Vijesti - S. Samuela Klaić završila postdiplomski studij

 

S. Samuela Klaić završila postdiplomski studij

S. Samuela Klaić završila postdiplomski studij Objavljeno: 27. 03. 2014 - 12:56

Dana 27. ožujka 2014., na Papinskom salezijanskom sveučilištu u Rimu s. Samuela Klaić, Školska sestra franjevka Bosansko-hrvatske provincije završila je postdiplomski studij odgojnih znanosti sa specijalizacijom iz Formacije odgajatelja i animatora za pastoral zvanja. Završni rad na temu "Aktualni izazovi za redovnički odgoj u perspektivi obnove odgojnog plana Kongregacije školskih sestara franjevki Krista Kralja" izradila je pod vodstvom prof. dr. Methode Gahungu.

U svome radu s. Samuela predstavlja glavne crte redovničkog odgoja danas, bazirajući se na smjernicama crkvenog naučiteljstva, ponajprije onih dokumenata koji se bave redovništvom i redovničkim odgojem. Kroz analitičko-kritički pristup predstavlja, zatim, neke ključne izazove koje društveno-kulturni, crkveni, obiteljski kontekst i kontekst mladih stavljaju pred redovnički odgoj. Posebno se zaustavlja na analizi odgojne prakse u Kongregaciji školskih sestara franjevki Krista Kralja ističući elemente koji predstavljaju resurse ili ograničenja i izazove u pastoralu zvanja, početnom i trajnom odgoju. Na kraju, polazeći od identiteta školske sestre franjevke, predlaže konkretne ciljeve i sredstva kojima se, kroz odgojni proces, on može realizirati.

U komisiji obrane rada, uz mentora, bili su prof. dr. Mario Oscar Llanos i prof. dr. Natale Zanni. Podršku su joj svojom prisutnošću dali s. Klara Šimunović, vrhovna predstojnica, sestre iz Vrhovnog vijeća i velik broj sestara, prijatelja i kolega s Papinskog salezijanskog sveučilišta.

Nakon uspješno završenog studija s. Samuela će započeti svoje djelovanje u odgoju kandidatica svoje Zajednice, te u sustavnom radu Provincijskog vijeća za početni odgoj i pastoral zvanja.

S. Samuela (Ana) Kalić rođena je 30. siječnja 1980. u Tolisi od oca Ante i majke Ljubice. Nakon završene osnovne škole primljena je u kandidaturu Školskih sestara franjevki Krista Kralja Bosansko-hrvatske provincije. Prve zavjete položila je 2. kolovoza 2001. u Kloštru Ivaniću, a doživotne 13. kolovoza 2006. u Bučićima. Nakon završenog studija Pedagogije i Talijanskog jezika i književnosti na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu gdje je 2008. godine stekla naziv profesor Pedagogije i Talijanskog jezika i književnosti upisala je postdiplomski studij odgojnih znanosti sa specijalizacijom iz Formacije odgajatelja i animatora za pastoral zvanja na Papinskom salezijanskom sveučilištu u Rimu.

S. Kata Karadža

 
 
Poveznice:
Povratak na sve vijesti
 
 
Novicijatska škola

Predavanja zimskog semestra:
7. listopada - 17. prosinca 2020.

Vijeće HBK za UPŽ i DAŽ

Susret Vijeća HBK za UPŽ i DAŽ s (nad)biskupijskim povjerenicima za UPŽ i DAŽ: 28. listopada 2020. u 10.00 sati (Ksaverska cesta 12a). OTKAZANO

Izdavaštvo

Posvećeni život
Posvećeni život
Cor orans
Cor orans
Vijesti
Vijesti
Nedjelja Dobroga Pastira 2020.
Nedjelja Dobroga Pastira 2020.
Zlatni jubilej naše Konferencije
Zlatni jubilej naše Konferencije
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)

Linkovi