Vijesti - S. Ivančica Fulir primila misijski križ

 

S. Ivančica Fulir primila misijski križ

S. Ivančica Fulir primila misijski križ Autor: ika
Objavljeno: 10. 10. 2016 - 21:08

"Misionari nisu oni koji grade škole i bolnice u siromašnim krajevima nego oni koji žive i svjedoče Isusa Krista tamo kamo idu", rekao je vlč. Antun Toni Štefan, nacionalni ravnatelj Papinskih misijskih djela u Hrvatskoj, tijekom misnoga slavlja i obreda primanja misijskoga križa s. Ivančice Fulir iz Družbe Marijinih sestara čudotovorne medaljice. S. Ivančica je misijski križ primila 9. listopada u svojoj rodnoj župi Presvetog Srca Isusova u Plamotićevoj u Zagrebu, gdje je rođena i odrasla i gdje je raslo njezino misijsko zvanje.

Nakon završenoga fakulteta i volontiranja u Africi stupila je u Družbu Marijinih sestara čudotvorne medaljice, koje također već nepunih 30 godina djeluju kao misionarke u Beninu. U dalekom Beninu sazrelo je i Ivančicino misijsko zvanje. Na misi i obredu primanja misijskog križa bila je i časna majka s. Irma Makše i provincijalka Hrvatske provincije s. Kaja Ljubas, roditelji s. Ivančice te veliki broj sestara koje su svojom nazočnošću došle posvjedočiti zajedništvo i ljubav s novom misionarkom. 

Misijski križ koji je primila s. Ivančica kroz dugih 20 godina djelovanja u Beninu nosila je s. Natalija. U njega su utkane i žrtve i ljubav njenoga djelovanja u Beninu. S. Natalija se iz Benina vratila zbog bolesti, a njezino misijsko djelovanje nastavlja se i povezuje u križu koji će s. Ivančica nositi u Ukrajini. S. Ivančica za desetak dana odlazi u Ukrajinu, u Zakarpatje, gdje će zajedno s još jednom sestrom započeti svoje misijsko poslanje.

 
 
Poveznice:
Povratak na sve vijesti
 

Najave događanja

 
Škola za novakinje

Zimski semestar (Zagreb, 5. listopada - 15. prosinca 2021.)

Adventska duhovna obnova

12. prosinca 2021. (Franjevački samostan - Avenija Gojka Šuška 2, Zagreb); s. Mirjam Peričić, OP "Praštanje za pojedinca - pomirenje za zajednicu"

Izdavaštvo

Dar vjernosti
Dar vjernosti
Vijesti 1 (2021)
Vijesti 1 (2021)
Nedjelja Dobroga Pastira 2021.
Nedjelja Dobroga Pastira 2021.
Posvećeni život (2020)
Posvećeni život (2020)
Zlatni jubilej naše Konferencije
Zlatni jubilej naše Konferencije
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)

Linkovi