Vijesti - Pola stoljeća života i djelovanja školskih sestara franjevki u Domaljevcu

 

Pola stoljeća života i djelovanja školskih sestara franjevki u Domaljevcu

Pola stoljeća života i djelovanja školskih sestara franjevki u Domaljevcu Autor: ika
Objavljeno: 23. 07. 2020 - 15:28

U četvrtak, 23. srpnja proslavljena je 50. obljetnica dolaska Školskih sestara franjevki Krista Kralja Bosansko-hrvatske provincije Prečistog Srca Marijina u župu Sv. Ane u Domaljevcu.

U sklopu prvoga dana trodnevnice prije svetkovine naslovnika župe na večernjoj misi, uz mnogobrojni puk, obilježen je jubilej dolaska časnih sestara u Domaljevac. Misu je predslavio fra Zvonko Benković, profesor u Franjevačkoj klasičnoj gimnaziji u Visokom. Suslavio je župnik fra Anto Pušeljić.

U zajedništvu s provincijskom predstojnicom s. Katom Karadžom, sestrama zajednice iz Gornje Tramošnice i sestrama koje djeluju u župi, izrečene su zahvale Bogu za zlatnih 50 godina nazočnosti i djelovanja sestara među ovim pukom.

U propovijedi je fra Marko istaknuo kako se u jednom danu može učiniti mnogo dobra, a koliko je tek dobrih djela u životima s. Helene i s. Borislave koje služe Gospodinu punih 60 godina. Čestitao im je na ustrajnosti i vjernosti Bogu kroz sve ove godine te im zahvalio za sve dobro sjeme koje su posijale na Božjoj njivi.

Nakon popričesne molitve sestrama slavljenicama obratila se s. Kata. Naglasila je da su sestre tijekom apostolskog poslanja prošle kroz životne poteškoće, ali i radosti života. Zahvalila je sestrama za sve dobro što su učinile za svoju Provinciju te je pozvala, kako slavljenice tako i sve nazočne, da i dalje sve povjere Presvetom Srcu Isusovu, kako je to činila i utemeljiteljica s. Margarita Pucher, napisavši u jednom pismu: „Sve povjeriti Presvetom Srcu Isusovu i u čvrstoj vjeri da će biti samo ono što je od vječnosti odredilo Presveto Srce.“

Himnom Tebe Boga hvalimo izrečena je Bogu zahvala za poziv i dugogodišnji plodni redovnički život sestara slavljenica.

Slavlje i druženje nastavljeno je u sestarskoj blagovaonici, objavljeno je na mrežnoj stranici Provincije ssf.hr, a prenijela je Katolička tiskovna agencija.

 
 
Poveznice:
Povratak na sve vijesti
 
 
Seminar za medicinske sestre/braću

Ludbreg, 9-11. 10. 2020. OTKAZANO

voditelj: mons. mr. Bože Radoš, biskup varaždinski

Izborna skupština HRK

15. listopada 2020. godine u Franjevačkom samostanu u Dubravi (Zagreb)

Vijeće HBK za UPŽ i DAŽ

Susret Vijeća HBK za UPŽ i DAŽ s (nad)biskupijskim povjerenicima za UPŽ i DAŽ: 28. listopada 2020. u 10.00 sati (Ksaverska cesta 12a).

Izdavaštvo

Posvećeni život
Posvećeni život
Cor orans
Cor orans
Vijesti
Vijesti
Nedjelja Dobroga Pastira 2020.
Nedjelja Dobroga Pastira 2020.
Zlatni jubilej naše Konferencije
Zlatni jubilej naše Konferencije
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)

Linkovi