Vijesti - Proslava blagdana Gospe čudotvorne medaljice

 

Proslava blagdana Gospe čudotvorne medaljice

Proslava blagdana Gospe čudotvorne medaljice Autor: ika
Objavljeno: 26. 11. 2016 - 01:09

U provincijalnoj kući Marijinih sestara u Osijeku, 26. studenoga proslavljen je blagdan Gospe čudotvorne medaljice. Svečano misno slavlje predvodio je đakovačko-osječki nadbiskupĐuro Hranić, uz koncelebraciju svećenika osječke regije.

Svoju homiliju nadbiskup je posvetio razlaganju prispodobe o milosrdnom Samarijancu. „Za ljubav prema bližnjemu nije važan objekt prema kojemu je usmjereno naše milosrđe, nego je važan subjekt koji vidi svoje bližnje i uvijek ima srca i ljubavi za njih? Postaviti pitanje: Tko je moj bližnji? znači krenuti krivim putem. To znači krenuti od potreba bližnjega, a ne od mene koji trebam ljubiti i potvrditi se kao bližnji", poručio je. Na kraju homilije nadbiskup je kazao kako je utemeljiteljica Marijinih sestara, s. Leopoldina i cijela Vinkovska obitelj nastavila u Crkvi djelo koje je sv. Vinko Paulski započeo - liječiti rane bolesnog čovjeka. Nadbiskup primjećuje kako je utemeljiteljica s. Leopoldina željela Crkvu pretvoriti u gostinjac, u kojemu se skrbi za bolesne o kojima nitko drugi ne vodi brigu te je zato Družbu Marijinih sestra i osnovala. I papa Franjo svojom brigom za najpotrebitije i lišene svakog dostojanstva želi da ih Crkva primi, da Crkva bude kao poljska bolnica, u kojoj će se liječiti duhovne i tjelesne patnje maloga čovjeka. 

Jutarnje misno slavlje blagdana predvodio je fra Anto Pervan, gvardijan Kapucinskog samostana u Osijeku. Po završetku mise izloženo je Presveto te je bila mogućnost klanjanja Presvetom Oltarskom Sakramentu sve do 15 sati. 

Proslavi je prethodila trodnevnica koju je predvodio o. Zdravko Knežević, DI. Tijekom tri večeri o. Zdravko je na temelju dnevnih čitanja pozivao na budnost i spremnost za Kristov dolazak. Krist je rekao da će njegovu dolasku prethoditi ratovi, potresi, velike klimatske promjene ... Kako reče predvoditelj to se sve zbiva danas, a zbivalo se i prije tijekom povijest. Na nama je da u svakom trenutku budemo spremni i izvršavamo zadaću koju nam je Bog povjerio. O. Knežević također je potaknuo sve nazočne vjernike na pobožnost Blaženoj Djevici Mariji čudotvorne medaljice iznoseći primjere i svjedočanstva vjernika koji su na njezin zagovor primili velike milosti. Čudotvorna medaljica i danas privlači mnoge vjernike kako bi u svojim potrebama našli put do Božjeg srca posredstvom Marije, poručio je.

 
 
Poveznice:
Povratak na sve vijesti
 

Najave događanja

 
XXXVII. REDOVNIČKI DANI

Dar vjernosti - radost ustrajnosti
Split, 17-18. rujna 
Dubrovnik, 18. rujna
Zagreb, 24-25. rujna
Rijeka, 25. rujna
Đakovo, prva/druga subota u listopadu

Seminar za medicinske sestre redovnice

Ludbreg 8-10. listopada; voditelj: mons. Bože Radoš; tema: Gospodine, daj da ozdravim

Izdavaštvo

Dar vjernosti
Dar vjernosti
Vijesti 1 (2021)
Vijesti 1 (2021)
Nedjelja Dobroga Pastira 2021.
Nedjelja Dobroga Pastira 2021.
Posvećeni život (2020)
Posvećeni život (2020)
Zlatni jubilej naše Konferencije
Zlatni jubilej naše Konferencije
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)

Linkovi