Obraćajući se slavljenici i svim nazočnima, Nadbiskup je posvijestio da se ovo zavjetovanje, kao milosni dar nasljedovanja, događa u godini posvećenoga života. Čestitajući roditeljima i zajednici koji su doprinijeli ostvarenju ovog poziva, istaknuo je vrijednost podrške na tom putu, osobito molitvene. 

U homiliji se osvrnuo na misna čitanja, te oslanjajući se na tekst iz knjige proroka Izaije ... Radujem se u Gospodinu, radujem, (usp. Iz 61, 10) istaknuo vrijednost svjedočenja, koje se očituje kroz radost zbog pripadnosti Gospodinu. Također je ukazao na poziv teksta drugoga čitanja ... Obucite se u milosrdno srce ... (Kol 3, 12 – 17), te povezao milosrđe s bitnom oznakom karizme Milosrdnih sestara sv. Križa. Razlažući potom evanđeoski tekst koji donosi velikosvećeničku molitvu, (Iv 17, 20 – 26) naglasio je aktualnost Isusove molitve danas kako za slavljenicu tako i za sve nazočne. Isus je već tada molio za sve nas da budemo jedno… da nas Otac očuva u jedinstvu, kao što je očuvao i njegove prve učenike.

Poslije homilije uslijedio je obred zavjetovanja te potpisivanja zavjetnog obrasca kao znaka posvete i pripadnosti zajednici, što je ona poduprla svesrdnom molitvom.

Po završetku svečane liturgije nastavilo se zajedništvo sa slavljenicom kod stola u dvorani Florentini. Ovaj svečani i radosni događaj bio je za sve trenutak osvježenja i nade, koju pružaju mladi u svojoj velikodušnosti prema Gospodinu.

 
 
Poveznice:
Povratak na sve vijesti
 

Najave događanja

 
XXXVII. REDOVNIČKI DANI

Dar vjernosti - radost ustrajnosti
Split, 17-18. rujna 
Dubrovnik, 18. rujna
Zagreb, 24-25. rujna
Rijeka, 25. rujna
Đakovo (Osijek), 2. listopada

Seminar za medicinske sestre redovnice

Ludbreg 8-10. listopada; voditelj: mons. Bože Radoš; tema: Gospodine, daj da ozdravim

53. Skupština HRK

13. - 14. listopada u Franjevačkom samostanu (Avenija Gojka Šuška 2)

Izdavaštvo

Dar vjernosti
Dar vjernosti
Vijesti 1 (2021)
Vijesti 1 (2021)
Nedjelja Dobroga Pastira 2021.
Nedjelja Dobroga Pastira 2021.
Posvećeni život (2020)
Posvećeni život (2020)
Zlatni jubilej naše Konferencije
Zlatni jubilej naše Konferencije
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)

Linkovi