Vijesti - Sabor Hrvatske karmelske provincije sv. oca Josipa 2019.

 

Sabor Hrvatske karmelske provincije sv. oca Josipa 2019.

Sabor Hrvatske karmelske provincije sv. oca Josipa 2019. Objavljeno: 21. 11. 2019 - 17:51

Sabor Hrvatske karmelske provincije sv. oca Josipa održan je u Karmelu sv. Ilije na Buškom Jezeru (BiH) od 17. do 21. studenoga.

U radu Sabora Provincije sudjeluju članovi Provincijalnog savjeta, priori pojedinih zajednica, odgojitelji na svim razinama formacije, te određeni broj svečano zavjetovanih redovnika iz zajednica koje pripadaju Provinciji.

Po već ustaljenoj praksi prvi radni dan Sabora posvećen je trajnoj izobrazbi redovnika, drugi dan izvještajima iz zajednica i ustanova Provincije te razmatranjem izvještaja i aktualnih tema iz Provincije. Sabor uključuje i kulturološko-rekreativne sadržaje te sjednicu Provincijalnog savjeta.

Dan trajne formacije ove je godine bio posvećen značaju i obilježjima molitve u Karmelu. U sklopu toga dijela programa predavanja su održala trojica karmelićana.

Predavanje pod naslovom „Povijesni pregled molitvenih praksi u Karmelu“ održao je dr. sc. Petar Janjić, „Praktični vid Karmelsko-terezijanske molitve“ predstavio je dr. sc. Franjo Podgorelec, a predavanje „Vježba u iskustvu prisutnosti Božje u duhovnosti Karmela“ izložio je dr. sc. Jure Zečević. Mr. sc. Jakov Kuharić govorio je sudionicima Sabora o temi „Karmelska literatura i prisutnost na internetu“.

Tijekom Sabora održan je i radni susret provincijalnog delegata za promociju duhovnih zvanja o. Branka Zebića, s promicateljima zvanja u pojedinim samostanima, a o. Petar Janjić upoznao je odgojitelje s Ratio particularis pod vidom provedbe i međusobne koordinacije odgojnog procesa. Radu Sabora predsjedao je aktualni provincijal o. Srećko Rimac.

Kulturološki-rekreativni program ove je godine uključivao i duhovno rekreacijski izlet u Bugojno i Travnik, tijekom kojega su karmelićani u srijedu 20. studenoga posjetili rodnu kuću nobelovca Ive Andrića i grob sluge Božjega Petra Barbarića, te bili bratski ugošćeni od strane sestara franjevki i braće franjevaca.

 
 
Poveznice:
Povratak na sve vijesti
 

"Pozvani i poslani"
emisija o redovništvu

 
Škola za novakinje (zimski semestar 2019./20.)

Semestar započinje 9. listopada, a završava 19. prosinca 2019.

Spomendana blaženih Drinskih mučenica u zagrebačkoj katedrali

15. prosinca 2019. u zagrebačkoj katedrali u 18 sati.

Adventska duhovna obnova za redovnice i redovnike u Zagrebu

15. prosinca 2019. (Treća nedjelja Došašća) u 15.30 u crkvi sv. Franje, Kaptol 9, Zagreb

Škola emocija

Kako povećati emocionalnu inteligenciju i postići afektivnu zrelost

Interdisciplinarni tečaj za redovnike, svećenike, bogoslove, novake i novakinje

Od 30. siječnja do 2. travnja 2020.

49. vijećanje redovničkih odgojitelja i odgojiteljica

49. vijećanje redovničkih odgojitelja i odgojiteljica održat će se od 27. do 29. ožujka 2020. u Međugorju (Put Kovačici 14, hotel Lavanda) Teme susreta su: Odnos autoriteta i poslušnosti Vođenje kolokvija.

Izdavaštvo

Vijesti
Vijesti
Vijesti
Vijesti
Vijesti
Vijesti
Vijesti
Vijesti
Cor orans
Cor orans
Vijesti
Vijesti

Linkovi