Vijesti - Salezijanac Josip Tafra u Rimu zaređen za đakona

 

Salezijanac Josip Tafra u Rimu zaređen za đakona

Salezijanac Josip Tafra u Rimu zaređen za đakona Autor: ika
Objavljeno: 19. 06. 2021 - 21:13

Umirovljeni prefekt Kongregacije za kauze svetih kardinal Angelo Amato, SDB, na svečanoj misi u bazilici Sv. Ivana Bosca u Rimu zaredio je u subotu 19. rujna za đakona Josipa Tafru iz Hrvatske, zajedno s osmoricom drugih mladih salezijanaca iz Angole, Brazila, Istočnog Timora, Koreje, Poljske, Šri Lanke i Zambije.

Zbog važećih epidemioloških mjera u prostranoj bazilici ređenju je prisustvovao samo ograničen broj osoba. Uz rodbinu ređenika te prijatelje i mlade iz raznih oratorija, župa i drugih odgojnih prisutnosti u Rimu i okolici, uz brojne salezijance ređenju je prisustvovao i provincijal Hrvatske salezijanske provincije don Tihomir Šutalo.

Josip Tafra rođen je u Splitu 1994. godine. Kršten je i krizman u župi Pomoćnice Kršćana na Kmanu. Tu je u župi i u oratoriju već odmalena upoznao salezijance i don Bosca. Oduševio ga je pristup koji su salezijanci imali prema djeci i mladima. Kao dječak je bio ministrant i animator u oratoriju. Nakon završene osnovne škole u Splitu odlučuje postati salezijanac te ulazi u salezijansku Zajednicu za odgoj zvanja u Zagrebu (Podsused). Ujedno redovito pohađa i 2013. uspješno završava Nadbiskupsku klasičnu gimnaziju u Zagrebu.

U želji da svoj život potpuno posveti Bogu u Salezijanskoj družbi, nakon mature stupa u salezijanski novicijat u Genzanu kraj Rima, gdje 8. rujna 2014. polaže prve redovničke zavjete. Dvogodišnji studij filozofije pohađa na Filozofskom fakultetu Salezijanskoga papinskog sveučilišta u Rimu. Pedagošku praksu obavlja u salezijanskim zajednicama u Zagrebu i Rijeci. Nakon toga nastavlja studij teologije na Teološkom fakultetu Salezijanskoga papinskog sveučilišta boraveći u Salezijanskoj bogoslovskoj zajednici Blaženi Zefirino Namuncurá u Rimu. U toj višenacionalnoj zajednici živi zajedno s 40 mladih salezijanaca iz više od 20 zemalja. Doživotne zavjete u Salezijanskoj družbi polaže 29. kolovoza 2020. u Zagrebu, a u lipnju 2021. uspješno završava teološki studij u Rimu.

 
 
Poveznice:
Povratak na sve vijesti
 

Najave događanja

 
Škola za novakinje

Zimski semestar (Zagreb, 5. listopada - 15. prosinca 2021.)

Adventska duhovna obnova

12. prosinca 2021. (Franjevački samostan - Avenija Gojka Šuška 2, Zagreb); s. Mirjam Peričić, OP "Praštanje za pojedinca - pomirenje za zajednicu"

Izdavaštvo

Dar vjernosti
Dar vjernosti
Vijesti 2 (2021)
Vijesti 2 (2021)
Nedjelja Dobroga Pastira 2021.
Nedjelja Dobroga Pastira 2021.
Posvećeni život (2020)
Posvećeni život (2020)
Zlatni jubilej naše Konferencije
Zlatni jubilej naše Konferencije
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)

Linkovi