Vijesti - Sjednica Vijeća HBK za ustanove posvećenog života i družbe apostolskog života

 

Sjednica Vijeća HBK za ustanove posvećenog života i družbe apostolskog života

Sjednica Vijeća HBK za ustanove posvećenog života i družbe apostolskog života Autor: ika
Objavljeno: 18. 03. 2020 - 19:53

Vijeće HBK za Ustanove posvećenog života i Družbe apostolskog života održalo je svoju sjednicu u utorak, 17. ožujka u prostorijama Hrvatske biskupske konferencije u Zagrebu pod predsjedanjem predsjednika Vijeća gospićko-senjskog biskupa Zdenka Križića, OCD.

Na sjednici su nazočili s. Ana Marija Antolović, fr. Slavko Slišković, fra Darko Tepert, s. Damjana Mihaela Barbarić, p. Blaženko Nikolić, s. Elizabeta Peršić, s. Ivana Margarin, fra Tomislav Glavnik, fra Zvonimir Brusač i don Mladen Delić.

Na sjednici se raspravljalo o proslavi Dana posvećenog života po hrvatskim nad/biskupijama. Članovi vijeća ocijenili su pozitivnim vrednovanje zauzetosti redovništva i Bogu posvećenih osoba u cijelosti u djelovanju Crkve u Hrvatskoj kao i potrebu djelatnije i zauzetije molitve za redovnička duhovna zvanja.

Vijeće je razmatralo eventualne prijedloge za sljedeći susret članova HBK s višim redovničkim poglavarima i poglavarica, koji će se održati 8. lipnja 2020., a u svjetlu smjernica dokumenata Svete Stolice i posebnih naputaka Kongregacije za ustanove posvećenog života i družbe apostolskog života.

U nastavku se razgovaralo o nizu tema od zajedničkog interesa vezanih za bolje usklađivanje i unaprjeđivanje djelovanja između pojedinih nad/biskupijskih ustanova s Hrvatskom redovničkom konferencijom i njezinim tijelima.

 
 
Poveznice:
Povratak na sve vijesti
 

Najave događanja

 
Škola za novakinje

Zimski semestar (Zagreb, 5. listopada - 15. prosinca 2021.)

Adventska duhovna obnova

12. prosinca 2021. (Franjevački samostan - Avenija Gojka Šuška 2, Zagreb); s. Mirjam Peričić, OP "Praštanje za pojedinca - pomirenje za zajednicu"

Izdavaštvo

Dar vjernosti
Dar vjernosti
Vijesti 2 (2021)
Vijesti 2 (2021)
Nedjelja Dobroga Pastira 2021.
Nedjelja Dobroga Pastira 2021.
Posvećeni život (2020)
Posvećeni život (2020)
Zlatni jubilej naše Konferencije
Zlatni jubilej naše Konferencije
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)

Linkovi