Vijesti - Redovničke i pastoralne službe i dužnosti u Provinciji franjevaca trećoredaca u novomu mandatu

 

Redovničke i pastoralne službe i dužnosti u Provinciji franjevaca trećoredaca u novomu mandatu

Autor: ika
Objavljeno: 24. 08. 2017 - 08:57

U novomu mandatu (2017-2021) obnašatelji upravnih službi u Provinciji franjevaca trećoredaca glagoljaša na provincijskoj razini su: fra Ivo Martinović, provincijal, fra Ivan Paponja, provincijski vikar, te provincijski vijećnici fra Zvonimir Brusač, fra Branko Lovrić, fra Petar Grubišić i fra Ivan Široki.

Na mjesnoj razini, u samostanima, obnašatelji upravnih službi gvardijana i samostanskog vikara su: Zagrebačka regija - u samostanu sv. Franje Ksaverskog u Zagrebu fra Ivan Paponja, gvardijan, i fra Zvonimir Brusač, samostanski vikar; u samostanu sv. Franje u Odri (Zagreb) fra Branko Lovrić, upravitelj samostana, i fra Petar Bašić, samostanski vikar; u samostanu sv. Josipa Radnika u Belišću fra Branko Janjić, gvardijan, i fra Marko Vrgoč, samostanski vikar; Kvarnerska regija - u samostanu sv. Franje u Krku fra Antun Badurina, gvardijan, i fra Joso Živković, samostanski vikar; u samostanu sv. Marije na Glavotoku fra Anto Garić, gvardijan; u samostanu sv. Marije Magdalene u Portu fra Josip Vrdoljak M., gvardijan, i fra Tomislav Kero, samostanski vikar; u samostanu sv. Franje u Rijeci (Pehlin) fra Marijan Jelušić, gvardijan; u samostanu sv. Jeronima u Martinšćici (Cres) fra Bernard Rubinić, gvardijan; Zadarsko-splitska regija - u samostanu sv. Mihovila u Zadru fra Niko Barun, gvardijan, i fra Miroslav Barun, samostanski vikar; u samostanu sv. Ivana Krstitelja u Zadru fra Mirko Kralj, gvardijan, i fra Josip Vrdoljak I., samostanski vikar; u samostanu sv. Pavla Pustinjaka na Školjiću (Preko) fra Božo Sučić, gvardijan, i fra Ivan Badurina, samostanski vikar; u samostanu sv. Mihovila na Zaglavu (Dugi otok) fra Izak Špralja, gvardijan, i fra Šime Antonina, samostanski vikar; u samostanu sv. Josipa u Splitu fra Kristijan Kovačević, gvardijan, i fra Tomislav Vrsaljko, samostanski vikar. 

Provincijski vijećnici na čelu povjerenstava za pojedina područja života i rada u Provinciji su: fra Petar Grubišić, koordinator za zvanja i početnu formaciju; fra Zvonimir Brusač, koordinator za trajnu formaciju i redovničku duhovnost; fra Ivan Široki, koordinator za apostolat i pastoralni rad, fra Branko Lovrić, koordinator za ekonomiju i građenje, i fra Ivan Paponja, koordinator za kulturnu baštinu.

Obnašatelji provincijskih dužnosti su: fra Zvonimir Brusač, provincijski tajnik, fra Marko Neretljak, provincijski promicatelj zvanja i učitelj zavjetovanika/bogoslova, fra Joso Živković, učitelj novaka i provincijski arhivar i knjižničar, fra Hrvoje Perković, učitelj sjemeništaraca i postulanata, fra Branko Lovrić, provincijski ekonom i predsjednik upravnog vijeća Doma za starije i nemoćne osobe „Kuća sv. Franje" u Odri te fra Branko Janjić, provincijski koordinator za sredstva društvenog priopćivanja.

Obnašatelji pastoralnih službi su: Zagrebačka nadbiskupija - u župi sv. Franje Ksaverskog u Zagrebu fra Ivan Paponja, župnik; u župi sv. Mihaela, arkanđela u Gračanima (Zagreb) fra Marin Matančić, župnik; Varaždinska biskupija – u župi sv. Benedikta i Žalosne Gospe u Kloštru Podravskom fra Ivan Široki, župnik; Đakovačko-osječka nadbiskupija – u župi sv. Josipa Radnika u Belišću fra Branko Janjić, župnik i fra Marko Vrgoč, župni vikar; Riječka nadbiskupija – u župi sv. Franje Asiškog u Rijeci fra Marijan Jelušić, župnik; Krčka biskupija – u župi sv. Martina u Martinšćici fra Bernard Rubinić, župnik; Gospićko-senjska biskupija – u župi bl. Alojzija Stepinca u Ogulinu fra Petar Grubišić, župnik; Zadarska nadbiskupija – u župi sv. Ivana Krstitelja u Zadru fra Mirko Kralj, župnik i fra Jurica Galić, župni vikar; u župi sv. Mihovila, arkanđela na Zaglavu fra Šime Antonina, župnik; u župi sv. Antuna Padovanskog u Velom Ratu i u župi sv. Jakova, apostola u Solinama fra Jakov Božo Teklić, župnik; Splitsko-makarska nadbiskupija - u župi Svete obitelji u Splitu fra Kristijan Kovačević, župnik, i fra Tomislav Vrsaljko, župni vikar;

U inozemstvu su: u Njemačkoj fra Josip Mazić u Gengenbachu i fra Vidan Mišković u Mülheimu (a. d. Ruhr), svećenik, dušobrižnik za Hrvate u misijama Mülheimu i Duisburgu; u Washingtonu fra Maurus Dolčić; u Rimu fra Danijel Gornik, tajnik Reda; u Jeruzalemu fra Matej Jovanovac, doktorand.

 
 
Poveznice:
Povratak na sve vijesti
 
 
Škola za novakinje - Ljetni semestar akad. god. 2017./2018
  • 20. veljače 2018. - početak ljetnog semestra Škole za novakinje
Dani otvorenih vrata u samostanu Klanjateljica Krvi Kristove u Ivancu
  • od 23. do 25. veljače 2018. Ivanečki Vrhovec 36a
Klanjanje Presvetom za mlade
  • 24. veljače 2018. u crkvi Svete Mati Slobode na Jarunu s početkom u 19 sati.
Seminari za sestre na Krku

Termini seminara:

  • 26. veljače - 1. ožujka 2018. (za više poglavarice)
  • 12. – 15. ožujka 2018. (za sestre)
  • 14. – 17. svibnja 2018. (za sestre)
Stručni skup za odgojitelje u katoličkim vrtićima
  • 2. i 3. ožujka 2018. u prostorijama Dječjeg vrtića "Sv. Josip", Granešina 7. Zagreb
Korizmena duhovna obnova za mlade u samostanu Klanjateljica Krvi Kristove

3. ožujka 2018. u 10:30 u samostanu Klanjateljica Krvi Kristove u Zagrebu, Miramarska cesta 100

47. vijećanje redovničkih odgojitelja
  • od 9. do 11. ožujka 2018. u samostanu službenica Milosrđa na Kamenu u Splitu (Sv. Mihovila 43)

Izdavaštvo

Vijesti
Vijesti
Za novo vino nove mješine
Za novo vino nove mješine
Naviještajte
Naviještajte
Posvećeni život
Posvećeni život
Apostolska konstitucija VULTUM DEI QUAERERE o ženskom kontemplativnom životu
Apostolska konstitucija VULTUM DEI QUAERERE o ženskom kontemplativnom životu
Vijesti
Vijesti

Linkovi