Vijesti - Članicama i članovima Hrvatske redovničke konferencije

 

Članicama i članovima Hrvatske redovničke konferencije

Autor: HRK
Objavljeno: 25. 03. 2020 - 15:35

Priopćenje o potresu u Zagrebu i okolici
      Korizmeno vrijeme 2020. godine cijelom je svijetu donijelo izvanredno stanje zbog pandemije koronavirusa COVID-19. Hrvatski je narod k tomu, na poseban način stanovništvo Zagreba i okolice, 22. ožujka 2020. godine još pogođen i elementarnom nepogodom potresa.
      U ime svih redovničkih zajednica koje okuplja Hrvatska redovnička konferencija izražavamo solidarnost i molitvenu povezanost sa svima koji su pogođeni potresom. Posebnu blizinu želimo izraziti redovničkim zajednicama s područja grada Zagreba čije su crkve i samostani pretrpjeli jaka oštećenja, te su morali potražiti drugi smještaj za članice i članove svojih zajednica. Kao Bogu posvećene osobe dobro znamo, poput mudrog Joba, da je dobro sve što Bog daje. Samo su Svevišnjem u potpunosti znani, a nama često nedokučivi, putovi čovječanstva i svjetske povijesti. U ovom svijetu opće nesigurnosti, zaštitu nam daje pouzdanje u Onoga u čijoj su ruci svemirska prostranstva i srca ljudi.
      Budimo pred Licem Svevišnjega neumorni zagovornici za cijeli svijet, za hrvatski narod, za Crkvu, a napose za redovničke zajednice da u svim minulim, sadašnjim i budućim događanjima znamo čitati Božji govor ljudskom biću. Iskoristimo vrijeme opće izolacije kako bismo moleći boravili u Božjoj blizini. Tako ćemo, iako fizički zapriječeni, biti blizu i ljudima u potrebi jer tko boravi u Božjoj blizini i sâm postaje Božja blizina za druge. U duhu korizmenog vremena dajmo se potaknuti na post i vršenje pokorničkih čina, prinesimo ih Gospodinu kao zadovoljštinu za grijehe u našem narodu i za svoje osobne grijehe.
      Redovničke zajednice u Zagrebu i okolici trebale su u nedjelju, 29. ožujka 2020. godine, imati Korizmenu duhovnu obnovu u Bazilici Presvetog Srca Isusova u Palmotićevoj ulici. Budući da to nije moguće, pozivamo sve zajednice u Hrvatskoj da nam se pridruže u molitvi klanjanja u nedjelju 29. ožujka od 15.00 do 16.00 sati.
      Uz poziv da se ujedinimo u molitvi ponovno pozivamo i potičemo sve redovničke članice i članove na odgovorno ponašanje i poštovanje svih odredaba koje nam šalju nadležne institucije oko sprječavanja širenja infekcije koronavirusom. Ne zaboravimo da su to mjere kojima štitimo sebe i druge.
      Srdačan pozdrav uz molitvu da Gospodin blagoslovi sva naša nastojanja oko Njegove veće slave i spasenja duša!
s. Ana Marija Antolović, predsjednica HRK
fr. Slavko Slišković, potpredsjednik HRK
 
 
Poveznice:
Povratak na sve vijesti
 

Najave događanja

 
Škola za novakinje

Zimski semestar (Zagreb, 5. listopada - 15. prosinca 2021.)

Adventska duhovna obnova

12. prosinca 2021. (Franjevački samostan - Avenija Gojka Šuška 2, Zagreb); s. Mirjam Peričić, OP "Praštanje za pojedinca - pomirenje za zajednicu"

Izdavaštvo

Dar vjernosti
Dar vjernosti
Vijesti 2 (2021)
Vijesti 2 (2021)
Nedjelja Dobroga Pastira 2021.
Nedjelja Dobroga Pastira 2021.
Posvećeni život (2020)
Posvećeni život (2020)
Zlatni jubilej naše Konferencije
Zlatni jubilej naše Konferencije
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)

Linkovi