Vijesti - Prvi zavjeti u Đakovici na Kosovu

 

Prvi zavjeti u Đakovici na Kosovu

Prvi zavjeti u Đakovici na Kosovu Autor: ika/s. F.
Objavljeno: 10. 05. 2015 - 10:28

U župnoj crkvi Sv. Petra i Pavla u Đakovici na Kosovu u nedjelju 10. svibnja tijekom misnog slavlja prve zavjete u ruke generalne poglavarice s. Marije Brizar položile su s. Niketa Krasniqi i s. Gjoana Bisaku. Svečano koncelebrirano euharistijsko slavlje predvodio je barski nadbiskup Zef Gashi.

Na misi se okupio veći broj sestara sv. Križa koje djeluju na Kosovu i u Crnoj Gori, predvođene regionalnom poglavaricom s. Franciskom Molnar, a iz Đakova je za tu prigodu stigla provincijalna poglavarica s. Amalija Kupčerić s dvije provincijalne savjetnice: s. Finkom Tomas i s. Slavoljubom Raguž. Novouređena crkva bila je ispunjena brojnim vjernicima iz Đakovice i okolice, rodbinom, znancima i prijateljima.

U homiliji nadbiskup Gashi istaknuo je vrijednost posvećenog života u svijetu koji je danas zahvaćen hedonizmom i teško prepoznaje duhovne vrijednosti, te rekao da se zavjetima dviju sestara obogaćuje duhovni život Crkve, te redovničke zajednice i obitelji. Pozvao je mlade da se daju potaknuti od primjera dviju mladih sestara koje su velikodušno stavile svoj život u službu Božjeg kraljevstva. Uslijedilo je zavjetovanje sestara, primanje križa i Konstitucija Družbe, obred koji je popratno tumačio i kroz cijelu misu vodio o. Aleksander Tanushi. 

Na kraju misnog slavlja sve je pozdravio i čestitao župnik župe sv. Petra i Pavla i gvardijan zajednice franjevaca u Đakovici vlč. Nua Kajtazi. Čestitanje i zajednički objed uz prigodni program nastavilo se u sali nedaleko samostana.

Na početku programa nazočnima, roditeljima i novozavjetovanim sestrama obratila se čestitajući regionalna poglavarica Molnar. 

U programu su nastupila djeca i mladi župe Đakovica, koje je uvježbala katehistica s. Zoja Komani.

 
 
Poveznice:
Povratak na sve vijesti
 

Najave događanja

 
Škola za novakinje

Zimski semestar (Zagreb, 5. listopada - 15. prosinca 2021.)

Adventska duhovna obnova

12. prosinca 2021. (Franjevački samostan - Avenija Gojka Šuška 2, Zagreb); s. Mirjam Peričić, OP "Praštanje za pojedinca - pomirenje za zajednicu"

Izdavaštvo

Dar vjernosti
Dar vjernosti
Vijesti 1 (2021)
Vijesti 1 (2021)
Nedjelja Dobroga Pastira 2021.
Nedjelja Dobroga Pastira 2021.
Posvećeni život (2020)
Posvećeni život (2020)
Zlatni jubilej naše Konferencije
Zlatni jubilej naše Konferencije
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)

Linkovi