Vijesti - S. Samuela Klaić završila postdiplomski studij

 

S. Samuela Klaić završila postdiplomski studij

S. Samuela Klaić završila postdiplomski studij Objavljeno: 27. 03. 2014 - 12:56

Dana 27. ožujka 2014., na Papinskom salezijanskom sveučilištu u Rimu s. Samuela Klaić, Školska sestra franjevka Bosansko-hrvatske provincije završila je postdiplomski studij odgojnih znanosti sa specijalizacijom iz Formacije odgajatelja i animatora za pastoral zvanja. Završni rad na temu "Aktualni izazovi za redovnički odgoj u perspektivi obnove odgojnog plana Kongregacije školskih sestara franjevki Krista Kralja" izradila je pod vodstvom prof. dr. Methode Gahungu.

U svome radu s. Samuela predstavlja glavne crte redovničkog odgoja danas, bazirajući se na smjernicama crkvenog naučiteljstva, ponajprije onih dokumenata koji se bave redovništvom i redovničkim odgojem. Kroz analitičko-kritički pristup predstavlja, zatim, neke ključne izazove koje društveno-kulturni, crkveni, obiteljski kontekst i kontekst mladih stavljaju pred redovnički odgoj. Posebno se zaustavlja na analizi odgojne prakse u Kongregaciji školskih sestara franjevki Krista Kralja ističući elemente koji predstavljaju resurse ili ograničenja i izazove u pastoralu zvanja, početnom i trajnom odgoju. Na kraju, polazeći od identiteta školske sestre franjevke, predlaže konkretne ciljeve i sredstva kojima se, kroz odgojni proces, on može realizirati.

U komisiji obrane rada, uz mentora, bili su prof. dr. Mario Oscar Llanos i prof. dr. Natale Zanni. Podršku su joj svojom prisutnošću dali s. Klara Šimunović, vrhovna predstojnica, sestre iz Vrhovnog vijeća i velik broj sestara, prijatelja i kolega s Papinskog salezijanskog sveučilišta.

Nakon uspješno završenog studija s. Samuela će započeti svoje djelovanje u odgoju kandidatica svoje Zajednice, te u sustavnom radu Provincijskog vijeća za početni odgoj i pastoral zvanja.

S. Samuela (Ana) Kalić rođena je 30. siječnja 1980. u Tolisi od oca Ante i majke Ljubice. Nakon završene osnovne škole primljena je u kandidaturu Školskih sestara franjevki Krista Kralja Bosansko-hrvatske provincije. Prve zavjete položila je 2. kolovoza 2001. u Kloštru Ivaniću, a doživotne 13. kolovoza 2006. u Bučićima. Nakon završenog studija Pedagogije i Talijanskog jezika i književnosti na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu gdje je 2008. godine stekla naziv profesor Pedagogije i Talijanskog jezika i književnosti upisala je postdiplomski studij odgojnih znanosti sa specijalizacijom iz Formacije odgajatelja i animatora za pastoral zvanja na Papinskom salezijanskom sveučilištu u Rimu.

S. Kata Karadža

 
 
Poveznice:
Povratak na sve vijesti
 

Najave događanja

 
XXXVII. REDOVNIČKI DANI

Dar vjernosti - radost ustrajnosti
Split, 17-18. rujna 
Dubrovnik, 18. rujna
Zagreb, 24-25. rujna
Rijeka, 25. rujna
Đakovo (Osijek), 2. listopada

Seminar za medicinske sestre redovnice

Ludbreg 8-10. listopada; voditelj: mons. Bože Radoš; tema: Gospodine, daj da ozdravim

53. Skupština HRK

13. - 14. listopada u Franjevačkom samostanu (Avenija Gojka Šuška 2)

Izdavaštvo

Dar vjernosti
Dar vjernosti
Vijesti 1 (2021)
Vijesti 1 (2021)
Nedjelja Dobroga Pastira 2021.
Nedjelja Dobroga Pastira 2021.
Posvećeni život (2020)
Posvećeni život (2020)
Zlatni jubilej naše Konferencije
Zlatni jubilej naše Konferencije
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)

Linkovi