Vijesti - Požeška biskupija pomaže obnovu Doma za siromašne i nemoćne oštećenog u potresu na Banovini

 

Požeška biskupija pomaže obnovu Doma za siromašne i nemoćne oštećenog u potresu na Banovini

Požeška biskupija pomaže obnovu Doma za siromašne i nemoćne oštećenog u potresu na Banovini Autor: ika
Objavljeno: 18. 09. 2021 - 17:35

U Biskupskom domu u Požegi u subotu 18.rujna biskup Antun Škvorčević primio je p. Miju Nikića, voditelja „Langova doma“ za siromašne i nemoćne u Maloj Gorici i predsjednika Zaklade „Biskup Josip Lang“.

Predsjednik Zaklade želio je zahvaliti biskupu Antunu za pomoć od 100.000,00 kuna koju je Požeška biskupija dala za obnovu spomenutog Doma, oštećenog u razornom potresu koji je pogodio Petrinju i okolicu 29. prosinca 2020. godine.

Biskup Škvorčević je kazao kako su za vrijeme korizmenih kateheza petkom, povezanih s pobožnošću križnog puta, od vjernika prikupljani novčani prilozi, namijenjeni ove godine za ljude u potrebi na Banovini, te su ih župnici prinijeli kao prikazni dar na misi posvete ulja na Veliki četvrtak u požeškoj katedrali.

Od tih sredstava izdvojen je spomenuti iznos od 100.000,00 kuna. Pater Nikić zahvalio je biskupu i vjernicima Požeške biskupije što na taj način omogućuju da Zaklada „Biskup Josip Lang“ nastavi u sadašnjim teškim okolnostima svoje humanitarno djelovanje i zbrinjavanje starih i siromašnih osoba. Među ostalim izvijestio je biskupa kako je razlog njegovog dolaska u Požegu održavanje seminara u požeškoj Gradskoj knjižnici iz područja psihologije pod nazivom „Škola emocija“, koji je organizirao ogranak Matice hrvatske u Požegi i Zaklada “Biskup Josip Lang“. Kazao je da će prikupljeni novac od kotizacija biti također upotrijebljen za obnovu spomenutog staračkog doma u Maloj Gorici.

 
 
Poveznice:
Povratak na sve vijesti
 

Najave događanja

 
Škola za novakinje

Zimski semestar (Zagreb, 5. listopada - 15. prosinca 2021.)

Adventska duhovna obnova

12. prosinca 2021. (Franjevački samostan - Avenija Gojka Šuška 2, Zagreb); s. Mirjam Peričić, OP "Praštanje za pojedinca - pomirenje za zajednicu"

Izdavaštvo

Dar vjernosti
Dar vjernosti
Vijesti 2 (2021)
Vijesti 2 (2021)
Nedjelja Dobroga Pastira 2021.
Nedjelja Dobroga Pastira 2021.
Posvećeni život (2020)
Posvećeni život (2020)
Zlatni jubilej naše Konferencije
Zlatni jubilej naše Konferencije
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)

Linkovi