Vijesti - Predstavljena knjiga Mali put pouzdanja i ljubavi o. Jacquesa Philippea

 

Predstavljena knjiga Mali put pouzdanja i ljubavi o. Jacquesa Philippea

Predstavljena knjiga Mali put pouzdanja i ljubavi o. Jacquesa Philippea Autor: ika
Objavljeno: 09. 07. 2020 - 02:39
U prostorijama nakladničke kuće Verbum u Splitu, u četvrtak 9. srpnja na konferenciji za medije predstavljena je knjiga Mali put pouzdanja i ljubavi. 

Knjigu su predstavili dr. sc. Miro Radalj, direktor nakladne kuće Verbum i mr. sc. Petar Balta, glavni urednik nakladničke kuće Verbum.

Svaki čovjek na ovaj ili onaj način osjeća potrebu za izgrađivanjem vlastitog duha, te se istovremeno pita koji je pravi put prema tomu. U knjizi Mali put pouzdanja i ljubavi, objavljenoj u nakladi Verbuma, poznati duhovni autor o. Jacques Philippe bavi se upravo time.

Ponekad smo skloni pomisliti da se rast u duhovnomu životu sastoji od umnažanja pobožnosti, gomilanja vlastitih zasluga i grozničave težnje k savršenosti. Takav pristup, ako smo u njemu naizgled uspješni, dovodi do zasljepljujuće oholosti i gledanja svisoka na sve druge kao u Isusovoj prispodobi o farizeju i cariniku, a neuspješnost dovodi do nezadovoljstva i frustracija. U konačnici, svako napredovanje vlastitim snagama pokazuje se kao varljivo i bezuspješno jer svi naiđemo na izvanjske nepremostive poteškoće, doživimo duhovnu tamu i suhoću ili snažno iskusimo vlastite slabosti.

Suočena s vlastitim ograničenjima koje bi mnoge obeshrabrile, sv. Terezija od Djeteta Isusa se, umjesto strmim i skliskim putom traganja za vlastitim savršenstvom, uputila drukčijim, malim putom – odlučila se, usprkos vlastitim slabostima, uspinjati duhovnim dizalom pouzdanja u Božju ljubav.

Upravo na temelju duhovnih tekstova Male Terezije, Jacques Philippe u knjizi Mali put pouzdanja i ljubavi, otkriva i tumači taj mali put. Preko ponuđenih razmatranja životnu mudrost u njima sadržanu čini dostupnom svakomu. Ona je vrlo jednostavna jer, kako je i sama Mala Terezija kazala: „Volim jednostavnost, jeza me hvata od ‚pretjerivanja‘.“

 
 
Poveznice:
Povratak na sve vijesti
 
 
Susret animatora za duhovna zvanja

U Splitu, na Kmanu od 14. do 16. rujna 2020. godine. 

Redovnički dani

Split, 18-19. rujna 2020.

Dubrovnik, 19. rujna 2020.

Zagreb, 25-26. rujna 2020.

Rijeka, 26. rujna 2020.

Đakovo, listopad 2020.

Seminar za medicinske sestre/braću

Ludbreg, 9-11. listopada 2020.

voditelj: mons. mr. Bože Radoš, biskup varaždinski

tema: Gospodine, daj da ozdravim!

Izborna skupština HRK

14. i 15. listopada 2020. godine u Franjevačkom samostanu u Dubravi (Zagreb)

Izdavaštvo

Posvećeni život
Posvećeni život
Cor orans
Cor orans
Vijesti
Vijesti
Nedjelja Dobroga Pastira 2020.
Nedjelja Dobroga Pastira 2020.
Zlatni jubilej naše Konferencije
Zlatni jubilej naše Konferencije
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)

Linkovi