Vijesti - Proslava Dana Družbe sestara Naše Gospe

 

Proslava Dana Družbe sestara Naše Gospe

Proslava Dana Družbe sestara Naše Gospe Autor: IKA
Objavljeno: 02. 05. 2015 - 22:09

U subotu 2. svibnja, u katedrali Sv. Terezije Avilske u Bjelovaru, Družba sestara Naše Gospe svečano je proslavila Dan Družbe. Uoči misnog slavlja, prigodni program za tridesetak sestara vodile su s. Tarzicija Tunjić i s. Edith Budin koje pastoralno djeluju u Bjelovaru. Uz vizualnu prezentaciju predstavile su ustroj Bjelovarsko-križevačke biskupije te neka značajnija biskupijska događanja koja su prethodila obilježavanju proslave pete obljetnice uspostave Bjelovarsko-križevačke biskupije te imenovanja Vjekoslava Huzjaka njezinim prvim biskupom.

Zahvalnu misu predslavio je bjelovarsko-križevački biskup Vjekoslav Huzjak, a koncelebrirali su vlč. Josip Stipančević, biskupijski ekonom, vlč. Branko Fresl, župni vikar i vlč. Mihill Gojani, privremeni upravitelj župe Rovišće. 

Obraćajući se u homiliji redovnicama, biskup je istaknuo važnost njihova svakodnevnog dijaloga s Gospodinom za oduševljeno svjedočenje i prenošenje vjere. „Dijalog kojeg je Krist vodio s Filipom i s ostalim apostolima, nastojeći im pomoći nadvladati nesigurnost i znatiželju koja je svojstvena svima nama, nastavlja se i danas po nama. Posvećeni život jedan je od putova ostvarivanja dijaloga-odnosa s Kristom u kojem od Krista primamo ljubav koju nam je došao posvjedočiti svojim životom. Ta ljubav sadržana je u pozivu da Isusov život, život zajedništva s Ocem, po Duhu Svetom, postane i naš život. To je punina života koju nam je Otac darovao po Sinu i kojeg želi za sve ljude. U tom smislu, svrha redovničkog života nije boraviti u samostanu, nego u samostanu ostvariti puninu susreta s Kristom i potom izići van, u svijet, i to svjedočiti svojim životom. To je smisao vašeg redovničkog, Bogu posvećenog života", istaknuo je biskup. Okupljenim sestrama biskup je čestitao na njihovu Danu te im poželio u Godini posvećenog života nova redovnička zvanja, kao i to da radosno žive svoje predanje Bogu i odvažno svijetu navještaju život. 

Na kraju misnog slavlja, vrhovna glavarica s. Martina Koprivnjak je u ime cijele Družbe zahvalila biskupu, svećenicima i vjernicima na petogodišnjoj suradnji te biskupu čestitala obljetnice. "U nekom drugom kontekstu pet godina ne bi bilo baš puno, ali ovdje, na početku tako velikog i važnog djela kao što je pokretanje svih sastavnica koje čine biskupiju, to je vrijeme itekako bogato i određuje njezin daljnji tijek. Kao redovnička zajednica radosne smo što možemo skromno, u svojim mogućnostima, doprinijeti ovom djelu čiji je cilj veće duhovno dobro vjernika. Osobito vam svima zahvaljujem što s našim sestrama molite, radujete se, tražite nove načine kako ova župna i biskupijska zajednica može biti više evanđeoska", rekla je s. Martina.  

Nakon mise sestre su ostale u druženju s vjernicima i bliskim suradnicima redovničke zajednice u Bjelovaru, a potom na zajedničkom objedu. Poslijepodne pohodile su franjevačku crkvu Župe Sv. Antuna Padovanskog u kojoj su izmolile molitvu Večernje te molitvu pape Franje prigodom Godine posvećenog života.

 
 
Poveznice:
Povratak na sve vijesti
 

Najave događanja

 
Škola za novakinje

Zimski semestar (Zagreb, 5. listopada - 15. prosinca 2021.)

Adventska duhovna obnova

12. prosinca 2021. (Franjevački samostan - Avenija Gojka Šuška 2, Zagreb); s. Mirjam Peričić, OP "Praštanje za pojedinca - pomirenje za zajednicu"

Izdavaštvo

Dar vjernosti
Dar vjernosti
Vijesti 2 (2021)
Vijesti 2 (2021)
Nedjelja Dobroga Pastira 2021.
Nedjelja Dobroga Pastira 2021.
Posvećeni život (2020)
Posvećeni život (2020)
Zlatni jubilej naše Konferencije
Zlatni jubilej naše Konferencije
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)

Linkovi