Vijesti - Predstavljena knjiga “Ljubav Božja na djelu u Legradu 1893. – 1960.”

 

Predstavljena knjiga “Ljubav Božja na djelu u Legradu 1893. – 1960.”

Predstavljena knjiga “Ljubav Božja na djelu u Legradu 1893. – 1960.” Autor: s. M. Ema Škriljevečki, FDC
Objavljeno: 28. 02. 2016 - 23:06

Autora mons. Josipa Đurkana

U nedjelju, 28. veljače 2016., u Pastoralnom centru župe Presvetog Trojstva u Ludbregu predstavljena je knjiga Ljubav Božja na djelu u Legradu 1893. – 1960. mons. Josipa Đurkana. Monsinjor je u knjizi predstavio rad i djelovanje sestara Družbe Kćeri Božje ljubavi u Legradu. Posebno je istaknuo sestre koje su ostavile dubok trag u njegovom svećeničkom životu: s. Mihovilu Perne, s. Juliju Martinović i s. Terezitu Posavec. Želio je tim sestrama odati priznanje  i zahvalnost za njihov posvećeni život i rad za dobro dugih. 

Na predstavljanju se okupio velik broj sestara Družbe Kćeri Božje ljubavi iz nekoliko zajednica: Nove vesi, Granešine, Križevaca, Koprivnice i Sv. Ilije. U ime provincijalne glavarice, s. M. Elvire Tadić, nazočne je pozdravila s. M. Sniježna Stjepandić. Povijesni hod Družbe s posebnim osvrtom na djelovanje sestara u Legradu prikazala  je s. M. Tea Barnjak.  O knjizi je, s povijesnog i metodološkog aspekta, govorio crkveni povjesničar vlč. mr. Damir Bobovec.  Profesor Josip Ružić  osvrnuo se na glazbenu ostavštinu i baštinu sestara orguljašica. Nazočnima je pokazao note koje je rukom ispisala  s. Mihovila Perne. 

U glazbenom dijelu programa nastupile su naše kandidatice pod vodstvom s. M. Cecilije Horvat i s. M. Tee Barnjak, te zbor mladih i mješoviti zbor župe Presvetog Trojstva u Ludbregu. Najveća nagrada autoru bila je popunjena dvorana Pastoralnog centra. Predstavljanju su, uz sestre, nazočili brojni vjernici ludbreške župe i četrdesetak vjernika iz Legrada.

 Hvala Bogu na divnim svjedokinjama, sestrama Družbe Kćeri Božje ljubavi, koje su svojim skromnim i nenametljivim radom ostavile traga na jednoj maloj župi i u životu jednog svećenika. Molimo ga da nam iz dana u dan daje snage da svjedočimo njegovu ljubav i činom je vidljivom u svijetu.

 
 
Poveznice:
Povratak na sve vijesti
 
 
Novicijatska škola

Predavanja zimskog semestra:
7. listopada - 17. prosinca 2020.

Vijeće HBK za UPŽ i DAŽ

Susret Vijeća HBK za UPŽ i DAŽ s (nad)biskupijskim povjerenicima za UPŽ i DAŽ: 28. listopada 2020. u 10.00 sati (Ksaverska cesta 12a). OTKAZANO

Izdavaštvo

Posvećeni život
Posvećeni život
Cor orans
Cor orans
Vijesti
Vijesti
Nedjelja Dobroga Pastira 2020.
Nedjelja Dobroga Pastira 2020.
Zlatni jubilej naše Konferencije
Zlatni jubilej naše Konferencije
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)

Linkovi