Vijesti - Poruka i zahvala provincijala franjevaca trećoredaca u povodu potresa

 

Poruka i zahvala provincijala franjevaca trećoredaca u povodu potresa

Poruka i zahvala provincijala franjevaca trećoredaca u povodu potresa Autor: ika
Objavljeno: 23. 03. 2020 - 17:38

Poruka fra Ive Martinovića

Provincijal franjevaca trećoredaca fra Ivo Martinović uputio je poruku u povodu potresa koji je 22. ožujka bio u Zagrebu i okolici koju donosimo u cijelosti.

„Draga braćo i sestre!

Jak potres koji je jučer ujutro, u 6.24 sati, u Zagrebu i okolici započeo svoje djelovanje i nastavlja ga s manjim intenzitetom sve do jutros zatekao nas je, uz već postojeće teškoće s epidemijom koronavirusa, svojim neočekivanim dolaskom i razornošću koja se mogla vidjeti i pratiti putem medija.

U ovim trenutcima zatečenosti i zbunjenosti neupitna je naša vjera u Boga! Stoga najprije zahvaljujem dobrome Bogu što nitko nije izgubio život u ovoj nevolji. Želim zahvaliti i svima vama, draga braćo i sestre, koji ste nas na različite načine pratili svojom molitvom, blizinom i brigom, jer su to bili znakovi i svjedočanstva ljubavi i zajedništva u nevolji. Od bezbrojnih poziva i poruka različitih osoba sa svih strana Hrvatske i svijeta posebnu zahvalnost upućujem apostolskom nunciju u Republici Hrvatskoj nadbiskupu Giorgiju Lingui, savjetniku Nuncijature mons. Januszu S. Błachowiaku, mnogim biskupima, generalnom ministru našeg Reda fra Amandu Trujillu Canu, predsjednici Hrvatske redovničke konferencije s. Ani Mariji Antolović, ministrici kulture Nini Obuljen Koržinek, časnim majkama provincijalkama, ocima provincijalima, našoj braći iz Reda i Provincije, rodbini, prijateljima i znancima. Svima veliko hvala!

Kao i mnoge crkve te redovničke i obiteljske kuće u Zagrebu i mi smo doživjeli znatnu materijalnu štetu. Strop ksaverske crkve i gornji dio pročelja potpuno su ispucali, a i kupola je dosta oštećena. Stoga se u crkvi ne mogu održavati nikakva liturgijska slavlja ni molitve, dok se ona potpuno ne obnovi. U samostanu ima manjih pukotina.

U crkvi u Gračanima ima nekoliko pukotina, a oštećen je i krov župne kuće.

Još vam jednom u svoje ime i uime svih fratara i časnih sestara na Ksaveru srdačno zahvaljujem preporučujući se u vaše molitve.

Zagreb, Samostan sv. Franje Ksaverskoga,

23. ožujka 2020.“

Fra Ivo Martinović, TOR, provincijal

 
 

Galerija slika:

Poveznice:
Povratak na sve vijesti
 

Najave događanja

 
Škola za novakinje

Zimski semestar (Zagreb, 5. listopada - 15. prosinca 2021.)

Adventska duhovna obnova

12. prosinca 2021. (Franjevački samostan - Avenija Gojka Šuška 2, Zagreb); s. Mirjam Peričić, OP "Praštanje za pojedinca - pomirenje za zajednicu"

Izdavaštvo

Dar vjernosti
Dar vjernosti
Vijesti 2 (2021)
Vijesti 2 (2021)
Nedjelja Dobroga Pastira 2021.
Nedjelja Dobroga Pastira 2021.
Posvećeni život (2020)
Posvećeni život (2020)
Zlatni jubilej naše Konferencije
Zlatni jubilej naše Konferencije
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)

Linkovi