Vijesti - Proslava Dana Družbe sestara Naše Gospe

 

Proslava Dana Družbe sestara Naše Gospe

Proslava Dana Družbe sestara Naše Gospe Autor: IKA
Objavljeno: 02. 05. 2015 - 22:09

U subotu 2. svibnja, u katedrali Sv. Terezije Avilske u Bjelovaru, Družba sestara Naše Gospe svečano je proslavila Dan Družbe. Uoči misnog slavlja, prigodni program za tridesetak sestara vodile su s. Tarzicija Tunjić i s. Edith Budin koje pastoralno djeluju u Bjelovaru. Uz vizualnu prezentaciju predstavile su ustroj Bjelovarsko-križevačke biskupije te neka značajnija biskupijska događanja koja su prethodila obilježavanju proslave pete obljetnice uspostave Bjelovarsko-križevačke biskupije te imenovanja Vjekoslava Huzjaka njezinim prvim biskupom.

Zahvalnu misu predslavio je bjelovarsko-križevački biskup Vjekoslav Huzjak, a koncelebrirali su vlč. Josip Stipančević, biskupijski ekonom, vlč. Branko Fresl, župni vikar i vlč. Mihill Gojani, privremeni upravitelj župe Rovišće. 

Obraćajući se u homiliji redovnicama, biskup je istaknuo važnost njihova svakodnevnog dijaloga s Gospodinom za oduševljeno svjedočenje i prenošenje vjere. „Dijalog kojeg je Krist vodio s Filipom i s ostalim apostolima, nastojeći im pomoći nadvladati nesigurnost i znatiželju koja je svojstvena svima nama, nastavlja se i danas po nama. Posvećeni život jedan je od putova ostvarivanja dijaloga-odnosa s Kristom u kojem od Krista primamo ljubav koju nam je došao posvjedočiti svojim životom. Ta ljubav sadržana je u pozivu da Isusov život, život zajedništva s Ocem, po Duhu Svetom, postane i naš život. To je punina života koju nam je Otac darovao po Sinu i kojeg želi za sve ljude. U tom smislu, svrha redovničkog života nije boraviti u samostanu, nego u samostanu ostvariti puninu susreta s Kristom i potom izići van, u svijet, i to svjedočiti svojim životom. To je smisao vašeg redovničkog, Bogu posvećenog života", istaknuo je biskup. Okupljenim sestrama biskup je čestitao na njihovu Danu te im poželio u Godini posvećenog života nova redovnička zvanja, kao i to da radosno žive svoje predanje Bogu i odvažno svijetu navještaju život. 

Na kraju misnog slavlja, vrhovna glavarica s. Martina Koprivnjak je u ime cijele Družbe zahvalila biskupu, svećenicima i vjernicima na petogodišnjoj suradnji te biskupu čestitala obljetnice. "U nekom drugom kontekstu pet godina ne bi bilo baš puno, ali ovdje, na početku tako velikog i važnog djela kao što je pokretanje svih sastavnica koje čine biskupiju, to je vrijeme itekako bogato i određuje njezin daljnji tijek. Kao redovnička zajednica radosne smo što možemo skromno, u svojim mogućnostima, doprinijeti ovom djelu čiji je cilj veće duhovno dobro vjernika. Osobito vam svima zahvaljujem što s našim sestrama molite, radujete se, tražite nove načine kako ova župna i biskupijska zajednica može biti više evanđeoska", rekla je s. Martina.  

Nakon mise sestre su ostale u druženju s vjernicima i bliskim suradnicima redovničke zajednice u Bjelovaru, a potom na zajedničkom objedu. Poslijepodne pohodile su franjevačku crkvu Župe Sv. Antuna Padovanskog u kojoj su izmolile molitvu Večernje te molitvu pape Franje prigodom Godine posvećenog života.

 
 
Poveznice:
Povratak na sve vijesti
 
 
Škola za novakinje (zimski semestar 2019./20.)

Semestar započinje 9. listopada, a završava 19. prosinca 2019.

Novi ciklus nastave studija Teologije posvećenog života u Zagrebu

U petak, 18. listopada u 16.30 sati započinje novi, četvrti, ciklus predavanja studija Teologije posvećenog života na adresi: Duhovni centar sv. Ivana od Križa, Česmičkoga 1, 10000 Zagreb.

Dani crkvene glazbe 2019. - Instrumentalna glazba u liturgiji

18. i 19. listopada 2019. na Katoličkome bogoslovnom fakultetu u Zagrebu

Izdavaštvo

Vijesti
Vijesti
Vijesti
Vijesti
Vijesti
Vijesti
Cor orans
Cor orans
Vijesti
Vijesti
Ekonomija u službi karizme i poslanja
Ekonomija u službi karizme i poslanja

Linkovi