Vijesti - Predstavnici Hrvatske salezijanske provincije kod nadbiskupa Barišića

 

Predstavnici Hrvatske salezijanske provincije kod nadbiskupa Barišića

Predstavnici Hrvatske salezijanske provincije kod nadbiskupa Barišića Autor: ika
Objavljeno: 21. 02. 2019 - 13:36

Splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić susreo se u četvrtak, 21. veljače, s provincijalom Hrvatske salezijanske provincije don Tihomirom Šutalom, provincijalnim ekonomom don Ivanom Šibalićem i provincijalnim povjerenikom za pastoral mladih don Danijelom Vidovićem. Susretu u Nadbiskupskom ordinarijatu u Splitu prisustvovao je i generalni vikar splitsko-makarske nadbiskupije Miroslav Vidović.

Na sastanku se razgovaralo o organizaciji i planovima za Katolički odgojno-obrazovni centar na Dračevcu, koji je u nastajanju, a koji je od velike važnosti, ne samo za Splitsko-makarsku nadbiskupiju, nego i za Splitsko-dalmatinsku županiju, grad Split i okolne gradove i općine te napose za djecu, mlade i roditelje koji ovakav sadržaj već dugo čekaju i zbog kojih se ovaj zahtjevni projekt i započinje.

Osluškujući želje mnogih roditelja koji već godinama izražavaju potrebu otvaranja Katoličke osnovne škole te sagledavši i druge potrebe, koje realno postoje danas u našem društvu, Splitsko-makarska nadbiskupija zajedno s Hrvatskom salezijanskom provincijom i Provincijom Družbe sestara Službenica milosrđa, odlučili su krenuti u jedan veći projekt Katoličkog-odgojno obrazovnog centra koji će, osim osnovne škole, imati i dječji vrtić s posebnom vrtićkom jedinicom za djecu s posebnim potrebama, srednju školu kao i druge sadržaje koji će ovaj centar činiti suvremenim. Planira se i gradnja sportske dvorane, vanjskih igrališta, kuhinje i menze za cjelodnevni boravak djece i mladih, kao i kuhinje koja će opskrbljivati Caritasovu pučku kuhinju odnosno korisnike te kuhinje. Ovaj moderni kampus će biti cjelogodišnja oaza kako za učenje, tako i za rekreaciju, sport i susrete mladih.

Na sjednici koja je održana u Splitu 4. svibnja 2018., Vlada RH je donijela odluku o darovanju dijela bivše vojarne Dračevac Splitsko-makarskoj nadbiskupiji za potrebe osnivanja Katoličkog odgojno-obrazovnog centra, a ugovor je potpisan 6. srpnja 2018. godine. Temeljem Ugovora o gospodarskim pitanjima između Svete Stolice i Republike Hrvatske, ovim činom Republika Hrvatska daruje Crkvi zamjensku nekretninu za one nekretnine koje nije moguće u naravi vratiti Katoličkoj crkvi, a koje su joj oduzete za vrijeme jugoslavenske vlasti. Nakon čina potpisivanja Ugovora koji je nulta, polazišna, točka za otvaranje Katoličkog odgojno-obrazovnog centra, započeo je veliki posao osnivanja svih sastavnica ovoga kampusa. Taj zahtjevni posao odvijati će se u fazama nakon ishođenja svih potrebnih dozvola i, naravno, prema financijskim mogućnostima.

 
 
Poveznice:
Povratak na sve vijesti
 

Najave događanja

 
XXXVII. REDOVNIČKI DANI

Dar vjernosti - radost ustrajnosti
Split, 17-18. rujna 
Dubrovnik, 18. rujna
Zagreb, 24-25. rujna
Rijeka, 25. rujna
Đakovo (Osijek), 2. listopada

Seminar za medicinske sestre redovnice

Ludbreg 8-10. listopada; voditelj: mons. Bože Radoš; tema: Gospodine, daj da ozdravim

53. Skupština HRK

13. - 14. listopada u Franjevačkom samostanu (Avenija Gojka Šuška 2)

Izdavaštvo

Dar vjernosti
Dar vjernosti
Vijesti 1 (2021)
Vijesti 1 (2021)
Nedjelja Dobroga Pastira 2021.
Nedjelja Dobroga Pastira 2021.
Posvećeni život (2020)
Posvećeni život (2020)
Zlatni jubilej naše Konferencije
Zlatni jubilej naše Konferencije
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)

Linkovi