Vijesti - Proslavljen blagdan sv. Bonaventure u Visokom

 

Proslavljen blagdan sv. Bonaventure u Visokom

Proslavljen blagdan sv. Bonaventure u Visokom Autor: ika
Objavljeno: 15. 07. 2020 - 16:51

U župnoj ekspozituri i franjevačkom samostanu u Visokom 15. srpnja vjernici i franjevačka zajednica svečano su proslavili svog zaštitnika – sv. Bonaventuru.

Euharistiju u 11 sati predslavio je fra Franjo Baraban koji je za proslavu stigao iz Tuzle. Koncelebrirala su braća svećenici iz okolnih župa.

Iako je sredina ljeta i vrijeme godišnjih odmora, samostanska crkva bila je puna domaćih vjernika i hodočasnika iz okolnih župa. Fra Franjo okupljenima je stavio sv. Bonaventuru kao jasni uzor životnih odluka. „Taj je svetac živio početkom 13. stoljeća. Njegova odlučnost za prave vrijednosti uzor je i današnjim vjernicima. Kao kardinal, dugogodišnji generalni ministar Franjevačkog reda, vrsni teolog i filozof jasno se i beskompromisno u teškim vremenima opredjeljivao za Boga – i to pravoga Boga. Danas je mnoštvo pojedinaca i skupina koji bi nas htjeli porobiti i prikazati se kao božanstva za kojim bismo trebali pokorno ići. To današnji svetac kategorično odbacuje i od kršćana novog svijeta traži da budu ‚sol svijeta‘, radikalno i bezuvjetno“, naglasio je fra Franjo Baraban.

Na koncu slavlja gvardijan visočkog samostana i voditelj župne ekspoziture fra Franjo Radman zahvalio je propovjedniku i ponovio vjernicima da poruke koje su čuli „trebaju biti obilježje i te župne zajednice. Naši preci imali su razloga zašto su izabrali upravo ovog zaštitnika“. Pozvao je okupljene vjernike i braću svećenike na domjenak u velikoj samostanskoj blagovaonici. Oko 60 gostiju ostalo je u ugodnom druženju do kasnog popodneva.

Vjernici su zbog pandemije na misi sudjelovali noseći maske.

 
 
Poveznice:
Povratak na sve vijesti
 
 
Seminar za medicinske sestre/braću

Ludbreg, 9-11. 10. 2020. OTKAZANO

voditelj: mons. mr. Bože Radoš, biskup varaždinski

Izborna skupština HRK

15. listopada 2020. godine u Franjevačkom samostanu u Dubravi (Zagreb)

Vijeće HBK za UPŽ i DAŽ

Susret Vijeća HBK za UPŽ i DAŽ s (nad)biskupijskim povjerenicima za UPŽ i DAŽ: 28. listopada 2020. u 10.00 sati (Ksaverska cesta 12a).

Izdavaštvo

Posvećeni život
Posvećeni život
Cor orans
Cor orans
Vijesti
Vijesti
Nedjelja Dobroga Pastira 2020.
Nedjelja Dobroga Pastira 2020.
Zlatni jubilej naše Konferencije
Zlatni jubilej naše Konferencije
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)

Linkovi