Vijesti - Školske sestre franjevke proslavile obljetnicu doživotnih zavjeta

 

Školske sestre franjevke proslavile obljetnicu doživotnih zavjeta

Školske sestre franjevke proslavile obljetnicu doživotnih zavjeta Autor: ika
Objavljeno: 20. 07. 2020 - 10:59

Tri školske sestre franjevke obnovile redovničke zavjete

U samostanu Presvetog Trojstva u Jajcu, Školskih sestara franjevki Bosansko-hrvatske provincije Prečistog Srca Marijina, 20. srpnja su 10. obljetnicu doživotnih redovničkih zavjeta proslavile s. Radmila Ilinović, s. Dobrila Krivić i s. Ivana Džambas.

Euharistijsko slavlje predvodio je fra Željko Klarić, OFMConv. U samostanskoj kapeli Presvetog Trojstva sestre su obnovile svoje zavjete u nazočnosti s. Kate Karadže, provincijske predstojnice, sestara zajednice te s. Tihoslave Bliznac i s. Zorice Barić. U pozdravnom govoru s. Kata rekla je sestrama da se nalaze u najzrelijim i najsnažnijim godinama života i pozvala ih da u svakidašnjem služenju promišljaju, poput proroka Ilije, kako i na koji način se očituje Bog u njihovu životu.

U propovijedi fra Željko je govorio o biblijskom značenju i smislu jubileja. Sestre je pozvao da promisle o značenju onoga što slave, istaknuvši da su u ovim obljetnicama pozvane dati prvenstveno zahvalnost Bogu. A proroka Iliju, koji je bio čovjek molitve, akcije i kontemplacije, stavio je za uzor nasljedovanja u pozivu i poslanju.

Sestre slavljenice izrazile su zahvalnost svima koji su bili dionici svečanog slavlja ove obljetnice kao i za sva primljena duhovna i materijalna dobra. Svoju zahvalu, u nastavku slavlja kod zajedničkog objeda, završile su riječima sv. Ivana Pavla II.: „Sjećamo se prošlosti sa zahvalnošću, živimo sadašnjost s entuzijazmom, veselimo se budućnosti s povjerenjem”.

Duhovnu pripremu je animirala i vodila s. Ines Vujic, provincijska savjetnica. Kroz dane obnove sestre su promišljale o pozivu i poslanju, kršćanskim vrednotama, redovničkim zavjetima, značenju kršćanskog jubileja i opraštanju. Sestra Ines na poseban način je stavila naglasak na važnost slušanja Božje Riječi, te „kakvi smo slušatelji Božje Riječi, koliko ju doista čujemo, slijedimo i što nam u konačnici znači u našem životu i poslanju“, navodi se u izvješću na mrežnim stranicama Školskih sestara franjevki Bosansko-hrvatske provincije Prečistog Srca Marijina.

 
 
Poveznice:
Povratak na sve vijesti
 

Najave događanja

 
XXV. svjetski dan posvećenog života
U utorak, 2. veljače 2021. godine, u 18.00 sati, u Crkvi bl. Augustina Kažotića – Peščenica, euharistijsko slavlje predvodit će mons. dr. Ivan Šaško, pomoćni biskup zagrebački.

Izdavaštvo

Vijesti 3 (2020)
Vijesti 3 (2020)
Umijeće traženja Božjega Lica
Umijeće traženja Božjega Lica
Posvećeni život 39-41 (2017-2019)
Posvećeni život 39-41 (2017-2019)
Nedjelja Dobroga Pastira 2020.
Nedjelja Dobroga Pastira 2020.
Zlatni jubilej naše Konferencije
Zlatni jubilej naše Konferencije
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)

Linkovi