Vijesti - Redovničke i pastoralne službe i dužnosti u Provinciji franjevaca trećoredaca u novomu mandatu

 

Redovničke i pastoralne službe i dužnosti u Provinciji franjevaca trećoredaca u novomu mandatu

Autor: ika
Objavljeno: 24. 08. 2017 - 08:57

U novomu mandatu (2017-2021) obnašatelji upravnih službi u Provinciji franjevaca trećoredaca glagoljaša na provincijskoj razini su: fra Ivo Martinović, provincijal, fra Ivan Paponja, provincijski vikar, te provincijski vijećnici fra Zvonimir Brusač, fra Branko Lovrić, fra Petar Grubišić i fra Ivan Široki.

Na mjesnoj razini, u samostanima, obnašatelji upravnih službi gvardijana i samostanskog vikara su: Zagrebačka regija - u samostanu sv. Franje Ksaverskog u Zagrebu fra Ivan Paponja, gvardijan, i fra Zvonimir Brusač, samostanski vikar; u samostanu sv. Franje u Odri (Zagreb) fra Branko Lovrić, upravitelj samostana, i fra Petar Bašić, samostanski vikar; u samostanu sv. Josipa Radnika u Belišću fra Branko Janjić, gvardijan, i fra Marko Vrgoč, samostanski vikar; Kvarnerska regija - u samostanu sv. Franje u Krku fra Antun Badurina, gvardijan, i fra Joso Živković, samostanski vikar; u samostanu sv. Marije na Glavotoku fra Anto Garić, gvardijan; u samostanu sv. Marije Magdalene u Portu fra Josip Vrdoljak M., gvardijan, i fra Tomislav Kero, samostanski vikar; u samostanu sv. Franje u Rijeci (Pehlin) fra Marijan Jelušić, gvardijan; u samostanu sv. Jeronima u Martinšćici (Cres) fra Bernard Rubinić, gvardijan; Zadarsko-splitska regija - u samostanu sv. Mihovila u Zadru fra Niko Barun, gvardijan, i fra Miroslav Barun, samostanski vikar; u samostanu sv. Ivana Krstitelja u Zadru fra Mirko Kralj, gvardijan, i fra Josip Vrdoljak I., samostanski vikar; u samostanu sv. Pavla Pustinjaka na Školjiću (Preko) fra Božo Sučić, gvardijan, i fra Ivan Badurina, samostanski vikar; u samostanu sv. Mihovila na Zaglavu (Dugi otok) fra Izak Špralja, gvardijan, i fra Šime Antonina, samostanski vikar; u samostanu sv. Josipa u Splitu fra Kristijan Kovačević, gvardijan, i fra Tomislav Vrsaljko, samostanski vikar. 

Provincijski vijećnici na čelu povjerenstava za pojedina područja života i rada u Provinciji su: fra Petar Grubišić, koordinator za zvanja i početnu formaciju; fra Zvonimir Brusač, koordinator za trajnu formaciju i redovničku duhovnost; fra Ivan Široki, koordinator za apostolat i pastoralni rad, fra Branko Lovrić, koordinator za ekonomiju i građenje, i fra Ivan Paponja, koordinator za kulturnu baštinu.

Obnašatelji provincijskih dužnosti su: fra Zvonimir Brusač, provincijski tajnik, fra Marko Neretljak, provincijski promicatelj zvanja i učitelj zavjetovanika/bogoslova, fra Joso Živković, učitelj novaka i provincijski arhivar i knjižničar, fra Hrvoje Perković, učitelj sjemeništaraca i postulanata, fra Branko Lovrić, provincijski ekonom i predsjednik upravnog vijeća Doma za starije i nemoćne osobe „Kuća sv. Franje" u Odri te fra Branko Janjić, provincijski koordinator za sredstva društvenog priopćivanja.

Obnašatelji pastoralnih službi su: Zagrebačka nadbiskupija - u župi sv. Franje Ksaverskog u Zagrebu fra Ivan Paponja, župnik; u župi sv. Mihaela, arkanđela u Gračanima (Zagreb) fra Marin Matančić, župnik; Varaždinska biskupija – u župi sv. Benedikta i Žalosne Gospe u Kloštru Podravskom fra Ivan Široki, župnik; Đakovačko-osječka nadbiskupija – u župi sv. Josipa Radnika u Belišću fra Branko Janjić, župnik i fra Marko Vrgoč, župni vikar; Riječka nadbiskupija – u župi sv. Franje Asiškog u Rijeci fra Marijan Jelušić, župnik; Krčka biskupija – u župi sv. Martina u Martinšćici fra Bernard Rubinić, župnik; Gospićko-senjska biskupija – u župi bl. Alojzija Stepinca u Ogulinu fra Petar Grubišić, župnik; Zadarska nadbiskupija – u župi sv. Ivana Krstitelja u Zadru fra Mirko Kralj, župnik i fra Jurica Galić, župni vikar; u župi sv. Mihovila, arkanđela na Zaglavu fra Šime Antonina, župnik; u župi sv. Antuna Padovanskog u Velom Ratu i u župi sv. Jakova, apostola u Solinama fra Jakov Božo Teklić, župnik; Splitsko-makarska nadbiskupija - u župi Svete obitelji u Splitu fra Kristijan Kovačević, župnik, i fra Tomislav Vrsaljko, župni vikar;

U inozemstvu su: u Njemačkoj fra Josip Mazić u Gengenbachu i fra Vidan Mišković u Mülheimu (a. d. Ruhr), svećenik, dušobrižnik za Hrvate u misijama Mülheimu i Duisburgu; u Washingtonu fra Maurus Dolčić; u Rimu fra Danijel Gornik, tajnik Reda; u Jeruzalemu fra Matej Jovanovac, doktorand.

 
 
Poveznice:
Povratak na sve vijesti
 

Najave događanja

 
Novicijatska škola

Predavanja ljetnog semestra traju od 2. ožujka do 27. svibnja 2021. godine.

Susret sestara s privremenim zavjetima

Susret sestara s privremenim zavjetima održat će se 4-6. lipnja 2021. godine (Granešina 7, Zagreb) na temu "Dar vjernosti - radost ustrajnosti" pod vodstvom p. Ivana Mandurića, SJ. Prijave do: 17. svibnja.

Izdavaštvo

Vijesti 4 (2020)
Vijesti 4 (2020)
Umijeće traženja Božjega Lica
Umijeće traženja Božjega Lica
Brošura za pripremu i slavlje Dana molitve za svećenička i redovnička zvanja
Brošura za pripremu i slavlje Dana molitve za svećenička i redovnička zvanja
Nedjelja Dobroga Pastira 2021.
Nedjelja Dobroga Pastira 2021.
Posvećeni život (2020)
Posvećeni život (2020)
Zlatni jubilej naše Konferencije
Zlatni jubilej naše Konferencije

Linkovi