Vijesti - Proslava zlatnih svećeničkih jubileja

 

Proslava zlatnih svećeničkih jubileja

Proslava zlatnih svećeničkih jubileja Autor: ika
Objavljeno: 30. 06. 2021 - 23:42

Visovac

U srijedu 30. lipnja na Visovcu su proslavljeni zlatni jubileji svećeničkog ređenja članova Franjevačke provincije Presvetoga Otkupitelja fra Bože Ćurčije, fra Mate Gverića, fra Žarka Maretića i fra Jure Župića.

Fra Jure nije došao zbog zdravstvenih razloga. Svečanu misu predvodio je provincijski vikar Zoran Kutleša, a u koncelebraciji su bili zlatomisnici i desetak drugih svećenika. Fra Zoran je u propovijedi istaknuo kako je lijepo, ali i odgovorno, nekad i teško biti svećenik, osobito s toliko godina na leđima kao naši zlatomisnici. Svećenik je osoba koja je pod povećalom i svaka, pa i najmanja pogreška se prenaglašava. Često nam se dogodi da svećenike kritiziramo i ogovaramo, a malo ili nikako se molimo za njih, pa se onda pitamo kako to da ih je sve manje. A narodu su svećenici itekako potrebni. U svim važnijim i manje važnim trenucima našega vjerničkog života tražimo, želimo i trebamo prisutnost svećenika.

Naši zlatomisnici, nastavio je propovjednik, jako su dobro svjesni svega toga jer ih je život na njivi Gospodnjoj tome naučio. I još uvijek to doživljavaju jer su i dalje pastoralno aktivni. Toliko toga dobro rade za Božji narod i toliko su dobra već uradili kao misionari u Njemačkoj i Africi, kao gvardijani, kao župnici, fra Žarko i kao provincijal. Sve je to zapisano u knjizi Gospodnjoj i nijedno njihovo dobro djelo neće propasti.

Fra Zoran je na kraju zahvalio zlatomisnicima na njihovu predanom radu uime cijele Provincije, a osobito uime provincijala fra Marka Mrše koji nije mogao doći na to slavlje. Fra Božo Ćurčija nam je navijestio Evanđelje, a na kraju misnog slavlja fra Mate Gverić i fra Žarko Maretić uputili su riječi zahvale, a fra Žarko je čak pročitao pjesmu napisanu upravo za tu prigodu u kojoj smo saznali najbitnije detalje iz njihova fratarskog i svećeničkog života.

Na kraju je gvardijan Nimac zahvalio dragom Bogu na tom zajedništvu, na velikoj i važnoj proslavi zlatne mise te pozvao sve prisutne na druženje uz domjenak.

 
 
Poveznice:
Prethodni članak:
U zagrebačkoj Dubravi...
Slijedeći članak:
Mladomisnici sestrama...
Povratak na sve vijesti
 

Najave događanja

 
Škola za novakinje

Zimski semestar (Zagreb, 5. listopada - 15. prosinca 2021.)

Izdavaštvo

Dar vjernosti
Dar vjernosti
Vijesti 1 (2021)
Vijesti 1 (2021)
Nedjelja Dobroga Pastira 2021.
Nedjelja Dobroga Pastira 2021.
Posvećeni život (2020)
Posvećeni život (2020)
Zlatni jubilej naše Konferencije
Zlatni jubilej naše Konferencije
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)

Linkovi