Vijesti - S. Ivančica Fulir primila misijski križ

 

S. Ivančica Fulir primila misijski križ

S. Ivančica Fulir primila misijski križ Autor: ika
Objavljeno: 10. 10. 2016 - 21:08

"Misionari nisu oni koji grade škole i bolnice u siromašnim krajevima nego oni koji žive i svjedoče Isusa Krista tamo kamo idu", rekao je vlč. Antun Toni Štefan, nacionalni ravnatelj Papinskih misijskih djela u Hrvatskoj, tijekom misnoga slavlja i obreda primanja misijskoga križa s. Ivančice Fulir iz Družbe Marijinih sestara čudotovorne medaljice. S. Ivančica je misijski križ primila 9. listopada u svojoj rodnoj župi Presvetog Srca Isusova u Plamotićevoj u Zagrebu, gdje je rođena i odrasla i gdje je raslo njezino misijsko zvanje.

Nakon završenoga fakulteta i volontiranja u Africi stupila je u Družbu Marijinih sestara čudotvorne medaljice, koje također već nepunih 30 godina djeluju kao misionarke u Beninu. U dalekom Beninu sazrelo je i Ivančicino misijsko zvanje. Na misi i obredu primanja misijskog križa bila je i časna majka s. Irma Makše i provincijalka Hrvatske provincije s. Kaja Ljubas, roditelji s. Ivančice te veliki broj sestara koje su svojom nazočnošću došle posvjedočiti zajedništvo i ljubav s novom misionarkom. 

Misijski križ koji je primila s. Ivančica kroz dugih 20 godina djelovanja u Beninu nosila je s. Natalija. U njega su utkane i žrtve i ljubav njenoga djelovanja u Beninu. S. Natalija se iz Benina vratila zbog bolesti, a njezino misijsko djelovanje nastavlja se i povezuje u križu koji će s. Ivančica nositi u Ukrajini. S. Ivančica za desetak dana odlazi u Ukrajinu, u Zakarpatje, gdje će zajedno s još jednom sestrom započeti svoje misijsko poslanje.

 
 
Poveznice:
Povratak na sve vijesti
 
 
Susret animatora za duhovna zvanja

U Splitu, na Kmanu od 14. do 16. rujna 2020. godine. 

Redovnički dani

Split, 18-19. rujna 2020.

Dubrovnik, 19. rujna 2020.

Zagreb, 25-26. rujna 2020.

Rijeka, 26. rujna 2020.

Đakovo, listopad 2020.

Seminar za medicinske sestre/braću

Ludbreg, 9-11. listopada 2020.

voditelj: mons. mr. Bože Radoš, biskup varaždinski

tema: Gospodine, daj da ozdravim!

Izdavaštvo

Posvećeni život
Posvećeni život
Cor orans
Cor orans
Nedjelja Dobroga Pastira 2020.
Nedjelja Dobroga Pastira 2020.
Vijesti
Vijesti
Zlatni jubilej naše Konferencije
Zlatni jubilej naše Konferencije
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)

Linkovi