Vijesti - Prvi zavjeti s. Marije Margarete od Djeteta Isusa Mraović

 

Prvi zavjeti s. Marije Margarete od Djeteta Isusa Mraović

Prvi zavjeti s. Marije Margarete od Djeteta Isusa Mraović Autor: ika
Objavljeno: 21. 11. 2021 - 22:38

Kod oblačenja redovničkog odijela dobila je novo ime, s. Marija Margareta od Djeteta Isusa

Za vrijeme mise na svetkovinu Krista Kralja, u nedjelju 21. studenog u pastoralnom centru župe Gospe Brze Pomoći u Slavonskom Brodu svoje prve redovničke zavjete položila je s. Marija Margareta od Djeteta Isusa Mraović.

Svečano misno slavlje predvodio je vlč. Josip Šimatović, župnik u Udbini, a suslavili su domaći župnik Anđelko Cindori i župni vikar Marko Obradović.

Pred okupljenom župnom zajednicom, rodbinom, te domaćim i uršulinkama koje su za tu prigodu došle iz Varaždina, Zenice i Zagreba zavjetovanica s. Margareta izrekla je svoje obećanje da će živjeti u duhu sv. Anđele Merici tako da je u svemu vodi ljubav prema Bogu i žar za spasenje duša. Potom je pročitala obrazac zavjeta pred provincijalnom poglavaricom uršulinki s. Ksenijom Leko.

„S radošću primam tvoje zavjete u ime generalne glavarice Rimske Unije Reda svete Uršule. Želim da ti sve mi, tvoje sestre, budemo znak Kristove ljubavi dok se zajedno budemo trudile graditi Božje Kraljevstvo“, obećala joj je provincijalka i položila obred zavjeta na oltar. Nakon što je uz kratki zaziv Bogu misnik blagoslovio znakove zavjetovanja predao ih je zavjetovanici: svetu koprenu, svetio pravilo obitelji i križ.

Krsnim imenom Lucijana s. Mraović rođena je u Gospiću 25. studenog 1998. Aktivno je sudjelovala u životu i pastoralu svoje župe Navještenja BDM u Gospiću. Osjetivši duhovni poziv po završetku gimnazije 2017., ulazi u samostan sestara uršulinki. Nakon kandidature i postulata u Slavonskom Brodu gdje je u samostanu sestara boravila dvije godine, odlazi u Rim u međunarodni uršulinski novicijat od 2019. do 2021.g. Kod oblačenja redovničkog odijela dobila je novo ime, s. Marija Margareta od Djeteta Isusa.

 
 

Galerija slika:

Poveznice:
Povratak na sve vijesti
 

Najave događanja

 
Škola za novakinje

Zimski semestar (Zagreb, 5. listopada - 15. prosinca 2021.)

Adventska duhovna obnova

12. prosinca 2021. (Franjevački samostan - Avenija Gojka Šuška 2, Zagreb); s. Mirjam Peričić, OP "Praštanje za pojedinca - pomirenje za zajednicu"

Izdavaštvo

Dar vjernosti
Dar vjernosti
Vijesti 2 (2021)
Vijesti 2 (2021)
Nedjelja Dobroga Pastira 2021.
Nedjelja Dobroga Pastira 2021.
Posvećeni život (2020)
Posvećeni život (2020)
Zlatni jubilej naše Konferencije
Zlatni jubilej naše Konferencije
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)

Linkovi