Vijesti - redovnistvo.hr dobitnik je nagrade HDKN za mrežnu stranicu s kršćanskim sadržajem

 

redovnistvo.hr dobitnik je nagrade HDKN za mrežnu stranicu s kršćanskim sadržajem

redovnistvo.hr dobitnik je nagrade HDKN za mrežnu stranicu s kršćanskim sadržajem Autor: hrk/ika
Objavljeno: 09. 05. 2018 - 12:21

Dok ovih dana pripremamo "Digitalnu knjižnicu posvećenog života" na redovnostvo.hr s nakanom da digitalizirano, obradimo i učinimo pretrživima sve crkvene dokumente o posvećenome životu, članke objavljene u našim časopisima "Posvećeni život" i "Vijesti", zbornicima redovničkih dana i vijećanja redovničkih odgajatelja - sve to unatrag 50-60 godina - stigla nas je nagrada Hrvatskog društa katoličkih novinara za mrežnu stranicu s kršćanskim sadržajem, a naš časopis "Vijesti: Informativno glasilo Hrvatske redovničke konferencije" priznanje za 45 godina izlaženja.

Svjesni smo koliko se možemo popraviti. Hvala Društvu i predlagatelju.


Hrvatsko društvo katoličkih novinara priređuje u srijedu 16. svibnja proslavu Svjetskog dana sredstava društvene komunikacije i dodjelu nagrada i priznanja HDKN-a. Program počinje u 16.30 sati u „Plavoj dvorani" Nadbiskupskoga duhovnog stola, Kaptol 31 (kolni ulaz Branjugova 1) u Zagrebu.

Pozdravnu riječ okupljenima uputit će predsjednik Odbora HBK za sredstva društvene komunikacije riječki nadbiskup Ivan Devčić i predsjednica HDKN-a dr. Suzana Peran.

Slijedi izlaganje doc. dr. Jelene Jurišić s Hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu „Novinarstvo pred izazovima lažnih vijesti".

Na susretu će biti uručene nagrade Društva. Dobitnik ovogodišnje nagrade za životno djelo je fra Bono Zvonimir Šagi, OFMCap. Godišnja nagrada bit će uručena Marinu Miletiću, koordinatoru Radio Skauta Zdruga katoličkih skauta Riječke nadbiskupije.

Dobitnica nagrade za mlade novinare je Klare Jakobović, studentica treće godine povijesti i komunikologije na Hrvatskim studijima Sveučilišta u Zagrebu.

Društvo će ove godine drugi puta dodijeliti nagradu za mrežnu stranicu s kršćanskim sadržajem, a dobitnik je mrežna stranica Hrvatske redovničke konferencije www.redovnistvo.hr.

Bit će dodijeljeno i više priznanja. Glasnik sv. Josipa – list štovatelja sv. Josipa dobit će priznanje za 145 godina od utemeljenja, Kršćanska sadašnjost, d.o.o. za 50 godina od utemeljenja, "Vijesti" Informativno glasilo Hrvatske redovničke konferencije za 45 godina izlaženja, „Živa zajednica" Mjesečnik hrvatskih katoličkih misija u Njemačkoj za 40 godina izlaženja, „Svjetlo riječi" list za vjeru, društvo i kulturu za 35 godina izlaženja, Informativna katolička agencija za 25 godina postojanja, Emisija HKR-a „Sacro ritam" za 20 godina postojanja, Radio Marija Srbije za 15 godina emitiranja, "Prilika" Mjesečni magazin Glasa Koncila za 10 godina izlaženja i „Drinske mučenice" Informativni bilten za promicanje kauze službenica Božjih s. Jule Ivanišević i četiriju susestara za 10 godina izlaženja.

Priznanje će biti dodijeljeno i Udruzi za promicanje znamenitih Križevčana „Dr. Stjepan Kranjčić" o desetoj obljetnici postojanja za medijsko djelovanje.

U glazbenom dijelu sudjeluje Bogoslovski oktet Nadbiskupskog bogoslovnog sjemeništa u Zagrebu pod vodstvom Ivona Fabijanca.

 
 
Poveznice:
Povratak na sve vijesti
 

Najave događanja

 
Škola za novakinje

Zimski semestar (Zagreb, 5. listopada - 15. prosinca 2021.)

Adventska duhovna obnova

12. prosinca 2021. (Franjevački samostan - Avenija Gojka Šuška 2, Zagreb); s. Mirjam Peričić, OP "Praštanje za pojedinca - pomirenje za zajednicu"

Izdavaštvo

Dar vjernosti
Dar vjernosti
Vijesti 2 (2021)
Vijesti 2 (2021)
Nedjelja Dobroga Pastira 2021.
Nedjelja Dobroga Pastira 2021.
Posvećeni život (2020)
Posvećeni život (2020)
Zlatni jubilej naše Konferencije
Zlatni jubilej naše Konferencije
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)

Linkovi