Vijesti - S. Ivančica Fulir primila misijski križ

 

S. Ivančica Fulir primila misijski križ

S. Ivančica Fulir primila misijski križ Autor: ika
Objavljeno: 10. 10. 2016 - 21:08

"Misionari nisu oni koji grade škole i bolnice u siromašnim krajevima nego oni koji žive i svjedoče Isusa Krista tamo kamo idu", rekao je vlč. Antun Toni Štefan, nacionalni ravnatelj Papinskih misijskih djela u Hrvatskoj, tijekom misnoga slavlja i obreda primanja misijskoga križa s. Ivančice Fulir iz Družbe Marijinih sestara čudotovorne medaljice. S. Ivančica je misijski križ primila 9. listopada u svojoj rodnoj župi Presvetog Srca Isusova u Plamotićevoj u Zagrebu, gdje je rođena i odrasla i gdje je raslo njezino misijsko zvanje.

Nakon završenoga fakulteta i volontiranja u Africi stupila je u Družbu Marijinih sestara čudotvorne medaljice, koje također već nepunih 30 godina djeluju kao misionarke u Beninu. U dalekom Beninu sazrelo je i Ivančicino misijsko zvanje. Na misi i obredu primanja misijskog križa bila je i časna majka s. Irma Makše i provincijalka Hrvatske provincije s. Kaja Ljubas, roditelji s. Ivančice te veliki broj sestara koje su svojom nazočnošću došle posvjedočiti zajedništvo i ljubav s novom misionarkom. 

Misijski križ koji je primila s. Ivančica kroz dugih 20 godina djelovanja u Beninu nosila je s. Natalija. U njega su utkane i žrtve i ljubav njenoga djelovanja u Beninu. S. Natalija se iz Benina vratila zbog bolesti, a njezino misijsko djelovanje nastavlja se i povezuje u križu koji će s. Ivančica nositi u Ukrajini. S. Ivančica za desetak dana odlazi u Ukrajinu, u Zakarpatje, gdje će zajedno s još jednom sestrom započeti svoje misijsko poslanje.

 
 
Poveznice:
Povratak na sve vijesti
 

"Pozvani i poslani"
emisija o redovništvu

 
Škola za novakinje (zimski semestar 2019./20.)

Semestar započinje 9. listopada, a završava 19. prosinca 2019.

Spomendana blaženih Drinskih mučenica u zagrebačkoj katedrali

15. prosinca 2019. u zagrebačkoj katedrali u 18 sati.

Adventska duhovna obnova za redovnice i redovnike u Zagrebu

15. prosinca 2019. (Treća nedjelja Došašća) u 15.30 u crkvi sv. Franje, Kaptol 9, Zagreb

Škola emocija

Kako povećati emocionalnu inteligenciju i postići afektivnu zrelost

Interdisciplinarni tečaj za redovnike, svećenike, bogoslove, novake i novakinje

Od 30. siječnja do 2. travnja 2020.

49. vijećanje redovničkih odgojitelja i odgojiteljica

49. vijećanje redovničkih odgojitelja i odgojiteljica održat će se od 27. do 29. ožujka 2020. u Međugorju (Put Kovačici 14, hotel Lavanda) Teme susreta su: Odnos autoriteta i poslušnosti Vođenje kolokvija.

Izdavaštvo

Vijesti
Vijesti
Vijesti
Vijesti
Vijesti
Vijesti
Vijesti
Vijesti
Cor orans
Cor orans
Vijesti
Vijesti

Linkovi