Vijesti - Priznanje franjevkama od Bezgrešnog začeća u Novalji

 

Priznanje franjevkama od Bezgrešnog začeća u Novalji

Autor: ika
Objavljeno: 12. 06. 2015 - 14:18

U prigodi obilježavanja Antonje - Dana Grada Novalje 13. lipnja, kada Crkva slavi sv. Antuna Padovanskog, 12. lipnja održana je svečana sjednica Gradskog vijeća u hotelu Liburnija na kojoj su dodijeljena javna priznanja istaknutim društvima i pojedincima. Priznanje je dodijeljeno i Družbi sestara franjevki od Bezgrešnog začeća iz Dubrovnika – samostanu Sv. Josipa u Novalji za plodnih 50 godina vršenja redovničkog poslanja u župi sv. Katarine u Novalji.

Priznanje je od gradonačelnika Ante Dabe uime svih redovnica primila vrhovna poglavarica s. Ružica Barić. 

Družba sestara franjevki od Bezgrešnog začeća je izvorno hrvatska redovnička zajednica s počecima iz 15 stoljeća, nastala u Dubrovniku na Dančama gdje se i danas nalazi sjedište Družbe. Na otok Pag, u Novalju, župu Krčke biskupije, redovnice su stigle na blagdan svetih Anđela čuvara 1965. godine. Započele su život u skromnim uvjetima i odmah se uključile u pastoralni život župe djelujući kao sakristanke, vjeroučiteljice, voditeljice dječjeg zbora i posjećujući bolesne i stare po kućama. Prema svojim mogućnostima to poslanje redovnice vrše do danas. Novaljci su od početka bili privrženi svojim redovnicama i pomagali im, što one do danas, zahvalne, vrlo dobro osjećaju. Iz skromnog, malog samostana redovnice su 1998. preselile u današnji samostan Sv. Josipa gdje danas boravi pet sestara.

 
 
Poveznice:
Povratak na sve vijesti
 

Najave događanja

 
Škola za novakinje

Zimski semestar (Zagreb, 5. listopada - 15. prosinca 2021.)

Adventska duhovna obnova

12. prosinca 2021. (Franjevački samostan - Avenija Gojka Šuška 2, Zagreb); s. Mirjam Peričić, OP "Praštanje za pojedinca - pomirenje za zajednicu"

Izdavaštvo

Dar vjernosti
Dar vjernosti
Vijesti 2 (2021)
Vijesti 2 (2021)
Nedjelja Dobroga Pastira 2021.
Nedjelja Dobroga Pastira 2021.
Posvećeni život (2020)
Posvećeni život (2020)
Zlatni jubilej naše Konferencije
Zlatni jubilej naše Konferencije
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)

Linkovi