Vijesti - Prvi redovnički zavjeti s. M. Lane Pecotić

 

Prvi redovnički zavjeti s. M. Lane Pecotić

Prvi redovnički zavjeti s. M. Lane Pecotić Autor: ika
Objavljeno: 08. 09. 2020 - 17:32

Obred slavlja započeo je procesijom iz samostanske zgrade do špilje s kipom Majke Božje u dvorištu

Na spomendan rođenja Blažene Djevice Marije, u utorak 8. rujna, sestre Družbe Kćeri Milosrđa Trećega samostanskoga rada sv. Franje u šestinskom samostanu „Nazaret“ u Zagreb proslavile su obred polaganja prvih redovničkih zavjeta s. M. Lane Pecotić Srca Isusova.

Obred slavlja započeo je procesijom iz samostanske zgrade do špilje s kipom Majke Božje u dvorištu. Euharistiju je slavio i obred zavjetovanja vodio župnik župe sv. Mirka Robert Šreter. U propovijedi je pozvao s. Lanu da poput dviju Marija, Isusove Majke Marije i majke utemeljiteljice bl. Marije Propetoga, svakodnevno živi svoj ‘da’ Gospodinu, iz dana u dan, iz godine u godinu, s vjerom u Božju prisutnost i ljubav, da vjeruje Bogu unatoč svim vanjskim okolnostima koje su promjenljive, ali Bog je vjeran i on uvijek ostaje.On ju je pozvao, nudi joj sebe, svoju ljubav i milost, a ona mu treba odgovarati hrabro, zahvalno primati darovano i na nj uzvraćati.

U molitvenom zajedništvu sestara, rodbine i prijatelja s. Lana je svoj život i svoju ljubav povjerila samo Gospodinu. Provincijalna predstojnica s. M. Emila Barbarić, koja je u ime Crkve primila zavjete, na završetku obreda zahvalila je s. Lani i čestitala joj na odvažnosti i hrabrosti odaziva na Gospodinov poziv. Zahvalila je i njezinim roditeljima što su svoje dijete darovali Bogu dopuštajući Lani da prigrli redovnički život. Potaknula ih je da je i dalje rado podržavaju na putu nasljedovanja Krista, jer Bog ljubi radosna darivatelja i stostrukomu uzvraća.

Bl. Marija Propetoga željela je da njezine duhovne kćeri budu druge Marije, pa stoga svaka njezina kći, uz vlastito ime nosi i ime Marija kao trajni znak posvećenoga života i podsjetnik na tu pripadnosti i njegov način življenja.

 
 
Poveznice:
Povratak na sve vijesti
 
 
Seminar za medicinske sestre/braću

Ludbreg, 9-11. 10. 2020. OTKAZANO

voditelj: mons. mr. Bože Radoš, biskup varaždinski

Izborna skupština HRK

15. listopada 2020. godine u Franjevačkom samostanu u Dubravi (Zagreb)

Vijeće HBK za UPŽ i DAŽ

Susret Vijeća HBK za UPŽ i DAŽ s (nad)biskupijskim povjerenicima za UPŽ i DAŽ: 28. listopada 2020. u 10.00 sati (Ksaverska cesta 12a).

Izdavaštvo

Posvećeni život
Posvećeni život
Cor orans
Cor orans
Vijesti
Vijesti
Nedjelja Dobroga Pastira 2020.
Nedjelja Dobroga Pastira 2020.
Zlatni jubilej naše Konferencije
Zlatni jubilej naše Konferencije
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)

Linkovi