Vijesti - Prvi molitveni susret za duhovna zvanja

 

Prvi molitveni susret za duhovna zvanja

Prvi molitveni susret za duhovna zvanja Autor: ika/smn.hr
Objavljeno: 08. 02. 2016 - 11:29

Učitelju gdje stanuješ?

Ured za pastoral duhovnih zvanja Splitsko-makarske nadbiskupije pokrenuo je novi projekt – molitvene susrete za duhovna zvanja. Susreti će se održavati jednom mjesečno, svakog drugog ponedjeljka u mjesecu, za vrijeme akademske i školske godine. Prvi susret, pod geslom "Učitelju gdje stanuješ?", održan je u ponedjeljak 8. veljače u kapeli Nadbiskupskog sjemeništa u Splitu. Susret su animirali splitski sjemeništarci, a voditelj je bio don Jure Bjeliš, povjerenik za duhovna zvanja i ravnatelj splitskog Sjemeništa.

"Započinjemo s molitvenim susretima za nova duhovna zvanja svjesni da duhovni poziv dolazi od Boga, da je njegov dar. Na nama je samo da molimo. Stoga su na ove susrete pozvani svi koji žele moliti za nova svećenička i redovnička zvanja, a posebno oni mladi koji razmišljaju o duhovnom pozivu", rekao je na početku euharistijskog slavlja don Jure Bjeliš, predstavljajući novi projekt Ureda za pastoral duhovnih zvanja. Istaknuo je kako je, uz molitvu, cilj susreta predstaviti svećenički poziv i karizme svih redovničkih zajednica u Nadbiskupiji, kako bi se pomoću njihovog svjedočenja i uz duhovnu pratnju, mladima pomoglo shvatiti koji je njihov životni poziv. 

U homiliji don Bjeliš je istaknuo da je molitva temelj za pastoral duhovnih zvanja te da je cijela Crkva pozvana moliti 'gospodara žetve da pošalje radnike u žetvu svoju'. Rekao je kako je svaki poziv osoban te da je na taj Božji zahvat svaki pojedinac pozvan odgovoriti slobodno i iskreno. "Ne bih rekao da je danas prisutna 'kriza zvanja', jer Bog zove uvijek. Radije bih govorio o 'krizi odaziva' jer mladima je danas teško odlučiti se za bilo koju životnu odluku, a posebno za posvećeni život. Puno je tu socioloških elemenata na koje mi ne možemo utjecati, no ipak možemo nešto učiniti. Možemo moliti i radosno svjedočiti svoje poslanje", zaključio je don Bjeliš. 

Susret je završio klanjanjem pred Presvetim oltarskim sakramentom.

 
 
Poveznice:
Povratak na sve vijesti
 
 
Novicijatska škola

Predavanja zimskog semestra:
7. listopada - 17. prosinca 2020.

Adventska duhovna obnova

13. prosinca 2020. u 15.30 sati
Vjera koja život mijenja
Crkva sv. Antuna, Sv. Duh 31

Izdavaštvo

Posvećeni život
Posvećeni život
Cor orans
Cor orans
Vijesti
Vijesti
Nedjelja Dobroga Pastira 2020.
Nedjelja Dobroga Pastira 2020.
Zlatni jubilej naše Konferencije
Zlatni jubilej naše Konferencije
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)

Linkovi