Vijesti - Proslava 40. obljetnice svećeništva jedanaestorice franjevaca

 

Proslava 40. obljetnice svećeništva jedanaestorice franjevaca

Proslava 40. obljetnice svećeništva jedanaestorice franjevaca Objavljeno: 29. 06. 2014 - 22:25

Na svetkovinu sv. Petra i Pavla u Franjevačkom samostanu sv. Franje u Imotskom svečano je proslavljena 40. obljetnica svećeničkog ređenja jedanaestorice svećenika, članova Provincije Presvetog Otkupitelja. Od njih jedanaestorice na proslavi su bila devetorica, koji su koncelebrirali s o. provincijalom fra Joškom Kodžomanom na večernjem euharistijskom slavlju u crkvi Sv. Franje. U koncelebraciji su, uz slavljenike, bili imotski gvardijan fra Kristian Stipanović i još sedmorica svećenika.

Svoj su svećenički jubilej proslavili: fra Josip Bebić, fra Duško Botica, fra Ivan Jukić, fra Josip Klarić, fra Nedjeljko Norac Kevo, fra Bruno Pezo, Nedjeljko Šabić, fra Jakov Udovičić i fra Marijan Vugdelija (fra Ivan Križanović i fra Mirko Marić nisu mogli prisustvovati slavlju). Fra Marijan je za svećenika zaređen u Nazaretu 28. lipnja 1974., a ostali su 29. lipnja 1974. u Imotskom primili sakrament svetog reda prezbiterata od tadašnjeg splitsko-makarskog nadbiskupa Frane Franića.

Znajući da su neki među vama od početka svoga svećeništva bili, na poseban način posvećeni radu na humanitarnom polju, bilo da su svoju službu vršili u Domovini ili u inozemstvu, ne mogu a da vam s ovog mjesta i u ovoj prigodi ne zahvalim u ime svih onih koji su na taj način osjetili Božju dobrotu preko vas. Koliko god je važno i materijalno pomagati potrebnima u njihovoj neimaštini, još mi se čini važnijim, vaš rad na poticanju i razvijanju osjećaja solidarnosti među kršćanskim vjernicima. Svatko može zapasti u nekakvu životnu nevolju, ali je jako važno da u takvim trenutcima oko sebe imamo ljude koji su spremni priskočiti i pomoći, pa i zapostavljajući neke svoje životne potrebe i ciljeve. Na svemu vam tome od srca zahvaljujem, vjerujući sa sv. Pavlom, da je Bog zapisao sva vaša dobra djela i da će vas zbog njih, kao pravedni sudac, primjereno nagraditi vijencem pravednosti, rekao je provincijal Kodžoman u propovijedi.

Na početku slavlja sve je prisutne pozdravio gvardijan, čestitavši jubilarcima u ime prisutnih vjernika. Na kraju misnog slavlja uime slavljenika prigodnu je riječ uputio fra Josip Klarić. Zahvalio je Bogu uime svih kolega na daru svećeništva, a također je zahvalio provincijalu i svoj braći koja su se potrudila da slavlje ovoga velikog jubileja bude lijepo i svečano, izvijestila je mrežna stranica splitskih franjevaca. (ika)

 
 
Poveznice:
Povratak na sve vijesti
 

Najave događanja

 
XXXVII. REDOVNIČKI DANI

Dar vjernosti - radost ustrajnosti
Split, 17-18. rujna 
Dubrovnik, 18. rujna
Zagreb, 24-25. rujna
Rijeka, 25. rujna
Đakovo (Osijek), 2. listopada

Seminar za medicinske sestre redovnice

Ludbreg 8-10. listopada; voditelj: mons. Bože Radoš; tema: Gospodine, daj da ozdravim

53. Skupština HRK

13. - 14. listopada u Franjevačkom samostanu (Avenija Gojka Šuška 2)

Izdavaštvo

Dar vjernosti
Dar vjernosti
Vijesti 1 (2021)
Vijesti 1 (2021)
Nedjelja Dobroga Pastira 2021.
Nedjelja Dobroga Pastira 2021.
Posvećeni život (2020)
Posvećeni život (2020)
Zlatni jubilej naše Konferencije
Zlatni jubilej naše Konferencije
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)

Linkovi