Vijesti - Početak postulature hrvatskih kapucina u Italiji

 

Početak postulature hrvatskih kapucina u Italiji

Početak postulature hrvatskih kapucina u Italiji Autor: kapucini.hr
Objavljeno: 07. 10. 2019 - 08:00

Na blagdan Blažene Djevice Marije od Krunice, 7. listopada 2019., u samostanu sv. Franje Asiškog u Lendinari (Italija) skupina od trinaest mladića iz nekoliko različitih Provincija iz Italije te Hrvatske službeno je započela svoju godinu postulature kao intenzivnijeg vremena za stupanje u novicijat Kapucinskog reda. 

U prisutnosti lijepog broja braće kapucina, a osobito studenata filozofije iz Milana i teologije iz Venecije, obred primanja vodio je fra Claudio Passavanti iz Torina. Nakon prigodne homilije novim postulantima predan je znak-križ Tau (kao posebni franjevački znak) zajedno s Franjevačkim spisima i Biblijom. Na kraju obreda gvardijan samostana – fra Florio Tessari – svima je predao ključ samostana sa željom da samostan u kojemu će kroz ovu godinu dana boraviti doista shvate i prihvate kao svoju kuću u kojoj će se slobodno osjećati i u kojem će s drugom braćom rado boraviti te zajedno tražiti volju Božju za svoj život. Nakon završetka obreda uslijedilo prigodno čestitanje te okrjepa u samostanskoj blagovaonici.

Iz Hrvatske provincije pod nebeskom zaštitom sv. Leopolda Bogdana Mandića u ovu drugu godinu postulature u Italiji primljena su petorica kandidata: Luka Tomašković iz Zagreba, Ivica Sučić iz Splita, Antun Matić iz Zagreba, Luka Šebečić iz Zagreba te Ivan Suša iz Zaprešića.

Oni će ovu godinu postulata, kao vrijeme intenzivnije priprave za stupanje u novicijat, provesti rastući u bratskom zajedništvu, dubljem upoznavanju života i djela sv. Franje Asiškog, franjevačko-kapucinskoj karizmi te na poseban način, kroz svakodnevnu osobnu i zajedničku molitvu i razmatranje, nastojati osluškivati poticaje Duha Svetoga.

Preporučamo u molitve njih i njihove odgojitelje kako i zajedno mogli što više i bolje rasti u svetosti i kako bi svojim životom i djelovanjem mogli spoznati i izvršiti Božju bolju!    

 
 
Poveznice:
Povratak na sve vijesti
 
 
Odgoda susreta

Zbog pandemije koronavirusa COVID-19, svi planirani susreti odgađaju se do daljnjega.

Izdavaštvo

Posvećeni život
Posvećeni život
Cor orans
Cor orans
Nedjelja Dobroga Pastira 2020.
Nedjelja Dobroga Pastira 2020.
Vijesti
Vijesti
Zlatni jubilej naše Konferencije
Zlatni jubilej naše Konferencije
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)

Linkovi