Vijesti - Školske sestre franjevke proslavile obljetnicu doživotnih zavjeta

 

Školske sestre franjevke proslavile obljetnicu doživotnih zavjeta

Školske sestre franjevke proslavile obljetnicu doživotnih zavjeta Autor: ika
Objavljeno: 20. 07. 2020 - 10:59

Tri školske sestre franjevke obnovile redovničke zavjete

U samostanu Presvetog Trojstva u Jajcu, Školskih sestara franjevki Bosansko-hrvatske provincije Prečistog Srca Marijina, 20. srpnja su 10. obljetnicu doživotnih redovničkih zavjeta proslavile s. Radmila Ilinović, s. Dobrila Krivić i s. Ivana Džambas.

Euharistijsko slavlje predvodio je fra Željko Klarić, OFMConv. U samostanskoj kapeli Presvetog Trojstva sestre su obnovile svoje zavjete u nazočnosti s. Kate Karadže, provincijske predstojnice, sestara zajednice te s. Tihoslave Bliznac i s. Zorice Barić. U pozdravnom govoru s. Kata rekla je sestrama da se nalaze u najzrelijim i najsnažnijim godinama života i pozvala ih da u svakidašnjem služenju promišljaju, poput proroka Ilije, kako i na koji način se očituje Bog u njihovu životu.

U propovijedi fra Željko je govorio o biblijskom značenju i smislu jubileja. Sestre je pozvao da promisle o značenju onoga što slave, istaknuvši da su u ovim obljetnicama pozvane dati prvenstveno zahvalnost Bogu. A proroka Iliju, koji je bio čovjek molitve, akcije i kontemplacije, stavio je za uzor nasljedovanja u pozivu i poslanju.

Sestre slavljenice izrazile su zahvalnost svima koji su bili dionici svečanog slavlja ove obljetnice kao i za sva primljena duhovna i materijalna dobra. Svoju zahvalu, u nastavku slavlja kod zajedničkog objeda, završile su riječima sv. Ivana Pavla II.: „Sjećamo se prošlosti sa zahvalnošću, živimo sadašnjost s entuzijazmom, veselimo se budućnosti s povjerenjem”.

Duhovnu pripremu je animirala i vodila s. Ines Vujic, provincijska savjetnica. Kroz dane obnove sestre su promišljale o pozivu i poslanju, kršćanskim vrednotama, redovničkim zavjetima, značenju kršćanskog jubileja i opraštanju. Sestra Ines na poseban način je stavila naglasak na važnost slušanja Božje Riječi, te „kakvi smo slušatelji Božje Riječi, koliko ju doista čujemo, slijedimo i što nam u konačnici znači u našem životu i poslanju“, navodi se u izvješću na mrežnim stranicama Školskih sestara franjevki Bosansko-hrvatske provincije Prečistog Srca Marijina.

 
 
Poveznice:
Povratak na sve vijesti
 
 
Susret animatora za duhovna zvanja

U Splitu, na Kmanu od 14. do 16. rujna 2020. godine. 

Redovnički dani

Split, 18-19. rujna 2020.

Dubrovnik, 19. rujna 2020.

Zagreb, 25-26. rujna 2020.

Rijeka, 26. rujna 2020.

Đakovo, listopad 2020.

Seminar za medicinske sestre/braću

Ludbreg, 9-11. listopada 2020.

voditelj: mons. mr. Bože Radoš, biskup varaždinski

tema: Gospodine, daj da ozdravim!

Izborna skupština HRK

14. i 15. listopada 2020. godine u Franjevačkom samostanu u Dubravi (Zagreb)

Izdavaštvo

Posvećeni život
Posvećeni život
Cor orans
Cor orans
Vijesti
Vijesti
Nedjelja Dobroga Pastira 2020.
Nedjelja Dobroga Pastira 2020.
Zlatni jubilej naše Konferencije
Zlatni jubilej naše Konferencije
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)

Linkovi