Vijesti - Redovničke i pastoralne službe i dužnosti u Provinciji franjevaca trećoredaca u novomu mandatu

 

Redovničke i pastoralne službe i dužnosti u Provinciji franjevaca trećoredaca u novomu mandatu

Autor: ika
Objavljeno: 24. 08. 2017 - 08:57

U novomu mandatu (2017-2021) obnašatelji upravnih službi u Provinciji franjevaca trećoredaca glagoljaša na provincijskoj razini su: fra Ivo Martinović, provincijal, fra Ivan Paponja, provincijski vikar, te provincijski vijećnici fra Zvonimir Brusač, fra Branko Lovrić, fra Petar Grubišić i fra Ivan Široki.

Na mjesnoj razini, u samostanima, obnašatelji upravnih službi gvardijana i samostanskog vikara su: Zagrebačka regija - u samostanu sv. Franje Ksaverskog u Zagrebu fra Ivan Paponja, gvardijan, i fra Zvonimir Brusač, samostanski vikar; u samostanu sv. Franje u Odri (Zagreb) fra Branko Lovrić, upravitelj samostana, i fra Petar Bašić, samostanski vikar; u samostanu sv. Josipa Radnika u Belišću fra Branko Janjić, gvardijan, i fra Marko Vrgoč, samostanski vikar; Kvarnerska regija - u samostanu sv. Franje u Krku fra Antun Badurina, gvardijan, i fra Joso Živković, samostanski vikar; u samostanu sv. Marije na Glavotoku fra Anto Garić, gvardijan; u samostanu sv. Marije Magdalene u Portu fra Josip Vrdoljak M., gvardijan, i fra Tomislav Kero, samostanski vikar; u samostanu sv. Franje u Rijeci (Pehlin) fra Marijan Jelušić, gvardijan; u samostanu sv. Jeronima u Martinšćici (Cres) fra Bernard Rubinić, gvardijan; Zadarsko-splitska regija - u samostanu sv. Mihovila u Zadru fra Niko Barun, gvardijan, i fra Miroslav Barun, samostanski vikar; u samostanu sv. Ivana Krstitelja u Zadru fra Mirko Kralj, gvardijan, i fra Josip Vrdoljak I., samostanski vikar; u samostanu sv. Pavla Pustinjaka na Školjiću (Preko) fra Božo Sučić, gvardijan, i fra Ivan Badurina, samostanski vikar; u samostanu sv. Mihovila na Zaglavu (Dugi otok) fra Izak Špralja, gvardijan, i fra Šime Antonina, samostanski vikar; u samostanu sv. Josipa u Splitu fra Kristijan Kovačević, gvardijan, i fra Tomislav Vrsaljko, samostanski vikar. 

Provincijski vijećnici na čelu povjerenstava za pojedina područja života i rada u Provinciji su: fra Petar Grubišić, koordinator za zvanja i početnu formaciju; fra Zvonimir Brusač, koordinator za trajnu formaciju i redovničku duhovnost; fra Ivan Široki, koordinator za apostolat i pastoralni rad, fra Branko Lovrić, koordinator za ekonomiju i građenje, i fra Ivan Paponja, koordinator za kulturnu baštinu.

Obnašatelji provincijskih dužnosti su: fra Zvonimir Brusač, provincijski tajnik, fra Marko Neretljak, provincijski promicatelj zvanja i učitelj zavjetovanika/bogoslova, fra Joso Živković, učitelj novaka i provincijski arhivar i knjižničar, fra Hrvoje Perković, učitelj sjemeništaraca i postulanata, fra Branko Lovrić, provincijski ekonom i predsjednik upravnog vijeća Doma za starije i nemoćne osobe „Kuća sv. Franje" u Odri te fra Branko Janjić, provincijski koordinator za sredstva društvenog priopćivanja.

Obnašatelji pastoralnih službi su: Zagrebačka nadbiskupija - u župi sv. Franje Ksaverskog u Zagrebu fra Ivan Paponja, župnik; u župi sv. Mihaela, arkanđela u Gračanima (Zagreb) fra Marin Matančić, župnik; Varaždinska biskupija – u župi sv. Benedikta i Žalosne Gospe u Kloštru Podravskom fra Ivan Široki, župnik; Đakovačko-osječka nadbiskupija – u župi sv. Josipa Radnika u Belišću fra Branko Janjić, župnik i fra Marko Vrgoč, župni vikar; Riječka nadbiskupija – u župi sv. Franje Asiškog u Rijeci fra Marijan Jelušić, župnik; Krčka biskupija – u župi sv. Martina u Martinšćici fra Bernard Rubinić, župnik; Gospićko-senjska biskupija – u župi bl. Alojzija Stepinca u Ogulinu fra Petar Grubišić, župnik; Zadarska nadbiskupija – u župi sv. Ivana Krstitelja u Zadru fra Mirko Kralj, župnik i fra Jurica Galić, župni vikar; u župi sv. Mihovila, arkanđela na Zaglavu fra Šime Antonina, župnik; u župi sv. Antuna Padovanskog u Velom Ratu i u župi sv. Jakova, apostola u Solinama fra Jakov Božo Teklić, župnik; Splitsko-makarska nadbiskupija - u župi Svete obitelji u Splitu fra Kristijan Kovačević, župnik, i fra Tomislav Vrsaljko, župni vikar;

U inozemstvu su: u Njemačkoj fra Josip Mazić u Gengenbachu i fra Vidan Mišković u Mülheimu (a. d. Ruhr), svećenik, dušobrižnik za Hrvate u misijama Mülheimu i Duisburgu; u Washingtonu fra Maurus Dolčić; u Rimu fra Danijel Gornik, tajnik Reda; u Jeruzalemu fra Matej Jovanovac, doktorand.

 
 
Poveznice:
Povratak na sve vijesti
 

Najave događanja

 
Škola za novakinje

Zimski semestar (Zagreb, 5. listopada - 15. prosinca 2021.)

Adventska duhovna obnova

12. prosinca 2021. (Franjevački samostan - Avenija Gojka Šuška 2, Zagreb); s. Mirjam Peričić, OP "Praštanje za pojedinca - pomirenje za zajednicu"

Izdavaštvo

Dar vjernosti
Dar vjernosti
Vijesti 2 (2021)
Vijesti 2 (2021)
Nedjelja Dobroga Pastira 2021.
Nedjelja Dobroga Pastira 2021.
Posvećeni život (2020)
Posvećeni život (2020)
Zlatni jubilej naše Konferencije
Zlatni jubilej naše Konferencije
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)

Linkovi