Vijesti - Počela s radom Katolička osnovna škola Svete Uršule u Varaždinu

 

Počela s radom Katolička osnovna škola Svete Uršule u Varaždinu

Počela s radom Katolička osnovna škola Svete Uršule u Varaždinu Objavljeno: 08. 09. 2014 - 22:36

U ponedjeljak 8. rujna s prvim danom nove školske godine, započela je s radom Katolička osnovna škola Svete Uršule, u Uršulinskoj ulici 1 u Varaždinu. Osnivač škole je Hrvatska provincija uršulinki Rimske unije. Dobrodošlicu roditeljima i prvašićima poželjeli su varaždinski biskup Josip Mrzljak, provincijalna glavarica sestara uršulinki s. Jasna Lučić sa sestrama, ravnateljica škole s. Mihaela Dumbović, duhovnik uršulinki preč. Franjo Biškup i polaznici dječjeg vrtića Sv. Uršula.

U prvu generaciju upisano je 13-ero djece koja će pohađati jednosmjensku nastavu od 8 sati, a većina njih polazit će i produženi boravak u školi. Osnivanjem ove škole nastavljen je i obogaćen odgojno-obrazovni rad uršulinki u gradu u koji su ove redovnice došle prije više od 300 godina sa svojom karizmom odgoja i obrazovanja djece i mladih.

“Danas se dio polaznika vrtića Sv. Uršule popeo kat više i to sa školskim torbama. Djeca su radosna i uzbuđena došla u Uršulinsku ulicu, do svoje učionice koje ne bi bilo da njihovi roditelji nisu zatražili: ‘Sestre, otvorite Katoličku osnovnu školu za našu djecu, mi ćemo vam pomoći’. Škola je danas otvorila svoja vrata prvašićima koji će nastaviti započeti odgoj i izobrazbu u obiteljskom duhu te ozračju vjere i ljubavi” naglasila je u svojem obraćanju okupljenima s. Lučić, dodavši da su upravo djeca, mladi i obitelj u srcu svake uršulinke.

Provincijalna glavarica prvašićima je ujedno poručila da je to njihova škola, njihov drugi dom u kojem će učiti živjeti i pripremati se za život.

Kako bi mališani napredovali u mudrosti i milosti, pred bogom i ljudima, sve ih je u tom nastojanju ohrabrio, a potom i blagoslovio varaždinski biskup mons. Josip Mrzljak.

“Radujemo se ovom trenutku koji označava početak rada Katoličke osnovne škole, a nakon prvog razreda, slijedit će drugi, treći... Ovdje će prvašići savladavati gradivo kao i u svim drugim hrvatskim školama, ali s jednim dodatkom. Naime, učenici će imati malo više kršćanskog i katoličkog odgoja. Mi uvijek računamo na ljudsko znanje i na Božju pomoć”, istaknuo je mons. Mrzljak koji je pohvalio trud sestara uršulinki i na sve zazvao Božji blagoslov na početku školske godine.

Prije nego što se oglasilo prvo školsko zvono, za mališane i njihove roditelje upriličeno je druženje, uz prigodan glazbeni program kojeg su zajedno izveli prvašići i vrtićari.

(hkvrpp/s. Damjana Mihaela)

 
 

Galerija slika:

Poveznice:
Povratak na sve vijesti
 

Najave događanja

 
Dan posvećenog života

Euharistijsko slavlje: 2. veljače 2022. u 18.30 sati u Crkvi Bezgrešnog Srca Marijina (Jordanovac 110, Zagreb)

Škola za novakinje

Ljetni semestar (Zagreb, 1. ožujka - 31. svibnja 2022.)

Stručni skup za djelatnike u katoličkim vrtićima

1. - 2. travnja 2022. (DV Sveti Josip, Granešina - Zagreb)

Korizmena duhovna obnova

3. travnja 2022. u 15.30 sati (Crkva sv. Antuna - Sveti Duh 31, Zagreb); tema: "Križ"; voditelj: o. Srećko Rimac, OCD

Vijećanje redovničkih odgojitelj(ic)a

Međugorje, 29. travnja - 1. svibnja 2022., Dinamika duhovnog života posvećenih osoba pred izazovima suvremenog svijeta
Voditelji: s. Nela Gašpar, FDC i o. Franjo Podgorelec, OCD
Prijave: do 22. travnja 2022.

Izdavaštvo

Dar vjernosti
Dar vjernosti
Vijesti 3 (2021)
Vijesti 3 (2021)
Nedjelja Dobroga Pastira 2021.
Nedjelja Dobroga Pastira 2021.
Posvećeni život (2020)
Posvećeni život (2020)
Zlatni jubilej naše Konferencije
Zlatni jubilej naše Konferencije
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)

Linkovi