Vijesti - Proslavljen Dan Riječke Majke

 

Proslavljen Dan Riječke Majke

Proslavljen Dan Riječke Majke Autor: ika
Objavljeno: 29. 09. 2020 - 15:15

U utorak 29. rujna proslavljen je Dan Riječke Majke

Svečanim euharistijskim slavljem u vrtu samostana Družbe Presvetog Srca isusova na Pomeriju u Rijeci u utorak 29. rujna proslavljen je Dan Riječke Majke, službenice Božje Marije Krucifikse Kozulić. Misno slavlje predvodio je varaždinski biskup Bože Radoš, a pozdravnu riječ na početku uputila vrhovna predstojnica Družbe i postulatorica kauze č. M. Dobroslava Mlakić.

U propovijedi nadahnutoj blagdanom svetih Mihaela, Gabriela i Rafaela, a koji se obilježava 29. rujna, biskup Radoš je poručio da je danas možda čudno govoriti o anđelima, no isti nam ukazuju na Božju prisutnost među nama i da nebo nije zatvoreno za čovjeka. Dokaz tome je Riječka Majka koja je svoj život podredila potrebitima i primjer je Božje ljubavi prema svakome.

U slikovitom osvrtu na pročitani evanđeoski tekst (Iv 1, 47-51 ) o susretu Natanaela s Isusom, te ‘anđelima Božjim gdje uzlaze i silaze nad Sina Čovječjega’, pojasnio je kako je riječ o nebu i zemlji koji su ‘ljestvama’ povezani i koje nama poručuju da nismo sami i da je Bog uvijek uz nas. Bog nam daje ‘ljestve’ – Isusa i njegov križ koji nas povezuje s nebom. One su ključ spasenja i povezanosti Boga i čovjeka. Marija Krucifiksa je osjetila tu povezanost neba i zemlje. Njeno ime ‘Marija’ duboko je povezano s Isusovom Majkom Marijom, a nije slučajno i to što je odabrala ime ‘Raspeta’ – Krucifiksa. Ona je imala srce za Boga, ali i srce koje je kucalo za sve ljubavlju Kristovom, kazao je varaždinski biskup.

Zaključujući propovijed potaknuo je sestre na nasljedovanje utemeljiteljice Družbe sestara Presvetog Srca Isusova, te da po uzoru na Riječku Majku imaju srce za Boga i svakoga u potrebi.

 
 

Galerija slika:

Poveznice:
Prethodni članak:
Svečani zavjeti u Zadru
Povratak na sve vijesti
 

Najave događanja

 
XXXVII. REDOVNIČKI DANI

Dar vjernosti - radost ustrajnosti
Split, 17-18. rujna 
Dubrovnik, 18. rujna
Zagreb, 24-25. rujna
Rijeka, 25. rujna
Đakovo (Osijek), 2. listopada

Seminar za medicinske sestre redovnice

Ludbreg 8-10. listopada; voditelj: mons. Bože Radoš; tema: Gospodine, daj da ozdravim

53. Skupština HRK

13. - 14. listopada u Franjevačkom samostanu (Avenija Gojka Šuška 2)

Izdavaštvo

Dar vjernosti
Dar vjernosti
Vijesti 1 (2021)
Vijesti 1 (2021)
Nedjelja Dobroga Pastira 2021.
Nedjelja Dobroga Pastira 2021.
Posvećeni život (2020)
Posvećeni život (2020)
Zlatni jubilej naše Konferencije
Zlatni jubilej naše Konferencije
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)

Linkovi