Vijesti - Poziv Nacionalne uprave Papinskih misijskih djela u Hrvatskoj na akciju MIVA

 

Poziv Nacionalne uprave Papinskih misijskih djela u Hrvatskoj na akciju MIVA

Poziv Nacionalne uprave Papinskih misijskih djela u Hrvatskoj na akciju MIVA Autor: Nacionalna uprava Papinskih misijskih djela u Hrvatskoj
Objavljeno: 19. 07. 2017 - 21:50

MIVA već 90 godina pomaže u borbi protiv nepismenosti, siromaštva, bolesti, gladi i žeđi

Akcija MIVA (Misijska vozila) svake godine nas podsjeća na lijepe trenutke provedene na cesti i na sva naša sretna putovanja. Istodobno nas potiče na solidarnost s onima koji će, po našem daru misijskog vozila, spasiti živote i vratiti zdravlje bolesnima, koji će siromašnima omogućiti pristup školi, koji će doći do vjernika koji ih željno čekaju, koji će im dovesti i potrebnog materijala za gradnju crkve, za gradnju škola i ambulanti. Da bi naši misionari došli do svojih ljudi i naviještali Isusa, da bi im pomogli u svakom pogledu, ponekad moraju prijeći i stotine kilometara po cestama koje su sve drugo nego ceste. 

Nacionalna uprava Papinskih misijskih djela u Hrvatskoj i ove godine započinje godišnju akciju – MIVA Hrvatska, na nedjelju 23. srpnja 2017., koja je između ostaloga posvećena i svetom Kristoforu, zaštitniku vozača, i to zato da bi se prilikom blagoslova vozila prikupila sredstva kojima bismo pomogli našim misionarima u njihovim misijskim putovanjima. Akcija traje cijele godine kada vozači, kao i svi drugi sudionici prometa, imaju priliku dati svoj dar za sretno prijeđene kilometre. Koliko je moćan taj dar i kako uistinu rješava velike brige naših misionara u dalekim krajevima svijeta, svjedoče vozila koja su rezultat akcije MIVA.

Prikupljena sredstva biti će namijenjena misionarima za kupnju prijeko potrebnih vozila. Tim ćemo darom nekome spasiti život ili mu vratiti zdravlje, omogućiti mu put u školu i još puno dobra. Prošlogodišnjim prikupljenim iznosom nabavili smo 3 terenska vozila, 2 motora i 13 bicikala.

Neka nas geslo akcije "Moj dar slavi Boga za sve prijeđene kilometre" svake godine podsjeti na sva naša putovanja i na svaki sretno prijeđen put, a taj toliko potreban dar našim misionarima koji pomaže i spašava naše misionare i sve ljude u  zemljama gdje oni djeluju, neka bude rezultat ove akcije MIVA.

 
 
Poveznice:
Povratak na sve vijesti
 

Najave događanja

 
Škola za novakinje

Zimski semestar (Zagreb, 5. listopada - 15. prosinca 2021.)

Izdavaštvo

Dar vjernosti
Dar vjernosti
Vijesti 1 (2021)
Vijesti 1 (2021)
Nedjelja Dobroga Pastira 2021.
Nedjelja Dobroga Pastira 2021.
Posvećeni život (2020)
Posvećeni život (2020)
Zlatni jubilej naše Konferencije
Zlatni jubilej naše Konferencije
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)

Linkovi