Vijesti - Podjela diploma novakinjama 2016.

 

Podjela diploma novakinjama 2016.

Podjela diploma novakinjama 2016. Autor: s. M. Kristina Injić, kći milosrđa
Objavljeno: 19. 05. 2016 - 23:23

Na posljednjem danu predavanja Novicijatske škole, 19. svibnja, deset novakinja iz više družbi i kongregacija koje su odslušale četiri semestra primile su diplome. S. M. Jelena Krilić, voditeljica Povjerenstva Konferencije za početnu formaciju, sve je prisutne pozdravila te sve sestre novakinje potaknula riječima ohrabrenja. S. Irena Katarina Olujević, tajnica Konferencije, je u ime HKVRPP-a udijelila diplome novakinjama, potom je u ime svih novakinja s. M. Kristina izrekla riječ hvale svima, Gospodinu, HKVRPP, profesorima i profesoricama, odgojiteljicama za sve što su učinile za njih, za svo znanje, ljubav i strpljivost što su im u ove protekle dvije godine iskazivali u njihovu hodu na Novicijatskoj školi. 

Sestra M. Jelena Krilić, voditeljica Povjerenstva za početnu formaciju, koje organizira Novicijatsku školu, u svome obraćanju sestrama novakinjama naglasila je kako trenutci slavlja u životu jesu dar od Boga – trenutci u kojima donekle možemo izreći našu zahvalnost, radost i sve ono lijepo što nosimo u srcu. Nalazimo se i danas – sada u jednom takvom trenutku. Naše sestre novakinje primit će diplome, uvjerenja o odslušanim predavanjima, zapravo za njih završava jedno razdoblje i započinje nešto novo i drukčije. Drage moje sestre diplomantice sve ćete kroz kratko vrijeme potvrditi svoju predanost Isusu polažući svoje prve redovničke zavjete. Nadam se da će vam iskustvo Novicijatske škole, predavanja, zajedništvo i sve ono što ste imale priliku čuti i doživjeti zaista pomoći na vašem putu posvećenja i predanja Isusu Kristu. Želim da svaka od vas ponese ono najljepše i najbolje. Želim da svaka od Vas bude prava, predana i vjerna članica družbe u kojoj ste prepoznale svoj poziv. Želim da budete sretne i ispunjene osobe i dosegnete onu mjeru koju vam je odredio vaš Zaručnik, Gospodin i Bog! Znam da će to katkad iziskivati žrtvu, samoodricanje i napor ali ne bojte se, vjerujte, isplati se. One koje Bog predodredi - te i pozva, koje pozva te i opravda koje opravda te i proslavi. Vjerujem da ćete i vi jednom kao i mi, od vas malo starije, moći reći; isplati se ustrajati, živjeti vjerno i predano. Biti smo Isusova! S tim mislima čestitam vam već sada polaganje prvih zavjeta, molim zagovor Blažene Djevice Marije koja neka bude vaša Majka, učiteljica, sestra neka vas vodi i čuva za Isusa!

Zapjevavši pjesmu Gospodinu sestre su se na kratkom druženju radosno prisjetile svih radosnih trenutaka kroz dane koji su protekli.

 
 
Poveznice:
Povratak na sve vijesti
 

"Pozvani i poslani"
emisija o redovništvu

 
Škola za novakinje (zimski semestar 2019./20.)

Semestar započinje 9. listopada, a završava 19. prosinca 2019.

Adventska duhovna obnova za redovnice i redovnike u Zagrebu

15. prosinca 2019. (Treća nedjelja Došašća) u 15.30 u crkvi sv. Franje, Kaptol 9, Zagreb

Škola emocija

Kako povećati emocionalnu inteligenciju i postići afektivnu zrelost

Interdisciplinarni tečaj za redovnike, svećenike, bogoslove, novake i novakinje

Od 30. siječnja do 2. travnja 2020.

Izdavaštvo

Vijesti
Vijesti
Vijesti
Vijesti
Vijesti
Vijesti
Vijesti
Vijesti
Cor orans
Cor orans
Vijesti
Vijesti

Linkovi