Vijesti - Redovničko oblačenje u samostanu Svete Klare u Brestovskom

 

Redovničko oblačenje u samostanu Svete Klare u Brestovskom

Redovničko oblačenje u samostanu Svete Klare u Brestovskom Autor: ika
Objavljeno: 11. 07. 2020 - 11:04

s. M. Sara od Milosrdnog Isusa

Na blagdan sv. Benedikta, 11. srpnja postulantica Reda svete Klare Marijana Bošnjak obukla je u samostanu svete Klare u Brestovskom u BiH redovnički habit i tom prigodom dobila novo ime: s. M. Sara od Milosrdnog Isusa.

Obred oblačenja slijedio je nakon misnog slavlja koje je predslavio provincijal Franjevačke provincije Bosne Srebrene fra Jozo Marinčić.

Činom primanja redovničkog odijela s. M. Sara službeno je započela vrijeme novicijata u Redu svete Klare (klarise) u kojem će kroz dvije godine moći dublje sagledati svoj poziv i osluškivati što Bog od nje traži.

Provincijal Marinčić u propovijedi je istaknuo dvije riječi: sreća i vjernost. U svom redovničkom životu, koji nije izuzet od žrtava i poteškoća, pozvani smo biti sretni. Ključ sreće jest vjernost koja donosi mir i stvara stabilnost u čovjeku. Ako smo vjerni Bogu bit ćemo sretni i sposobni tu sreću dijeliti s drugima.

Nakon mise i čestitanja slavljenici, časna majka s. M. Hijacinta Batinić pozvala je sve uzvanike na ručak u samostansku dvoranu.

 
 
Poveznice:
Povratak na sve vijesti
 

Najave događanja

 
XXV. svjetski dan posvećenog života
U utorak, 2. veljače 2021. godine, u 18.00 sati, u Crkvi bl. Augustina Kažotića – Peščenica, euharistijsko slavlje predvodit će mons. dr. Ivan Šaško, pomoćni biskup zagrebački.

Izdavaštvo

Vijesti 3 (2020)
Vijesti 3 (2020)
Umijeće traženja Božjega Lica
Umijeće traženja Božjega Lica
Posvećeni život 39-41 (2017-2019)
Posvećeni život 39-41 (2017-2019)
Nedjelja Dobroga Pastira 2020.
Nedjelja Dobroga Pastira 2020.
Zlatni jubilej naše Konferencije
Zlatni jubilej naše Konferencije
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)

Linkovi