Vijesti - Polaganje privremenih zavjeta kod franjevaca trećoredaca u Krku

 

Polaganje privremenih zavjeta kod franjevaca trećoredaca u Krku

Polaganje privremenih zavjeta kod franjevaca trećoredaca u Krku Autor: ika
Objavljeno: 30. 08. 2020 - 17:26

Godina novicijata je razdoblje intenzivnoga promišljanja o vlastitome odgovoru na božji zov, u konkretnome prostoru i vremenu

Svečanim misnim slavljem s obredom privremenog zavjetovanja u samostanskoj crkvi sv. Franje Asiškoga u Krku u nedjelju 30. kolovoza, uz prisutnost redovničke braće, obitelji i rodbine te vjernika, u ruke provincijskog ministra fra Ive Martinovića položio je privremene redovničke zavjete novak fra Tomislav Sabađija iz Kloštra Podravskog.

Polaganjem zavjeta završava njegov jednogodišnji novicijat u Trećem samostanskom redu sv. Franje pod vodstvom učitelja fra Jose Živkovića. Godina novicijata je razdoblje intenzivnoga promišljanja o vlastitome odgovoru na Božji zov, u konkretnome prostoru i vremenu. Novicijat je specifičan, u odnosu na ostatak redovnoga odgojnoga procesa, time što nisu dopušteni vanjski studiji.

Godina novicijata završava polaganjem privremenih redovničkih zavjeta (čistoća, poslušnost, siromaštvo) po kojima se redovnik na tri godine života posvećuje Bogu i Crkvi kao član Trećega samostanskoga reda sv. Franje.

Nakon obreda u samostanskome klaustru upriličeno je čestitanje koje je nastavljeno svečanim domjenkom u samostanu i samostanskom vrtu trećoredaca u Krku.

Fra Tomislav Sabađija, sin pok. Nade i Josipa, rođen je 21. lipnja 1983. g. u Virovitici. Djetinjstvo je proveo u Prugovcu, a osnovnu je školu završio u Kloštru Podravskom.  U župi Sv. Benedikta i Žalosne Gospe u Kloštru Podravskom primio je sakramente kršćanske inicijacije. Po završetku osnovne škole 1997. upisuje Opću gimnaziju za sportaše u Koprivnici istovremeno potpisujući stipendijski ugovor sa Nogometnim klubom Slaven Belupom. Napustivši profesionalnu nogometnu karijeru počinje raditi i nastavlja igrati u trećeligaškim nogometnim klubovima Pitomači, Slatini i Croatiji iz Grabrovnice.  Osjetivši redovnički poziv završava  večernju komercijalnu školu u Slatini i polaže državnu maturu kao postulant trećoredaca i upisuje teologiju  na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Zagrebu.  Završivši drugu godinu filozofsko-teološkoga studija na Katoličkom bogoslovnom fakultetu odlazi u Krk gdje se je pripremao godinu dana u novicijatu za prve redovničke zavjete.

 
 
Poveznice:
Povratak na sve vijesti
 
 
Novicijatska škola

Predavanja zimskog semestra:
7. listopada - 17. prosinca 2020.

Vijeće HBK za UPŽ i DAŽ

Susret Vijeća HBK za UPŽ i DAŽ s (nad)biskupijskim povjerenicima za UPŽ i DAŽ: 28. listopada 2020. u 10.00 sati (Ksaverska cesta 12a). OTKAZANO

Izdavaštvo

Posvećeni život
Posvećeni život
Cor orans
Cor orans
Vijesti
Vijesti
Nedjelja Dobroga Pastira 2020.
Nedjelja Dobroga Pastira 2020.
Zlatni jubilej naše Konferencije
Zlatni jubilej naše Konferencije
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)

Linkovi