Vijesti - Proslavljen prvi Dan Salezijanske osnovne škole

 

Proslavljen prvi Dan Salezijanske osnovne škole

Proslavljen prvi Dan Salezijanske osnovne škole Autor: ika
Objavljeno: 06. 05. 2015 - 23:33

Prvi Dan Salezijanske osnovne škole svečano je proslavljen u srijedu 6. svibnja. To je dan sv. Dominika Savija, kojeg je osnivač škole, Udruženje salezijanaca suradnika Mjesno središte Jarun, izabralo za nebeskog zaštitnika škole. Proslava je počela zajedničkom misom, koju je slavio zagrebački pomoćni biskup Valentin Pozaić, generalni vikar Zagrebačke nadbiskupije, zajedno sa salezijancima župe Duha Svetoga, župnikom don Antom Vasiljem, duhovnikom škole don Damirom Stojićem, don Stjepanom Tribuljakom i don Ivanom Matijevićem.

Svečano misno slavlje svojim su pjevanjem uveličali i sami učenici škole sa svojim učiteljima i salezijancem suradnikom Vitomirom Ivanjekom, koji ih je pratio na klavijaturama.

Nakon misnog slavlja uslijedio je prigodni program koji je otvorila ravnateljica Karmela Tomašević, uputivši pozdrav svim okupljenima uz predstavljanje rada škole od njezina prvog dana u rujnu 2014. do danas. Okupljenima su se obratili i uvaženi gosti biskup Pozaić, don Milan Ivančević, vikar Hrvatske salezijanske provincije, Katarina Milković, predstavnica gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića i Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport, Josip Mamić, koordinator Mjesnog središta Jarun Udruženja salezijanaca suradnika, izrazivši svoju potporu školi u nastojanju da od malog sjemena koje je posijano naraste velika i kvalitetna škola koja će odgajati dobre kršćane i uzorne građane po uzoru na Dominika Savija. Za kraj programa učenici su pripremili predstavu kojom su okupljenima željeli približiti i predstaviti lik Dominik Savija vrativši se u Don Boscovo doba i oživjevši likove iz njegova oratorija u vrijeme kad je u njemu bio i sam Dominik Savio.

Kroz predstavu učenici su prikazali najvažniju poruku koju je svojim životom posvjedočio i svima ostavio taj mladi svetac.

 
 
Poveznice:
Povratak na sve vijesti
 

Najave događanja

 
Škola za novakinje

Zimski semestar (Zagreb, 5. listopada - 15. prosinca 2021.)

Adventska duhovna obnova

12. prosinca 2021. (Franjevački samostan - Avenija Gojka Šuška 2, Zagreb); s. Mirjam Peričić, OP "Praštanje za pojedinca - pomirenje za zajednicu"

Izdavaštvo

Dar vjernosti
Dar vjernosti
Vijesti 1 (2021)
Vijesti 1 (2021)
Nedjelja Dobroga Pastira 2021.
Nedjelja Dobroga Pastira 2021.
Posvećeni život (2020)
Posvećeni život (2020)
Zlatni jubilej naše Konferencije
Zlatni jubilej naše Konferencije
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)

Linkovi