Vijesti - Samostan sv. Dominika u Dubrovniku dobitnik godišnje nagrade Dubrovačko-neretvanske županije

 

Samostan sv. Dominika u Dubrovniku dobitnik godišnje nagrade Dubrovačko-neretvanske županije

Samostan sv. Dominika u Dubrovniku dobitnik godišnje nagrade Dubrovačko-neretvanske županije Autor: ika
Objavljeno: 12. 05. 2021 - 15:20

Na svečanoj sjednici Dubrovačko-neretvanske županije, održane u Kazalištu Marina Držića u Dubrovniku u srijedu 12. svibnja, na Dan županije i blagdan sv. Leopolda Bogdana Mandića, koji se slavi i kao zaštitnik županije, dodijeljene su javna priznanja i nagrade.

Samostan sv. Dominika u Dubrovniku dobitnik je nagrade za doprinos ugledu i promociji Županije u zemlji i svijetu u proteklom jednogodišnjem periodu, a nagradu je preuzeo prior samostana fr. Tomislav Kraljević, koji je zahvalio uime svih laureata.

Prior Kraljević je naveo dio dokumenta od 23. travnja 1501. godine kada je Senat Dubrovačke Republike odlučio podržati izgradnju knjižnice dominikanskog samostana jer će to biti „na čast Božju, na ukras samostana i utjehu kako svih naših građana tako i stranaca koji dolaze u naš Grad“.  Ustvrdio je kako ovogodišnji laureati to potvrđuju jer su svoje djelovanje stavili u službu dobroga i lijepoga, plemenitog i istinitog, pravde i ljubavi, u službu svojih građana ali i stranaca i turista koji ovdje dolaze. Time su osvijetlili temeljni poziv čovjeka i društva te ljudsku djelatnost stavili u službu razvoja i procvata ljudske osobe i zajednice, osobnog i društvenog, pojedinačnog ili zajedničkog. Bez obzira u kojoj djelatnosti radili to je jednako važno jer „zadaća svih nas, neovisno od toga kojih djelatnosti bili dio, jest izgrađivati kulturu čiji plodovi će se očitovati u susretu, zajedništvu i solidarnosti“, naglasio je dominikanski prior.
Nagradu za doprinos ugledu i promociji Dubrovačko-neretvanske županije u zemlji i svijetu u proteklom jednogodišnjem razdoblju dobili su također Hrvatski nogometni klub Slaven iz Grude (Konavle) i Hrvatsko glazbeno društvo sv. Cecilija iz Korčule. Nagrade za iznimna postignuća u proteklom jednogodišnjem razdoblju dodijeljene su Ligi protiv raka Korčula – Pelješac – Lastovo – Mljet, zatim  Odjelu za ekonomiju i poslovnu ekonomiju Sveučilišta u Dubrovniku i novinarki HRT-a Silvi Capurso. Nagradu za životno djelo dobio je redatelj i književnik Stijepo Mijović Kočan.

Nagrade je uručio župan Nikola Dobroslavić kojem su Dan županije u prigodnom programu čestitali uzvanici pristigli na ovu svečanost.

Odluka o dodjeli javnih priznanja donesena je na 19. sjednici skupštine Dubrovačko-neretvanske  održanoj 16. ožujka ove godine.

 
 
Poveznice:
Povratak na sve vijesti
 

Najave događanja

 
Škola za novakinje

Zimski semestar (Zagreb, 5. listopada - 15. prosinca 2021.)

Adventska duhovna obnova

12. prosinca 2021. (Franjevački samostan - Avenija Gojka Šuška 2, Zagreb); s. Mirjam Peričić, OP "Praštanje za pojedinca - pomirenje za zajednicu"

Izdavaštvo

Dar vjernosti
Dar vjernosti
Vijesti 2 (2021)
Vijesti 2 (2021)
Nedjelja Dobroga Pastira 2021.
Nedjelja Dobroga Pastira 2021.
Posvećeni život (2020)
Posvećeni život (2020)
Zlatni jubilej naše Konferencije
Zlatni jubilej naše Konferencije
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)

Linkovi