Vijesti - Posjet “Lobor – gradu”

 

Posjet “Lobor – gradu”

Posjet “Lobor – gradu” Objavljeno: 18. 09. 2012 - 11:58

Prvi naš posjet Domu za psihički odrasle osobe "Lobor-grad" realiziran je 3. svibnja 2012. sa o. Vinkom Mamićem, karmelićaninom, predsjednikom HKVRPP-a, s. Nevenkom Brkić, milosrdnicom, predsjednicom za etiku pri HUMS-u te sa s. Danicom Grgić, Marijinom sestrom, voditeljicom povjerenstva za medicinske sestre pri HKVRPP. Osoblje toga doma i korisnici zažalili su da se taj posjet ponovno ostvari. Isto tako je i o. Vinko zaželio doći još jednom posjetiti osoblje i bolesnike ove ustanove. U utorak 18. rujna taj susret smo i ostvarili. Srdačno su nas dočekali ravnatelj doma Dubravko Žerjavić i socijalna radnica Karolina Martinuš te oko 330 korisnika doma. 

 

Tom prigodom u kapelici doma o. Mamić je predvodio misno slavlje uz sudjelovanje djelatnika te stotinjak korisnika loborske ustanove. U propovijedi je predvoditelj misnoga slavlja istaknuo kako Bog ne želi da čovjek pati te da mu on prvi dolazi ususret i podiže ga iz njegove patnje. Naglasivši da je potrebno biti strpljiv prema drugima te da trebaju pomagati jedni drugima nositi svagdanji križ. Poručio je da, oni samim tim što sada trpe mogu puno učiniti za Crkvu na način da svaki dan prikazuju Gospodinu svoju patnju, bolest i poteškoće. Prije misnog slavlja zajedno sa korisnicima doma napravili smo mali molitveni uvod a korisnici su posebno sudjelovali u pjevanju marijanskih pjesama. Nakon euharistijskog slavlja imali su mogućnost pristupiti sakramentu ispovijedi.
 
Po završetku susreta obradovali smo korisnike podijelivši po svim odjelima kavu i "kunice"- kovanice koje je darovala HKVRPP. Oni su se jako razveselili, obradovali i pitali "Jel bute opet došli utorak, dođite nam opet". Uz to, razveselimo ih i svake godine prije Božića i Uskrsa kad ih posjetimo zajedno s članicama HUMS-a i podijelimo im darove, koje pripremamo zahvaljujući donacijama i dobrovoljnim prilozima medicinskih djelatnika. Posjetom se i ovoga puta nastojalo psihički bolesnim osobama pokazati da nisu zaboravljene te da netko misli na njih.
 
Zahvaljujemo o. Vinku Mamić koji je uz sve svoje obveze i dužnosti našao vremena i za one koji su u društvu često puta zaboravljeni.
 
Ovaj posjet im je puno značio i učinio jedan obični utorak lijepim i bogatim.
 
s. Danica Grgić, voditeljica povjerenstva za medicinske sestre pri HKVRPP
 
 
Poveznice:
Prethodni članak:
XXVIII. redovnički dani
Povratak na sve vijesti
 
 
Predbilježbe za četvrti nastavni ciklus studija „Teologije posvećenog života“

Od 1. listopada 2019. započinje četvrti dvogodišnji ciklus nastave TPŽ-a u Zagrebu. U tijeku su predbilježbe.

XXXV. Redovnički dani 2019.

Tema Dana: „Radujte se i kličite“

Seminar za medicinske sestre redovnice
  • Od 11. do 13. listopada 2019. u Kući Betanija na Velom Lošinju

Izdavaštvo

Vijesti
Vijesti
Vijesti
Vijesti
Vijesti
Vijesti
Cor orans
Cor orans
Vijesti
Vijesti
Ekonomija u službi karizme i poslanja
Ekonomija u službi karizme i poslanja

Linkovi