Vijesti - Proširena sjednica Vrhovne uprave Družbe sestara služavki Maloga Isusa

 

Proširena sjednica Vrhovne uprave Družbe sestara služavki Maloga Isusa

Proširena sjednica Vrhovne uprave Družbe sestara služavki Maloga Isusa Autor: ika
Objavljeno: 13. 10. 2021 - 18:57

U Kući suradnica Krista Kralja u Zagrebu održana je 12. listopada proširena sjednica Vrhovne uprave Družbe sestara služavki Maloga Isusa pod presjedanjem č.M. Marije Banić.

Na sjednici je sudjelovalo Vrhovno vijeće i provincijske glavarice svih triju provincija: s. M. Petra Marjanović (ZG),  s. M. Terezija Pervan (ST) i s. M. Ana Marija Kesten (SA). Razgovaralo se o hodu Družbe u ovom vrlo zahtjevnom vremenu i vremenu brzih i iznenađujućih promjena na svim područjima. Posebno je bila riječ o odgoju u sadašnjim uvjetima, školovanju sestara, obnovi generalne kuće i što je do sada pod tim vidom učinjeno.

Predstavljen je i Hodogram Vijeća za duhovnost i Vijeća za promicanje duhovne baštine oca Utemeljitelja za Družbu u 2022. godini. Razgovaralo se i o Vjesniku Družbe, Prijateljima Maloga Isusa i njihovoj Vrhovnoj upravi, i izdavanju knjige o Utemeljitelju Priča o Stadleru od nadbiskupa Jagodzinskog, prijevod s poljskog jezika, izvijestila je mrežna stranica Družbe sestara Služavki Maloga Isusa.

U toj prigodi sestre je posebno razveselio posjet postulatora kauze o njihovu Utemeljitelju prof. dr. sc. Pave Jurišića, koji ih je po povratku iz Rima upoznao o tijeku rada na kauzi sluge Božjega Josipa Stadlera.

 
 

Galerija slika:

Poveznice:
Povratak na sve vijesti
 

Najave događanja

 
Škola za novakinje

Zimski semestar (Zagreb, 5. listopada - 15. prosinca 2021.)

Adventska duhovna obnova

12. prosinca 2021. (Franjevački samostan - Avenija Gojka Šuška 2, Zagreb); s. Mirjam Peričić, OP "Praštanje za pojedinca - pomirenje za zajednicu"

Izdavaštvo

Dar vjernosti
Dar vjernosti
Vijesti 1 (2021)
Vijesti 1 (2021)
Nedjelja Dobroga Pastira 2021.
Nedjelja Dobroga Pastira 2021.
Posvećeni život (2020)
Posvećeni život (2020)
Zlatni jubilej naše Konferencije
Zlatni jubilej naše Konferencije
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)

Linkovi