Vijesti - Prvi zavjeti u Đakovici na Kosovu

 

Prvi zavjeti u Đakovici na Kosovu

Prvi zavjeti u Đakovici na Kosovu Autor: ika/s. F.
Objavljeno: 10. 05. 2015 - 10:28

U župnoj crkvi Sv. Petra i Pavla u Đakovici na Kosovu u nedjelju 10. svibnja tijekom misnog slavlja prve zavjete u ruke generalne poglavarice s. Marije Brizar položile su s. Niketa Krasniqi i s. Gjoana Bisaku. Svečano koncelebrirano euharistijsko slavlje predvodio je barski nadbiskup Zef Gashi.

Na misi se okupio veći broj sestara sv. Križa koje djeluju na Kosovu i u Crnoj Gori, predvođene regionalnom poglavaricom s. Franciskom Molnar, a iz Đakova je za tu prigodu stigla provincijalna poglavarica s. Amalija Kupčerić s dvije provincijalne savjetnice: s. Finkom Tomas i s. Slavoljubom Raguž. Novouređena crkva bila je ispunjena brojnim vjernicima iz Đakovice i okolice, rodbinom, znancima i prijateljima.

U homiliji nadbiskup Gashi istaknuo je vrijednost posvećenog života u svijetu koji je danas zahvaćen hedonizmom i teško prepoznaje duhovne vrijednosti, te rekao da se zavjetima dviju sestara obogaćuje duhovni život Crkve, te redovničke zajednice i obitelji. Pozvao je mlade da se daju potaknuti od primjera dviju mladih sestara koje su velikodušno stavile svoj život u službu Božjeg kraljevstva. Uslijedilo je zavjetovanje sestara, primanje križa i Konstitucija Družbe, obred koji je popratno tumačio i kroz cijelu misu vodio o. Aleksander Tanushi. 

Na kraju misnog slavlja sve je pozdravio i čestitao župnik župe sv. Petra i Pavla i gvardijan zajednice franjevaca u Đakovici vlč. Nua Kajtazi. Čestitanje i zajednički objed uz prigodni program nastavilo se u sali nedaleko samostana.

Na početku programa nazočnima, roditeljima i novozavjetovanim sestrama obratila se čestitajući regionalna poglavarica Molnar. 

U programu su nastupila djeca i mladi župe Đakovica, koje je uvježbala katehistica s. Zoja Komani.

 
 
Poveznice:
Povratak na sve vijesti
 
 
Novicijatska škola

Predavanja zimskog semestra:
7. listopada - 17. prosinca 2020.

Vijeće HBK za UPŽ i DAŽ

Susret Vijeća HBK za UPŽ i DAŽ s (nad)biskupijskim povjerenicima za UPŽ i DAŽ: 28. listopada 2020. u 10.00 sati (Ksaverska cesta 12a). OTKAZANO

Izdavaštvo

Posvećeni život
Posvećeni život
Cor orans
Cor orans
Vijesti
Vijesti
Nedjelja Dobroga Pastira 2020.
Nedjelja Dobroga Pastira 2020.
Zlatni jubilej naše Konferencije
Zlatni jubilej naše Konferencije
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)

Linkovi