Vijesti - “Prateći Majku Terezu” dobitnik Grand Prixa na Festivalu hrvatskog katoličkog filma Trsat

 

“Prateći Majku Terezu” dobitnik Grand Prixa na Festivalu hrvatskog katoličkog filma Trsat

“Prateći Majku Terezu” dobitnik Grand Prixa na Festivalu hrvatskog katoličkog filma Trsat Autor: ika
Objavljeno: 13. 06. 2015 - 14:11

"Prateći Majku Terezu" redateljice Ljiljane Bunjevac-Filipović, dobitnik je Grand Prixa 6. festivala hrvatskoga katoličkog filma Trsat koji je u subotu 13. lipnja zaključen dodjelom nagrada u Auli pape Ivana Pavla II. na Trsatu.

Isti film dobio je priznanje za najbolji scenarij kojega potpisuje Bunjevac-Filipović te montažu Matije Zajeca. Za najboljeg redatelja nagrađen je Davor Borić za film "Na Murteru do Uskrsa", a priznanje za najboljeg snimatelja dodijeljeno je Marku Ragužu za film "Pisma novorođenom Isusu". Film o mons. Boži Milanoviću "Tragovi jedne vizije", nagrađen je za najbolju glazbu koju potpisuje Bruno Krajcar. Posebno priznanje za produkciju audiovizualnog stvaralaštva uručeno je Kseniji Abramović, a ovom prigodom uručeno je i posebno priznanje Ediju Benčiću za film "Zavet". 

Publika je od 11. do 13. lipnja u Auli na Trsatu mogla pogledati dvanaest filmova od kojih je peteročlani žiri u sastavu: redatelj i publicist Vanja Vinkovčić, redatelj i montažer Igor Modrić, novinarka Helena Anušić, skladatelj Igor Karlić te fra Bernardin Plantek iz franjevačkog samostana na Trsatu, odabrao najbolje. Direktor i selektor Festivala kojega su organizirali franjevački samostan na Trsatu i Istra film, bio je redatelj Bernardin Modrić, dok je žirijem predsjedao Vanja Vinkovčan.

 
 
Poveznice:
Povratak na sve vijesti
 

Najave događanja

 
Škola za novakinje

Zimski semestar (Zagreb, 5. listopada - 15. prosinca 2021.)

Adventska duhovna obnova

12. prosinca 2021. (Franjevački samostan - Avenija Gojka Šuška 2, Zagreb); s. Mirjam Peričić, OP "Praštanje za pojedinca - pomirenje za zajednicu"

Izdavaštvo

Dar vjernosti
Dar vjernosti
Vijesti 2 (2021)
Vijesti 2 (2021)
Nedjelja Dobroga Pastira 2021.
Nedjelja Dobroga Pastira 2021.
Posvećeni život (2020)
Posvećeni život (2020)
Zlatni jubilej naše Konferencije
Zlatni jubilej naše Konferencije
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)

Linkovi