Vijesti - Redovnice sudionike SHKM-a pozivaju na radost

 

Redovnice sudionike SHKM-a pozivaju na radost

Redovnice sudionike SHKM-a pozivaju na radost Autor: ika
Objavljeno: 27. 04. 2017 - 11:31

SHKM 2017.


U pratnji mladih, njih oko 30 000 koji će se okupiti u Đakovačko-osječkoj nadbiskupiji i gradu Vukovaru 29. i 30. travnja na Susretu hrvatske katoličke mladeži (SHKM) sudjelovat će brojne redovnice. Mnoge od njih u radu s mladima nalaze ispunjenje svoga poziva. Tiskovni ured Đakovačko-osječke nadbiskupije objavio je razgovor s tri redovnice na službi u Đakovačko-osječkoj nadbiskupiji u kojem su govorile kako se pripremaju za SHKM.

S. Katarina Knežević, redovnica je Družbe Sestara Službenica Milosrđa odnedavno na službi u Vođincima. Kaže da se za SHKM priprema zajedno s mladima u vođinačkoj župi, a zajednica će u samostan primiti mlade djevojke na noćenje. „Očekujem sudjelovanje velikoga broja mladih, a zatim radost, zbližavanje, komunikaciju, potporu u vjeri i zajedničkom hodu prema Isusu i zajedno s Isusom. Jako je važno u našoj Hrvatskoj da mladi u različitim ponudama izaberu Krista i da Njega slijede, da vide kako ima i drugih mladih koji se bore i trude s istim poteškoćama kao i oni, i u istim su traženjima onoga što je vrijedno i dobro. Nadam se i vjerujem, očekujem da mladi na SHKM-u dobiju puno ohrabrenja i snage za svoj zajednički životni put za Kristom." Vođinačka župa osmislila je i program za vrijeme nakon SHKM-a te s. Katarina kaže: „Osnovat ćemo manje grupe mladih koji će raditi na vlastitoj formaciji po različitim temama, tako da ćemo nastaviti taj hod i poslije Vukovara i to me jako raduje." Onima koji ovoga vikenda kreću put Đakovačko-osječke nadbiskupije i grada Vukovara poručuje: „Mi smo otvorena srca i otvorenih vrata, rado ćemo sve susresti i podijeliti ono što imamo, a najveće što imamo je vjera i susret s Kristom."

Redovnica Družbe Milosrdnih sestara sv. Križa u Đakovu i duhovna asistentica Frame u Sikirevcima, s. Marija Petra Toman, ističe kako se zajedno s mladima u Sikirevcima pripremala vodeći kateheze i susrete za mlade koji su se prijavili za sudjelovanje i volontiranje. „Iz Sikirevaca se redovito ide na nacionalne susrete mladih, aktivna je zajednica Frame koja ima i nacionalne i regionalne susrete – a mladima je sve to radost zbog zajedništva koje dožive. Vjera nije osobna stvar, vjera je ono što izgrađuje zajednicu, a mladima zajedništvo, pjesma, molitva i radost puno znače." Svima koji će doći na SHKM s. Petra radosno je poručila: „Dođite, dođite, dođite i radujte se s nama, time ćemo hraniti svoju vjeru. Krist je naša nada, on će nam dati snage za naš životni hod, s Kristom je uvijek snažnije, jače, ljepše, sigurniji smo s Kristom."

U osječkom samostanu Sestara milosrdnica sv. Vinka Paulskog odnedavno djeluje s. Marija Zrno. Ona je svoja očekivanja od SHKM-a pretočila u riječi: „Gdje god je puno mladih, gdje god je puno radosti i molitve, tu je uvijek prisutan Bog. Ako igdje osjetimo da je Bog s nama to je upravo na ovakvim mjestima. Kada vidiš mlade koji se odriču nekih svojih osobnih zadovoljstava koje ti svijet nudi, kada vidiš mlade koji ne idu za blještavilom nego za križem, za trpljenjem, onda znaš da si na pravom putu." Svima koji će vikend provesti u Đakovačko-osječkoj nadbiskupiji s. Marija je rekla: „Poručujem mladima da budu autentični, jedinstveni, da ne budu kopije jer onaj tko zadrži originalnost taj je Isusov. I da se ne boje pričati svijetu o trpljenju, jer to su samo mozaici, svaka patnja je jedan kamenčić koji slažemo, sliku koja će jednoga dana resiti dvore nebeske."

 
 
Poveznice:
Povratak na sve vijesti
 
 
Susret animatora za duhovna zvanja

U Splitu, na Kmanu od 14. do 16. rujna 2020. godine. 

Redovnički dani

Split, 18-19. rujna 2020.

Dubrovnik, 19. rujna 2020.

Zagreb, 25-26. rujna 2020.

Rijeka, 26. rujna 2020.

Đakovo, listopad 2020.

Seminar za medicinske sestre/braću

Ludbreg, 9-11. listopada 2020.

voditelj: mons. mr. Bože Radoš, biskup varaždinski

tema: Gospodine, daj da ozdravim!

Izdavaštvo

Posvećeni život
Posvećeni život
Cor orans
Cor orans
Nedjelja Dobroga Pastira 2020.
Nedjelja Dobroga Pastira 2020.
Vijesti
Vijesti
Zlatni jubilej naše Konferencije
Zlatni jubilej naše Konferencije
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)

Linkovi