Vijesti - Proslava Gospe Karmelske kod karmelićanki u Slavonskom Brodu

 

Proslava Gospe Karmelske kod karmelićanki u Slavonskom Brodu

Proslava Gospe Karmelske kod karmelićanki u Slavonskom Brodu Objavljeno: 16. 07. 2013 - 12:39

U samostanu karmelićanki u Slavonskom Brodu bilo je u utorak 16. srpnja posebno svečano. Uz mnogobrojne vjernike koji su u prostoru samostanskog dvorišta sudjelovali na euharistijskom slavlju karmelićanke su proslavile svetkovinu svoje nebeske zaštitnike Gospe Karmelske. Misno slavlje uz domaćeg župnika mons. Stjepana Belobrajdića i još pet svećenika predvodio je svećenik iz Đakova Matej Glavica. 

U propovijedi je posvjestio kako u svom životu uvijek trebamo biti svjesni prisutnosti Boga živoga, koji nam se daruje u euharistiji te poručio kako bi po našim licima i djelima ljudi trebali i nakon mise prepoznati da smo se s Njim susreli. Govoreći o nježnosti i zauzetosti naših zemaljskih majki, naglasio je kako nam je Marija duhovna majka koja nam i danas pomaže u svim našim potrebama i upućuje na svoga Sina riječima: Što god vam rekne učinite. "Tu smo danas da sklopljenih ruku molimo Mariju da budemo dobri vjernici, da nam ona obasjava pravi put do svoga Sina kako ne bi išli stranputicama. Budimo ponosni što smo djeca dobroga Boga koji nas ljubi, uzdignimo svoje glave i ne dajmo se utopiti u depresivnost svakidašnjice. Dopustimo radosti i vedrini da izrodi na našim licima", rekao je, između ostalog, vlč. Glavica

Župnik Belobrajdić čestitao je sestrama njihov blagdan, a novim članovima, njih 55, među kojima je bilo mnogo djece i mladih Zajednice karmelskih laika, koji su toga dana odjenuli škapulare, poručio je da im on bude znak koji će ih poticati da žive ono što su obećali.

 
 
Poveznice:
Povratak na sve vijesti
 
 
Seminar za medicinske sestre/braću

Ludbreg, 9-11. 10. 2020. OTKAZANO

voditelj: mons. mr. Bože Radoš, biskup varaždinski

Izborna skupština HRK

15. listopada 2020. godine u Franjevačkom samostanu u Dubravi (Zagreb)

Vijeće HBK za UPŽ i DAŽ

Susret Vijeća HBK za UPŽ i DAŽ s (nad)biskupijskim povjerenicima za UPŽ i DAŽ: 28. listopada 2020. u 10.00 sati (Ksaverska cesta 12a).

Izdavaštvo

Posvećeni život
Posvećeni život
Cor orans
Cor orans
Vijesti
Vijesti
Nedjelja Dobroga Pastira 2020.
Nedjelja Dobroga Pastira 2020.
Zlatni jubilej naše Konferencije
Zlatni jubilej naše Konferencije
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)

Linkovi