Vijesti - Redovnički band aid nastupio na Adventu u Zagrebu

 

Redovnički band aid nastupio na Adventu u Zagrebu

Redovnički band aid nastupio na Adventu u Zagrebu Objavljeno: 17. 12. 2014 - 21:41

Nedavno utemeljeni nacionalni zbor hrvatskih redovnika i redovnica Redovnički band aid nastupio je u srijedu 17. prosinca 2014. u sklopu manifestacije „Advent u Zagrebu“ na Trgu bana Jelačića. Zbor je, pred brojnom publikom i u iznimno lijepoj i poticajnoj atmosferi, uz dirigiranje mo. Vinka Karmelića i uz orguljašku pratnju don Ivana Urlića, izveo nekoliko adventskih pjesama te redovničku himnu „Hvala redovnika“.

Uvodno je u ime Hrvatske konferencije viših redovničkih poglavara i poglavarica govorio predsjednik Konferencije fra Jure Šarčević. Istaknuo je da se Redovnički band aid okupio prije dva mjeseca i snimio redovničku himnu sa željom da na poseban, drugačiji, neuobičajen način hrvatsko redovništvo obilježi Godinu posvećenoga života koju je proglasio papa Franjo. „Okupili smo se u redovnički zbor sa svih hrvatskih strana, iz svih redova i družbi, sa željom da ovako okupljeni, zajedno, poruku Isusa Krista pjesmom pronosimo svijetu. Hvala Gradu Zagrebu koji nas je pozvao i prepoznao da redovnici i redovnice imaju što reći svijetu i izvan crkvenih prostora. Ovo je prvi nastup Redovničkoga band aida u javnom gradskom prostoru, raduje nas što možemo zapjevati u središtu Zagreba. Učinit ćemo to i na blagdan sv. Stjepana, 26. ovoga mjeseca, na tradicionalnom koncertu 'Božić u Ciboni'“ - rekao je fra Jure Šarčević izrazivši nadu da vidno zajedništvo koje se osjećalo na Trgu bana Jelačića bude izraz zajedništva i želje za građenjem boljeg, ljepšeg, pravednijeg, tolerantnijeg svijeta, posvećenog svijeta, kojemu će vrijednosti zbog kojih se ljudima rodio Isus Krist - biti na prvom mjestu. Predsjednik Konferencije podsjetio je da je papa Franjo redovnike i redovnice pozvao da svojim djelovanjem probude svijet. „Može se to na različite načine, a jedan od njih je glazba“ – zaključio je fra Jure Šarčević te je zajedno s Redovničkim band aidom na talijanskom jeziku čestitao papi Franji 78. rođendan koji je baš 17. prosinca. Redovnički band aid snimku te čestitke poslao je papi Franji kao originalnu čestitku hrvatskoga redovništva za njegov rođendan.  

{image:2:velika} {image:3:velika} {image:4:velika}

 
 

Galerija slika:

Poveznice:
Povratak na sve vijesti
 
 
Novicijatska škola

Predavanja zimskog semestra:
7. listopada - 17. prosinca 2020.

Vijeće HBK za UPŽ i DAŽ

Susret Vijeća HBK za UPŽ i DAŽ s (nad)biskupijskim povjerenicima za UPŽ i DAŽ: 28. listopada 2020. u 10.00 sati (Ksaverska cesta 12a). OTKAZANO

Izdavaštvo

Posvećeni život
Posvećeni život
Cor orans
Cor orans
Vijesti
Vijesti
Nedjelja Dobroga Pastira 2020.
Nedjelja Dobroga Pastira 2020.
Zlatni jubilej naše Konferencije
Zlatni jubilej naše Konferencije
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)

Linkovi