Vijesti - Školske sestre franjevke proslavile blagdan Prečistog Srca Marijina

 

Školske sestre franjevke proslavile blagdan Prečistog Srca Marijina

Školske sestre franjevke proslavile blagdan Prečistog Srca Marijina Autor: ika
Objavljeno: 13. 06. 2015 - 14:13

Školske sestre franjevke Krista Kralja bosansko-hrvatske provincije Presvetog Srca Marijina u Kloštar Ivaniću svečano su 13. lipnja proslavileblagdan Prečistog Srca nebeske Majke. Misu u samostanskoj kapeli predvodio je i propovijedao kancelar Sisačke biskupije mons. Marko Cvitkušić.

U propovijedi istaknuo je da se Srce Bl. Djevice Marije za svoga ovozemaljskog života neizmjerno veselilo svome Bogu i Stvoritelju, a prema svakomu uvijek bilo otvoreno. Ono je osjetilo potrebu da pohodi Elizabetu i pritekne joj u pomoć, u Kani je zamijetilo nezgodu zbog nestašice vina i odmah je posredovalo, ono je pod križem Isusovim na Kalvariji bilo probodeno mačem boli. S uskrslim Sinom veselilo se i klicalo od radosti prije i poslije dolaska Duha Svetoga. Propovjednik je istaknuo da je Marija bila bez ikakva grijeha, rodila se bez istočnog grijeha i cijeli svoj život je bila bez ikakva osobno grijeha. Zato i zovemo njezino Srce bezgrešnim i prečistim. Potom je ustvrdio da djetetu ništa ne može zamijeniti dobro srce njegove zemaljske majke. A što bi onda moglo nama duhovnoj djeci Marijinoj više pružiti od njezina prečistog i predobrog Srca, rekao je mons. Cvitkušić.

Redovnice su na misi pjevale i čitale misna čitanja. Školske sestre franjevke došle su u Kloštar Ivanić prije 58 godina. Apostolski djeluju u župnoj katehezi, Caritasu, vode i liturgijsko pjevanje, a rade i u školi kao vjeroučiteljice.

 
 
Poveznice:
Povratak na sve vijesti
 

Najave događanja

 
Škola za novakinje

Zimski semestar (Zagreb, 5. listopada - 15. prosinca 2021.)

Adventska duhovna obnova

12. prosinca 2021. (Franjevački samostan - Avenija Gojka Šuška 2, Zagreb); s. Mirjam Peričić, OP "Praštanje za pojedinca - pomirenje za zajednicu"

Izdavaštvo

Dar vjernosti
Dar vjernosti
Vijesti 2 (2021)
Vijesti 2 (2021)
Nedjelja Dobroga Pastira 2021.
Nedjelja Dobroga Pastira 2021.
Posvećeni život (2020)
Posvećeni život (2020)
Zlatni jubilej naše Konferencije
Zlatni jubilej naše Konferencije
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)

Linkovi